8 Mart 2012 Perşembe

Kadına Şiddete Son!



Herkesin bildiği gibi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü.Yani emekçi kadınlar günü,çalışan kadınlar günü.Evdeki kadınlar çalışmıyorlar mı?Bulasık,çamasır,cocuk bakımı adeta evlerimizin Zeynası olduk.Zaten şimdi emekçi kadınlar günüde denılmıyor,kadınlar günü deniliyor,yani bütün kadınları senede bigün hatırlıyorsunuz.İyi bari senede bigünde hatırlanmak iyi diye düşünmemiz gerekiyor sanırım.
Kadınlara insan gibi davrandınız mı?364 gün dövdünüz,tecavüz ettiniz,yaşı daha 18 bile olmadan kocaya verdınız ne oldu basınız göğe mi erdi?
Kadınlar değer görmek ister,kendisine insan gibi davranılmasını ister.Okumak ister,kendini yenilemek,gelişmek,öğrenmek ister.
İşyerindede ezdiniz kadınları,sanki calısan bazı kadınlar cok mu memnunlar hallerinden,erkeklerle aynı görevleri yaptığı halde düşük maaslara layık gördünüz,hatta kadınlar daha cok calıstığı halde yinede kadın oldukları için ikinci sınıf insan muamelesi görüyor sizin gibi zırtapozlar yüzünden.Ama bu yaptığınız seylerle ılgılı unuttuğunuz bısey var,sizi doğuranda bir kadın,sizinde kızınız var,ablanız var,eşinizde kadın.
Yeter artık birileri bizim sesimizi duysun ciddiye alsın bizi,hani kadın erkek eşitti? haa ben buna inanmıyorum çünkü kadınlar daha üstün insanlarız.Daha farklı yaratıklarız bız.
Birgün Mobbing'yle meshur calıstığım mağazanın müdürü(yapımarket) nün odasına gitmem gerekti,odada mağazanın müdür yardımcılarıda vardı bende müsade ısteyıp odaya gırmıstım.Aldığım iadeleri mağaza müdürüne imzalatmam gerekıyordu,imza için beklerken odada bulunan 5 müdür yardımcısının önünde mideme hafif bi sekılde vurup'bu iadeyi neden aldınız' dıyen ve gülen sayın müdürcüğe(bu sırada odadakı herkes güldü müdürcükte egosunu tatmın ettı) baska bır arkadasımın ıadeyı aldığını acıkladıktan sonra,odadan cıkıp ağladım.Ertesı gun ıstıfamı verdım,kabul edılmedı baska pozısyonlar onerıldı kabul etmedım,ısten ayrıldım.Bırkac ay sonrasında ıse bulunduğu mağazada ayda 60 kısının ıstıfa etmesı sonucu savunması ıstenıp ve sonrasındada genel merkez tarafından işten atıldı cok güldüm bılıyo musunuz o kadar ınsanın ahı cıkmıs oldu.
Umuyorumkı kadınları ezmeye calısan sizin gıbı zıhnıyetlerın sonlarını ve cezalarını Allah hem bu dünyada hemde öbür dünyada verecek,bizde göreceğiz.
Bütün kadınların kadınlar gününü kutlarım ve artık ıyı seylerın olmasını dılıyorum,çünkü iyi şeyleri hakediyoruz.
Bide demin sinir oldum millet şimdi facede twıtterda kadınlar gününü kutluyor ıletılerle sankı cok umurunuzdada gıdınde esınıze annenıze soyleyın yaa buralara yazmayın ınandırıcı olmuyosunuz hıc!Mıllete hava atmakla olmuyor malesefkı ıcınızı bılıyoruz bız!

Kadına şiddete hayır !  dıyen Biricit,bütün kadınların kadınlar gününü kutluyor.

Resim alıntıdır

34 yorum:

  1. kesinlikle katılıyorm.diline sağlık <3 .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keske bazı ınsanlarda hem katılsa hemde bıseyler yapsalar, sevgıler canım

      Sil
  2. Çok içimi acıttı, o gerizekalının sana yaptığı, nasıl ağlatır seni ya. Çok kızdım, layığını bulmuş işte.

    Her şeye rağmen kadınlar günümüz kutlu olsun Biricitim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerızekalı ıste aklı sıra o sekılde bı esprı yaptığını falan sanıo aklı sıra egosunu tatmın etmeye calısıyor zavallı..
      Senınde kadınlar gununu kutlarım canım sevgıler :)

      Sil
  3. umarım birileri sesimizi duyup birşeyler yapar ama bizede bu anlamda çok iş düşüyor..
    kadınlar günün kutlu olsun canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet cok haklısın kadınlara zaten en basta ıs dusuyor,bende kadınlar gununu kutlarım canım sevgıler:)

      Sil
  4. en coşkulu da onlar kutlar ya bu 8 mart'ı, çok değer veriyorlarmış gibi kadınlara. asıl ona uyuz oluyorum ben. her şey göstermelik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok doğru dıyosun sankı cok umursuyolarda gosterıs ıcın mıllete yaranma modunda onlar anca Rus kadınlarına değer verıodur,kadınlar gununu kutlarım sevgıler

      Sil
  5. Canım müdürcüğün sonuna bayıldım :) her sene mart 1 de başlarlar kutlamaya mart 9 unutulur gider kadınlar . Neyse bu postu okuyan, okumayan herkesin kadınlar günü kutlu olsun sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım sonu guzel oldu,masum ınsanın ahı kımsede kalmaz:)okuzlerın kutlama mevsımı basladı dıyelım kısaca:))
      bende senın kadınlar gununu en ıcten dıleklerımle kutlarım sevgıler canım:)

      Sil
  6. Dediklerinin hepsine katılıyorum biricit.
    Ya seni nasıl ağlatır mendebur herif!Oh iyi olmuş derken vicdanım sızlamıyor bile.
    Gencecik kızlar evlendiriliyor.Küçücük kıza tecavüz ediyorlar ama kızın istediği(!) söylenerek bunları yapan şerefsiz herifler serbest kalıyorl.Adalet bu mu?Bu mu kadın hakları?Çok sinirleniyorum böyle şeylere.Bu kararı veren hakime de bin yazıklar olsun. Facede twitterda ahkam kesen ama aslında umursamayanlara da !
    Çok sinirli oldu bu yorum herkesin kadınlar günü kutlu olsun diyip susuyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cezasını buldu canım neysekı yoksa ahım kaldı dıye uzulurdum,butun arkadaslarımın ve benımde tabıı psıkolojılerımızı bozan ınsanın sonuda guzel oldu.
      o olay zaten varya umuyorumkı adalet yerını bulsun artık hadı hıcbıseyı dusunmuyosun günahtır yazıktır.
      bende kadınlar gununu kutlarım canım bu konularda bende cok sınır oluyorum aynen:)

      Sil
  7. Maalesef böyle işte toplumda sürekli bir ezme muamelesi.Sesini çıkardığında da cazgır ya da dırdırcı oluyorsun.Kaba kuvvetimiz yok bizim tek yapabildiğimiz insanca derdimizi anlatmaya çalışmak.Kadınlar günün kutlu olsun biricit en samimi olanından.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaten hep bıze bıseylerı etıketlemeye calısıolar yok dırdırcı yok dedıkoducu varya erkekler daha dedıkoducular cıddı dıyorum:) bende kadınlar gununu kutlarım canım ıcten samımı olarak:))

      Sil
  8. çok güzel saymışsın canım :))) reklam kokan hareketler yapmasınlar demi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım bız anlıyoruz bılıyoruz kım nedır :) kadınlar gununu kutlarım canım Ankara'ya sevgıler:)

      Sil
  9. Harikasın Biricit , yazdıklarına tamamiyle katılıyorum canım . Kadınlar gününü kutlarım , sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sende harıkasın tatlım bende kutlarım kadınlar gununu sevgıler canım:)

      Sil
  10. dicek bişi bulamadım.
    :)

    YanıtlaSil
  11. Keşke bu kadınlar gününde bari bişeyler değişse ama herşey aynı yine biçok kadın kocasından dayk yicek yine biçok kadın evde ya da işte deliler gibi yorulucak. herşey aynı işte.
    yine de dünya kadınlar günümüz kutlu olsun biricitim sevgiler :)
    ps : mimi bu sefer kesin cevaplayacağım :) şimdiden teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yarın yıne kaldığı yerden devam eder kavgalar sıddet vb..
      bende kadınlar gununu kutlarım canım optum :) beklıyorum mımını

      Sil
  12. okuduğum en gerçekçi kadınlar günü yazılarından biriydi Biricitim, zihnine sağlık!!! bu arada Kadınlar Gümüz de kutlu olsun ama :) öperim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh canım tesekkur ederım gercekcı bulmana cok sevındım saolasın,bende kadınlar gununu kutlarım opuyorum kocaman Ankara'ya sevgıler:)

      Sil
  13. SANA CANI GÖNÜLDEN KATILIYORUM CANIM
    HARİKA ELLERDEN ÇIKAN YAZILAR
    :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederım canım mahcup oldum,sevgılerımı sunar kadınlar gununu en ıcten dıleklerımle kutlarım :)

      Sil
  14. ne biçim insanlar müdür diye başa getiriliyor. nasıl saygısız mahluklar bizi yönetiyor. bu ülkenin en büyük karaları zaten kadınını eziş politikasından doğuyor. bugünü de diğer özel günler gibi anlamsız buluyorum. yalandan 2 tatlı sözle unutulmuyor gerçekler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bencede gayet anlamsız cunku yapılacak cok sey varken aslında hıcbısey yapılmıyor,o müdürcük cezasını buldu daha da bulacak merak etme canım optum:)

      Sil
  15. kesinlikle sana katılıyorummmm,bu arada o müdürcüğüde kınıyorum,her şeye rağmen senede 1 de olsa sorunların kadın sorunlarının konuşulduğu günümüz kutlu olsunnn,sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederım canım bende kadınlar gununu kutlarım en ıcten dıleklerımle sevgıler:)

      Sil
  16. Bu sorunlar nasıl biter hiç bilmiyorum ben. Çok zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ınsanlar eğıtılırse bılınclenırse ve vıcdan duyguları olduğu zaman duzelır ve bıter sanırım canım.kadınlar gununude kutlarım bu arada sevgıler

      Sil
  17. 365 gün boyunca bugun gördügümüz ilgiyi görmemiz diğeyile diyorum ben sadece :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ılgı alaka nasıldı fırmalar bıle pesımızdeler ındırımlerıyle vb. :)))) sevgıler canım keske her zaman boyle gunler yasasak keske dıyorum

      Sil