22 Aralık 2011 Perşembe

Azgın Teke Sendromu


Benim aklım almıyor,neden 50 yaş üzerindeki erkeklerde kendi yaşının yarısı kadar genç kadınları sevme,onlardan hoşlanma hastalığı var.Bilen varsa berigelsin!
Erkekler menopoza girdiklerinde sanırım bu durum ortaya çıkıyor.50 yaşın üzerinde erkeklerde kendini daha çok önemseme,kendine daha çok bakma ve hayatı yaşamak için daha fazla bir enerji oluşmaya başlıyor.
Bunlar hormonal şeylerden oluşabildiği gibi,erkeğin psikolojik durumundan yada maddi durumundanda kaynaklanıyor olabilir.
Eski bir iş yerimden bir abimin bana söylediği; bu azgın teke sendromunun nedeninin, erkeklerin 50 yaşın üzerine geldiklerinde hayatı artık kendileri içinde yaşamak istiyor olmalarıymış.Artık evlerine yeterince bakmışlar,aileleriyle yeterince ilgilenmişler,çocuklarını okutmuşlar hatta evlendirmişler.Emekli olmuşlar,sorumlulukları bitmiş.Şimdi kendilerine sıra gelmiş.
Artık hayatı yaşamaları gerekıyormuş.Sanki daha önce yaşadıkları hayat değildi.Peki ya kadınlarda 50 yaş üzerinde size aynısını yapsaydı,sayın azgın teke sendromlu adamlar?Benim tanıdığım 50 yaş üzeri kadınlar,hala eşlerinin kirli çoraplarını yıkayıp,evlerinde yemeklerini yapmakla günlerini geçiriyorlar.
Şener Şen'in yıllar önceki filmi geldi aklıma,adam 50 yaş üzeri azgın teke sendromuna yakalanır,eşini genç bir kadınla aldatmaya çalışır,ama eline yüzüne bulaştırır.Beyazlasan saclarını siyaha boyar,kendini daha genç gösterecek kıyafetler alır..
Zaten 50 yaş üzerindeki bir adamla gönül ilişkisine girebilen,evli olduğunu bilerek bu durumlara kendini sokan kadına hiçbirşey diyemiyorum.Anladık amacın para,bu kadarda midesiz olamazsın,bir yuvayı dağıtmanın alemi var mı?Gitde dengini bul diyorum sadece..

Azgın teke sendromuna bir anlam veremeyen biricit,kahvesini yudumlarken kocasının (kaza ile bir kocası olursa) asla azgın bir teke olmamasını düşünüyor.

resimler alıntıdır.

30 yorum:

  1. Biricitli bitiriş cümlelerine bayılıyorum:)

    YanıtlaSil
  2. maalesef böyle bir durum var...50 yaşında çocuklar büyüyor, paralar kazanılmış oluyor, emekli olunuyor, evdeki emektar kadın yaşlanıyor...tüm şartlat mevcut yani..bu durumda adamın ya bacağını kıracaksın ya da cebinde para tutmayacaksın ya da bırakacaksın ölene kadar işe gitmeye devam edecek...

    YanıtlaSil
  3. Biricit, şu an çalıştığım yerde, tam tarifine uygun bir adet Azgın Teke hastası bulunuyooo! :) 2 gün önce dünyanın parasını bayılıp, organik bi'ürün satın almış, saçlarına uyguluycakmış saçları hem koyulaşıcak hem de artık beyaz çıkmıycakmış. Hayır niye? kime? Yani sen saçını siyah yapıyosun diye yaşın 50den 30a mı düşücek? 20 yaşlarındaki kızlar sana mı bakıcak? Sen siyah da olsan beyaz da olsan 50 yaşındasın be adam! Neyse sinirlendim ben galiba :)

    YanıtlaSil
  4. azgın teke :))) annemden duymuştum ilk :))

    YanıtlaSil
  5. çok hoşuma gitti 'azgın teke' tanımlaması..maalesef sözlerin çok doğru..kaç erkek gördün 50 yaşında olup da 45-50 yaşındakinin peşine düşen..ama esas sorun onlara bu fırsatı veren kadınlarda..kadınlara bunu normal gösteren öğretilerde...niye bir kadın 50 sindeyken 20sindekiyle olamıyor?? yine öğretiler..oglun yaşında..öğretileri..peki ya adamın kızı yaşında değil mi???
    eline sağlık ..diline sağlık...

    YanıtlaSil
  6. 50 den sonra adropoza giriyolar işte.azıtıyolar.hele bide para varsa cepte vay haline.para suyu çekecek kadarsa yazık rahatını hiç bozmasa daha iyi olur.

    YanıtlaSil
  7. nini : o anda ne düşünüyorsam onu yazıyorum diyen Biricit,Nini'ye tesekkür etti :)

    neselihaller : haklısın bacağını kırıp para vermemek lazım ellerıne :))

    Kuul'umsu Kadın : bosver sınırlenme canım,umarım boyarken sacları kel kalır ıyıce cırkınlesır.bu azgın tekeler her yerdeler :)

    Nalan : ben bi dizide duymustum,ama bu bır hastalıkmıs ve adıda azgın teke sendromu gercektende :)

    Dayatılanla Yaşamak: 50 yasındakı bır erkek,45 50 yasındakı kadınlara yaslı dıyor,bunu cıddı cıddı gordum,genelde ünlülerin camiasında olan bu durum artık herkesın basına gelebılıyor.tesekkur ederım:)

    balböcükleri: 50den sonra adamların ellerındekı parayı almalı kı hıc bu ıslere bulasmasınlar,bırlıkte oldukları kadınlarda para olmayınca onlarla uğrasmazlar zaten.

    YanıtlaSil
  8. Bu hep vardıda adı şimdilerde azgın teke sendromu oldu. Biyolojik bişey bu normaldir. Erkeklerin durumları hep konuşulurda, kadınlarınki neden konuşulmaz? çünkü erkekler çok göz önünde yaparlar. Bir sürüde kadın var, genç erkeklerden hoşlanan ve beraber olan. Ha bu dogrumudur? bilmiyorum :)

    YanıtlaSil
  9. tabıkı doğru değıl :)hep bu paranın yuzunden ve ınsanların ıcındekı duygular yuzunden oluyor bu olaylar,kadınların yaptığıda erkeklerındekı doğru değıl.

    YanıtlaSil
  10. uzun ve derin bir mevzu,hic girmiyorum sadece guzel bir temennide bulunup kaciyorum,kazara bi kocan olursa :) son nefesine kadar sana asik olanindan olsun :)

    YanıtlaSil
  11. !DOZ BÜYÜCÜSÜ! çok tesekkur ederım ıyı dıleklerın ıcın AMİN :)

    YanıtlaSil
  12. sanırım biraz genç hissetmekle alakalı.. yaş biraz büyüyünce, daha genç partnerlerin yaşam enerjilerinden besleniyorlar. :) o yaşa gelmediğim için bilemeyeceğim ama.. her yaşın güzelliğini keşfetmek lazım. :D benim anlamadığım o kızlar ne hissediyor bir de.. baba figürü olabilir mi?

    YanıtlaSil
  13. haklısın Haplo belkıde baba fıguru etkılı olabılır,adamlar ıcınde kız cocuğu fıguru mu acaba bılemedım yasamadığım ıcın.Wampir oldukları kesın :))

    YanıtlaSil
  14. Ama biriciiittt adam ne yapsın, 1 karıya verdik ömrü, diğer karıları ya rüyamızda, ya da filmlerde gördük, kuş da öldü ölcek, diyerek sarsılıp, 50 yaşından sonra atıl kurt modunda hayatına devam ediyor:)))

    YanıtlaSil
  15. ıykk buruşmuştur bir de onların her bir yeri O.O
    Ama maalesef böyle herifler var, affedersin kıçındaki kıllar ağırmış, 25likleri kesiyorlar!!!
    Ölsün hepsi, net!!

    YanıtlaSil
  16. :) gülümseyerek okudum. içinde doğru tespitler var, yanlış tespitler var. bir defa ortada halen bir evlilik sürerken başka bir ilişkinin daha devamına bırak bir kadını, bir insan olarak karşıyım. sonuç olarak seçimlerden oluşan bir dünyada yaşıyoruz ve mutlaka bir alternatif maliyet söz konusu olmalı. ama yaş konusunda sana katılmıyorum açıkcası. doğru diyorsun sırf para için kendinden oldukça büyük insanlarla beraber olan kadınlar ve erkekler var. onlar bir tür alışveriş hali içindeler zaten. ama ben aşka da inanırım. ki genç bir kadının, olgun bir erkeğe aşık olmasından daha doğal bir şey yok. düşünsene lise çağındaki kızlar mutlaka bir öğretmenine aşık olmuştur. doğanın kanunu bu. kadın kendini bilecek yaştaysa, duygular hiç bir çıkar olmadan karşılıklıysa ve ortada bir ihanet söz konusu değilse aradaki yaş farkının zerre kadar önemi olmadığı kanaatindeyim. ama galiba bu azgın teke dedikleri benim bu yazdıklarımın çok ötesinde:)

    YanıtlaSil
  17. Alice : alemsin canım :)) o yaştan sonra gitsinde iyi şeylerle uğraşsın başlarım onun kuşuna :D

    YanıtlaSil
  18. Defansif Matmazel : ölmesin sakat kalsınlar iş esnasındada ibret-i alem için rezil olsunlar,valla öyle tiksinçlerki,yada eşleri aynısını yapsın onlara dicem ama kadınlar yapmaz zaten bılıyorum.

    YanıtlaSil
  19. Deniz Bilgen Çakır : tamam çoğumuz öğretmenimize bir sempati yada aşk besledik zamanında ama geçici şeylerdi,ileriki yaşlarda olduğunda orada farklı bir şey vardır kimse gidipte beş parası olmayan babası yasındakı bırınede asık olmaz,zengin ve yaşlı adamlarla olan kadınların amacı bellı bence.senin dedığın arada yaş farkı olabılır ona katılıyorum erkekler gec olgunlasıyorlar,ama babası dedesı yasındakılerlede olmak ne derece ask yada mantık,bıde adam evlıyse.
    hosgeldın bu arada :)

    YanıtlaSil
  20. aşk insanın doğasında var... mantık aranmaz, büyük de konuşmamak lazım.. :)

    YanıtlaSil
  21. ask farklı bısey benım bahsettığım sey ask değıl sadece ınsanların bırbırını kullanması,buyuk konusmayayım zaten ne buyuk konussam basıma geldı :)

    YanıtlaSil
  22. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  23. PaNDoRa bir rahatsızlığın mı var neden huylandın?yoksa demınkı kufurlerı kendıne mı ettın :))))
    nıye bu sekılde davrandığınızı gercekten anlayamadım,nehir idanın yazısını okudum cok beğendım ve ordada hıkayenın bırıncı kısmını sız yazmıssınız,oradanda hıkayenızın basını okudum,cok enteresan bırısınız,daha fazla hakarete devam edersenız baska yollara basvurabılırım.
    saygılarımlar sayın pandora

    YanıtlaSil
  24. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  25. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  26. Sevgili biricit çok üzgünüm ben yaaaa

    (nehir ida'nın oraya yaptığım yorumu buraya kopyaladım)

    şok olacak bir şey yok şekerim. bir fahişe var da seni o sandım, psikopatım da ne yapayım. acelem vardı dışarı çıkacaktım okuyamadım yazılarını. yoksa anlardım senin o salak olmadığını. ay lütfen kusura bakma yaaa, nolursun.

    ama sonra dedim ki "a-aaa ne aptalsın pandora yaaa. çok yüklendin biricit'e. biricit o fahişe olamaz ki. bak ne kadar akıllı biricit, yazmış güzel güzel. o geri zekalıda o kadar beyin var mı ki blog açsın da yazsın. yazsa da kendi gibi g.t g.t şeyler yazar, çünkü ancaakkk onu becerir."

    işte bu yüzden senden herkesiiiinn önündeee özür diliyorum şekerim. İP'ler karışmış ne yapayım. çok çok afedersin. kötü başladık, iyi de gitmez. sen beni okuma boşver. gerekirse Nehir ida blogumdan kopyalar da atar sana. olmaz mı?

    ayrıca da hakaret falan deme yazdıklarımı öküzüm hayatım ben, kibarlıktan anlamam.

    YanıtlaSil
  27. önemli değil Pandora yanlış anlasılma oldu sanırım :)

    YanıtlaSil
  28. Yıkıldım gülmekten :D Neşeli yazılar senin işin biricit. Allah muhafaza 50 yaşına kadar umarım değişmem diyorum ve tahtalara vurup kaçıyorum. Saygılar...

    YanıtlaSil
  29. Pesimist umarım sen 50 yas ustundede değısmezsın :) gülmene sevindim,saygılar ve sevgiler :)))

    YanıtlaSil