24 Aralık 2011 Cumartesi

Yemeklerinizi Üflemeden Yiyin

Çorbanızı,yemeğinizi eğer çok sıcaksa kesinlikle kendi kendine soğumasını bekleyin.Üfleyerek soğutmaya çalışmayın çünkü üflediğiniz nefesinizden karbondioksit yemeğinize geçiyormuş.Oksijeni alıp karbondioksiti verdiğimiz için karbondioksitide yemeğe üflemek hastalık meydana getiriyormuş.Buda sağlığımız için oldukça zararlı bir durummuş.Geçen gün bir lokantanın kağıt servisliğinin üzerinde bu yazıyı okudum.Bu yazıyı gördüğüm lokantada,çok temiz,yaklaşık 13-14 yıllık bir geçmişi olan, çok güzel yemekleri olan bir restoranttır.Yemeğe geçmeden önce,garsonun masamıza koyduğu kağıt servisin üzerindeki uyarı yazısını okudum sizlerlede paylaşmak istedim.Ben yeni duydum bu olayı,evde yemek yerken mesela çoğu zaman yapmışımdır.Ama dışarıda zaten görgü kuralı olarak yediğiniz yemeği üflememeniz gerekir.Görgü kuralını geçtim,sağlık açısındanda zararlı birşey olduğunu duyunca kesinlikle üflemeden yemeye karar verdim.


Yazıyı yazan Biricit çorbasını üflemeden içmeye gitti,ayy ayy yandım derken çorbayı üflemeye çalışsada en sonunda çorbayı ve kendini kendi haline bırakmaya karar verdi.
Resim alıntıdır

10 yorum:

  1. eAa1 Hiç bilmiyordum. TEşekkürler paylaştığın için.

    YanıtlaSil
  2. bende ilk defa duydum,daha önceden hiç aklımada gelmemişti.

    YanıtlaSil
  3. bunu bilmiyordum, uyarı için teşekkürler :) yemek olmasa da sıcak içecekleri hep üflerdim ben :/

    YanıtlaSil
  4. Aaa hiç düşünmemiştim zararlı olabileceğini..
    Ne güzel bir lokantaymış o öyle ya.bilgiler falan,çok iyi :))

    YanıtlaSil
  5. Nerwen : bende yeni öğrendim,bende aynen kahve,çay,çorba üflerdim ama artık üflemiyelim :)

    YanıtlaSil
  6. Poliganum Bakırköy'e yolun düşerse,Food Time'a bi git çok güzel yemekleri var,servislerin üzerindede yazıyı görürsün ))

    YanıtlaSil
  7. ooo yararlı bir bilgiymiş:)ama bu alışkanlıktan vaz geçebilirmiyim bilmiyorum sıcak ta sevmiyorum beklemeyede sıkılıyorum:P sevdim

    YanıtlaSil
  8. :)) aynen bende,hatta alıskanlık gıbı olmus artık,düzelir belki :)

    YanıtlaSil
  9. ilk defa duydum bunu, sağol biricitt

    YanıtlaSil
  10. bende yeni duydum nini ,ne demek yeni şeyler duyunca paylasırım hemen :)

    YanıtlaSil