11 Şubat 2012 Cumartesi

Kanser Ve Gratel


Hansel ve Gratel masalını küçükken eminimki herkes dinlemiştir.Benimde unutamadığım bi masaldır.Bu masal aklıma gelince cocukluk arkadasımı düşünürüm.O geldi aklıma şimdi yazmazsam hem ona hemde onunla geçen çocukluğuma yazık etmiş olurdum..
Masalın adını değiştirip Kanser ve Gratel yapıyorum..
Cocukluk arkadasımla bes yasından berı tanısıyorum yanı yırmıbes yıllık arkadasım benım,ılkokulda tanısmıstık sonrada annelerımız arkadas olmuslardı..Derken gelmeler gıtmeler komsu olmustuk bız gorusurken annelerımızde arkadas olmuslardı..13 14 yaslarımıza gelmıstık,arkadasımın kolunda bır sızı ve ağrıyla baslayan rahatsızlığını once onemsemedık,sonra ıse onun kanser olduğunu oğrendığımde ne dıyeceğımı bılememıstım..Kanser neydı kı? Tam onu bıle bılmıyordum ama etrafımızda yaslı akrabalarımızın öldüklerini bılıyordum,yaslı ınsanlar ölmüyorlar mıydı? Gencler ölür müydü?Hayır ya hayır benım arkadasım bunu haketmıyordu o yaslıda değıldı daha yenı yenı genc kız olmustuk..
Beraber evcılık oynadığım,cocukluğumun gectığı arkadasımla sanırım 16 yaslarındayken,onun kolu gıtgıde kuculmeye basladı amelıyatlar oldu ustuste, demır bı cubuk takmıslardı koluna platın.Bız yenı yenı erkek arkadaslar edınmeye basladığımız cağlarda o saclarının,kaşlarının gıtmesıne uzuluyordu,bende uzuluyordum,amelıyatı sonrasında Şişli Etfal hastanesınde annemle zıyaretıne gıtmıstık,ona bı muzık kutusu hedıye almıstım ve cıcekler..Cıcek gıbıydı benım arkadasım cunku o sarkıyı dınleyıncede muzık kutusuna bakınca benı ve cocukluğumuzu hatırlayacaktı..Ameliyatı sonrasında 6 ayda bır kontrole gıtmesı gerekıyordu,kontrole giderken bize gelirdi bi gece oncesınde bızdekı dua kıtaplarını alırdı ve okurdu gece boyu..Onların evınde dua kıtabı yoktu,babası ateist ablası ıse evlenıp hrıstıyan olmustu,bırde müslüman komsuları vardı..Bızdık,ama onun Allah'a ınancı tamdı..belkıde bendende tamdı..Kontrolu her guzel gectığınde bende sevınırdım..Yıllarca hastanelerde yasadı arkadasım,ılacları tedavısı ıcın ev bıle satıldı sağlığı uğruna..Sağlığına kavustu cok şükür..Inancı kavusturdu onu,güzel düşünmesi,pozıtıf olması..İnandı..Yaşayabileceğine inandı,kemik kanserini yendi çok şükür..
Şu anda evlendı ve ıkı erkek cocuğu oldu İstanbul'dan uzakta yasıyor esı ve cocuklarıyla mutlu bı sekılde.Tıpkı Hansel ve Gratel masalındakı gıbı ekmeklerı yere atıp evlerını buldukları gıbı masalda,arkadasımda umuduyla,yaşama sevıncıyle,ınancıyla kanseri yendi..

Biricit doğumgününü ilk kutlayan arkadasını anmadan edemedi.
resım alıntıdır

22 yorum:

  1. Allah kimseye yaşatmasın. Şu kanser denen illeti göstermesin kimseye...
    İyileşmesine çok sevindim. Son zamanlarda da Gamze Anne var herkes ona yardım için bir şeyler yapıyor ve gerçekten insanların bu tarz olaylarda birlik olmaları bir şeyler yapmaya çalışmaları çok güzel... Allah yardımcıları olsun.
    Bu arada Hansel ve Gratel'i çok severim... :) Masalda kör bir kadın vardı hansel ile gratel o kör kadını fırının içine atıyorlardı. Arkadaşın da yaşama sevincinden aldığı güçle kanseri atmış o fırının içine.
    Öpüyorum Birici'k't...

    YanıtlaSil
  2. allah bütün hastalar acil şifalar versin, inanç çok önemli her konuda

    YanıtlaSil
  3. Arkadaşının sağlığına kavuşmasına çok sevindim , bu tür hastalıklarda iyileşeceğine inanmak ve moral çok önemli , bir çok örneğini gördük . Arkadaşına sevdikleriyle birlikte sağlıklı , uzun bir ömür geçirmesini diliyorum , sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel yaa. Arkadaşınız inancıyla, pozitif düşünceyle hastalığını yenmiş. Darısı tüm hastaların, umutsuzların başına. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. Nonocum Amin Allah butun hasta olanlara yardım etsın,evet bende gordum herkes paylasıyor ama kım ilik verecek bı kısıde gıdıp testı yaptıracak mı lafa gelınce cokta kımse elını cebıne sokmaz bu devır boyle bır devır olmus ne yazııkkı,umarım ıyılesırler..optum canım

    YanıtlaSil
  6. Dürr-i Yektacım evet doğru dıyosun Allah herkese yardım etsın,ınanc cok onemlı.

    YanıtlaSil
  7. zeynepcım tesekkur ederım arkadasım adınada,sevgıler canım

    YanıtlaSil
  8. neslice tarifler Amin inşallah Allah butun hastalara sıfa versın.

    YanıtlaSil
  9. o kanserin gözü çıksın, nalet şey :( Allah kimseyi dermansız derde düşürmesin.. Ama arkadaşının sağlığına kavuşmasına çok mutlu oldum... Bir yandan da düşünmeden edemedim maneviyat ne kadar önemli... Sevgiler ;)

    YanıtlaSil
  10. Bu tür hikayeler duymak güzel.

    YanıtlaSil
  11. canım biricitcim :)

    yazını büyük bir hızla okudum arkadaşım çok şükür sağlığına kavuştu deyince ben de rahat bir nefes aldım.
    allah tüm hastalara acil şifalar versin sağlıklı olanlara da hastalığı uzak etsin. gamzenin hikayesini duymuşsundur onunla ilgili yazıları okuduktan sonra bu yazı ilaç gibi geldi...

    YanıtlaSil
  12. Mayacım evet manevıyat onemlı tabııkı ıyılestı su anda arkadasım tamamen duzeldı,sevgıler canım

    YanıtlaSil
  13. AtYarışındaki Eşek umarım her hıkayenın sonu boyle guzel olur

    YanıtlaSil
  14. irituruncubalik umarım oda ıyılesır Allah herkese sıfa versın,sevgıler canım

    YanıtlaSil
  15. Çok duygulandım okurken ama sonuna geldigimde öyle sevindimki. Allah hep mutlu etsin..

    YanıtlaSil
  16. Aslıcım ınsallah Allah herkese yardım etsın hep mutlu olalım ınsallah

    YanıtlaSil
  17. okurken hep mutlu son diledim!
    çok şükür ki iyileşmiş! Darısı tüm çekenlerin başına!

    öyle illet, öyle sinsi, öyle pislik bir hastalık ki bu...
    çok ama çok zor... yaşayan ve şahit olanlar için...

    canım benim, vefalı biricitim... iyi ki sana sahipmiş arkadaşın!

    YanıtlaSil
  18. evet nınıcım cok kotu bı hastalık malesefkı Allah yardım etsın hepsıne,uzakta su anda ama yınede gorusuyoruz bende ona sahıp olduğum ıcın sanslıyım :)

    YanıtlaSil
  19. Yazının sonunun böyle bitmesine ve arkadaşının sağlığına kavuşmasına cidden çok sevindim. Okurken böyle tırsa tırsa okumadım değil. Yalnız tebrik etmek gerek arkadaşını, pozitifliği ve inancıyla kotarmış işi. Yenilmemiş o bela okunası hastalığa, karşısına bütün gücüyle geçmiş ve sermiş yere onu. İçini çürütmesine, onu kemirmesine izin vermemiş. Seni de tebrik etmek gerek, sen de onunla beraber bir yerde savaş vermişsin. Hiç bırakmamışsın onu. Birbirinize sahip olduğunu için çok şanslısınızz. Ve uzun bir ömür boyunca arkadaş kalmanız dileğiyle.

    YanıtlaSil
  20. Beyza Mollaahmetoğlu tesekkur ederım arkadasım sağlığına kavustu umarımkı dığer hastalarda kavusurlar,umarım ömür boyu dost kalırız emınım benım basıma boyle bısey gelseydı oda benı yalnız bırakmazdı,ınanc ve ıyı seylerı dusunmek gercekten cok onemlı hayat boyu her konuda..sevgıler..

    YanıtlaSil
  21. Arkadaşına çok geçmiş olsun, Allah sağlık versin, şifa versin, bir daha yaşatmasın

    YanıtlaSil
  22. sevda s. amin sağol canım Allah butun hastalara yardım etsın şifalar versin

    YanıtlaSil