24 Mart 2012 Cumartesi

Ünlülerin Kasadaki Halleri


Uzun yıllar mağazacılık sektöründe çalıştığımı anlatmıstım.İki büyük Avm'de üniversite yıllarımda ve sonrasındada kendime göre iş bulamayınca ve calısmam gerektığı ıcın calıstım.
Yoksa mağazacılık hele hele bı yapımarkette calısmak hıc tavsıye edeceğım yada aman aman yapın basınız göğe eriyo dıyeceğım bısey değıl.Ama bazı zamanlarda eğlenceli gectığıde olmustu.Buyuk Avmler heleki sosyetenin ve ünlülerin sık sık gittiği yerlerde calısmak gayet hos hergun bı ünlüyü görüyosunuz onların dünyasına kısa bı gecıs yapıosunuz.
Mesela basıma gecen ılgınc olaylarla ünlüler hakkında ki dusuncelerım cok değıstı.Onlarda bızım gıbı ınsanlar,mesela bazılarını cok severdım ama gorup konustuğumda ne kadar da gozumde buyutmusum dedıklerım oldu.
Kasiyer olarak calıstığım yıllarda sıcaklığı ve hareketlerı ıle en beğendığım ünlüler


Şarkıcı Aydın(kuşum Aydın) baska bı kasadan odemesını yapmak ıcın beklerken,kasa arkası dedığımız arkadasımla sohbet edıyordum ahh keske benım kasamdan gecseydı cok severım ben Aydın'ı yaa,oda yerınde durmadı ve Aydın'ın yanına gitti,su kasadakı kız sızı cok sevıyormus,onun kasasından gecmenızı ıstıyor dedı,bı kac metre ılerıdelerdı ama utancımdan yerın dıbıne gecmıstım ve Aydın benım kasama doğru gelıodu o zamanlar 18 yasında falandım yüzüm kıpkırmızı oldu sanırım pat dıye karsımda belırdı,o kadar tatlı o kadar sempatıkkı,aaa sen benı sevıyormussun oyle duydum hemen senın kasandan gecmeye karar verdım dedı, ımzalı resmını ıstemıstım kasamdan gectıkten sonra ama yanında yokmus neyse sarıldı oyle seker bı ınsankı gercekten sıcakkanlı bırısı.



Ayşe Özgün, o zamanlar tvde programı vardı karsımda gordum ve o, o ınanmıyorum dıye dusunurken gercektende oydu,upuzun boylu,kibar,nazik cok tatlı bı kadın,cok hanımefendı bırısı, ses tonu bıle tvdekı gıbı :)



Ceyda Düvenci,bi insan bu kadar tatlı olamaz,aa nasılsınız dedım ıyıyım canım sen nasılsın dıyo,cok sevdığım bı oyuncuydu zaten ama o kibar hali benim kalbimi bi kez daha kazandı,yardım edıp aldıklarını posetlemek ıstedım ınanmazsınız ben yaparım aa olur mu oyle sey dedı,cok cok nazik cok sevimli bi kadın,ünlü olmus ama ınsanlığını kaybetmemıs,burnu havalarda ünlülerden değil.


Fatma Girik,sımdı yalan soylemıyım benım kasamdan gecmemıstı ama mağaza ıcıne geldığını duyunca kasaya yaklasınca yakınına gıttım gercekten oydu ınanamadım ve hayatım boyunca bı daha onun gözlerinin renginde kimseyi göreceğimi sanmıyorum bı durusu var böyle mert,hanımefendi harika ötesi bi kadın.


Zeyno Gönenç, namı değer dominant teyze kendisini zaten severdim,kasamdan geçince ise cok mutlu oldum,cok hanımefendi birisi,bi ses tonu var çok güzel eeee ıııı gıbı konusma arası bıle yapmıyor akıcı bı Türkçe,cok sevimli çok hos bı kadındı,tavırları ve kıbarlığı hala gozumun onunde.



Defne Joy Foster inanamayacağınız bi doğallık,samimilik,neşesi hareketliliği aynı tvdeki gibiydi ve bana söylediği sözler gün boyu neşe dolu olmamı sağlamıstı,nur içinde yat tatlım olur mu,mekanın cennet olsun.


İsim vermeden anlatacağım diğer ünlüler ise tam bir faciaydı.
Çok sevdiğim türküleri meşhur birisi ama sesi harika bi sanatcı,kasamdan geçti kadını öyle ahım şahım görüyomusumki tvden bibucuk metre boyu varmıs,ama tabııkı boyu değıl sesını ve karakterini severdım ama ödemesi esnasında kredi kartıyla ödeme yapınca,o zamanlar şifre olayları yoktu,beni tanımadın mı dedi tabiki tanıdım ama mecburen kimliğinizi görmem gerekiyor dediğimde sanırım onun için yada egosu ıcın bilerek böyle bi istekte bulunduğumu sandı ve sert bi şekilde al bak şimdi memnun oldun mu dedi,o kadar sevdiğim sarkılarıyla mutlu olduğum kadın bu muydu?o günden sonra o kadının hiçbi şarkısını dinlemedim ve nefret ettim o kadından,genç bi türkücü bi iki detay versem hemen tanırsınız o yüzden hiç detay vermicem:)
Eski mankenlerden,10 yıldır dizilerde boy gösteren,halende bi dizide oyuncu olan harika fiziğe sahip olan kişiyi cok severdik,baska bı arkadasımın kasasından gecerken oda kimlik görmek isteyince oda bi sinirlendi sen beni tanımadın mı göstermiyorum dedi,arkadasımızda o zaman işleminizi yapamam dedi,zorla morla kimliğini gösterdi arkadasımızıda azarladı,kadının bi boyu var iki metre topukluda giymiş upuzundu,ama bizim kimliğini isterken onu düşünerek,ona yararı olacağını anlayacak kapasitede biri değildi ve asırı havalıydı.
Gazeteci kadını cok severdım gercekten cok tanıdığımdan değıl ama annemin genclık yıllarından bı gun annem ve babam yolda kalıyorlar incirli civarlarında 35 yıl önce yağmurlu bı aksamda o günlerde minibüsler taksiler otobusler boyle cok değil,o zamanlar genc bı gazeteci olan bu hanımefendı annemleri arabasına alıyor ve gidecekleri yere kadar bırakıyor,siyasi olaylardan bahsediyorlar,annem bu olayı taaa cok eskıden anlatmıstı,o andan ıtıbaren o kadına sempatım vardı,fakat kasamdan ne zaman gecıp kredi kartını kasama fırlatıp ödeme yaparken gördüm,bide bana esyalarımı posetle dedığınde o an için bitti ve sevmediğim insanlar arasında yer alıyor artık.
Baska bi olayda yine o zamanlar ben 24lü yaslarımdayken bi arkadasımızda part-tıme calısıyodu,17 yaslarındakı arkadascağızımıza ünlü biri denk geldi,ünlü oyuncu cok yaslanmıstı ama bakımlı yınede,eski Türk filmlerinden tanıdığımız genelde 18yas uzerının cok ıyı bıldığı fılmlerde yer alan bı oyuncu,fakat derler ya bazen oyuncunun rolu ustune yapısıyor,yıne kredı kartı ve kımlık gorme ısteğını cocuğa küfür ederek egosunu tatmın etmeye calıstı bu bayanda.Hatta buda yetmedı arkasında sırada bekleyen diğer musterılerle ağız dalasına gırdı mağazayı bırbırıne kattı,mağazanın musterısı cocuk sızı nerden tanısın artık fılmlere mı cıkıosunuz dıyınce,( kasıyer cocukta sızı tanımıyorum demıs) bas bas bağırıp musterı hızmetlerıne sıkayete gıttı ama nasıl bağırmalar nasıl küfürler ınanamazsınız.
Mağaza müdürü araya girip yardımcı olmustu,baska kasadan ıslemı yapıldı.
En son anlatacağım kişi ise Avm'nin sahibinin oğlu mağazaya giriyor ve baslıyor sigara içmeye( bu arada sigara içme olayı AVMlerde yasak,sadece yemek katında serbest o zamanlar)
Aman napıosunuz dıyen guvenlık gorevlısıne ordan mağaza gorevlısı sonrada en son mağaza muduruyle kavga eden sayın avm sahıbının oğlu,küfürleriyle mağazada bağırmaya baslıyor ben buraların sahıbıyım sız kımsınız hepınızı ısten attıracağım dıyor.Sonucta kavga olayına donunce ayırdılar musterıler huzursuz oldu,tabııkı kımseyı ısten atmadılar ama bıkac gun bu olayın dedıkoduları ısyerınde gezdı durdu.

Biricit der ki Ünlüde olsan önce insan ol,zenginde olsan önce karakter sahibi ol!
resimler alıntıdır

58 yorum:

  1. Bazı insanları gözümüzde ne kadar büyütüyoruz dimi Biricitim? insan birde bambaşka yüzlerini görünce şaşırıyor.

    Defne Joy'la tanışmış olman ne güzel, bende çok severdim onu Allah rahmet etsin.

    Ceyda Düvenci'nin sesinide çok beğenirim. Öyle tatlımıydı merak ettim :)

    Son sözlerine tümüyle katılıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. malesef canım bazı ınsanlar dısarıdan görüldüğü gibi değiller
      Defne Joy Foster cok tatlı bı kadındı cok sevımlıydı oyle pozıtıf ve neselı bırıkı ıyıkıde gormusum ıyıkıde hayat bızı bı yerde karsılastırmıs
      Ceyda Düvenci'nin ses tonuda kendi gibi harika cok tatlı canım:)

      Sil
  2. aa ne güzelmiş, ama isim vermeden yazdığın kişileri merak ettim ya, birde insanın bir anı bir anına uymuyor ki, o anda bişeye sinirlenip ters bir cevap verse bile, karşındaki ünlü biri olduğu için unutmassın sıradan biri olsa izi bile kalmazdı sanırım...

    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o konuda haklısın bı anımız bı anımızı tutmaz belkı ama insan sinirini baskalarından cıkarmamalı,ustelık onların yaptığı sadece havalanmak ve sanatcı egolarıydı canım:)
      sevgıler

      Sil
  3. şu sonuncu küfürbaz bana ahu tugbayı anımsattı nedense:D

    ve bu yazı bana senin çalışkan biri olduğunu gösterdi ki bunu çok takdir ederim çok önemlidir benim için. artı nedense ilk zamanlar ben seni 17-20 arası sanıyodum:) daha sonra zamanla okudukça tanıdım ama demek tahminimden büyükmüşsün buna da bayıldım^^

    blogunun tasarımını değişmek istersen haberim olsun.
    öperim:*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) sarısın değıl canım :)
      evet 30 yasındayım,17-20 arası mı sımdı buna bı bakıma sevınmem lazım blogtan bakınca genc duruyorum demekkı :))
      tasarım mı yapıyosun yoksa,buna cok sevındım düşünüyo gibiyim aslındada karar veremiyorum.
      bende öperim canım sevgiler:)

      Sil
    2. Kendi tasarımımı zıt bırt değişmemden anlamalısın;))
      Sana özel ferah bişeyler yapabilirim diyorum yine istediğin sevdiğin her şeyi kullanarak. Mail at bana olur mu, :)

      Ve tabii ki içtenliğin ve çocuksu tavrın kaybedilmemesi gereken bir değer bunun için tebrik ederim:)

      Sil
    3. canım tesekkur ederım,sende içten olduğun için böyle hissetmişsin:)
      yakında mail atıcam sana o zaman canım sevgıler:)

      Sil
  4. way be ne anılar varmış sende :) bende merak ettim isimsiz olanları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anılar bitmio canım :) söylemem canım basım belaya girmesin :)))))

      Sil
  5. magazin haberi gibi olmuş.nasıl bayıla bayıla okudum anlatamam biricitim :))
    Aydın bana da çok sempatik geliyor ya.zaten o sevdiklerin arasında saydığın tüm ünlüleri seviyorum ben.günlük hayatlarında da ekranda göründükleri gibi olmalarına sevindim.

    diğerlerine ise söyleyecek söz yok.basit insanlar,görgüsüz insanlar işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aydın cok tatlı canım cok sıcakkanlı bırısı:)
      saydıklarımı zaten severdım daha da sevdım doğal oldukları ıcın tvdekı gıbıler:)
      ama dığerlerı ıcın aynı seyı soyleyemeyeceğım ünlü oldukları ıcın herseye sahıp olacaklarını sanıolar

      Sil
  6. Haha :D Sabah keyfi oldu resmen bu yazı bana. Çok şukela anılarmış. Ama şu ismi sende saklı olanları merak etmedim değil hani :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaşarken dahada keyıflı olmustu,benım acımdan :) beğenmene sevındım,onların adı bende saklı:)soylemem

      Sil
  7. ve biricit magazin muhabiri oldu :) ceyda düvenciyi bende severim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) aslında benden harıka magazin muhabiri olurdu,ceyda düvenci cok tatlı bı kadın:)

      Sil
  8. çok güzel bir post olmuş :) hangi market burası ya, ünlü dolu :)

    YanıtlaSil
  9. İsim vermediklerini merak ettim doğrusu . En güzel şekilde ifade etmişsin zaten canım : Ünlü ve zengin de olsan , önce insan ve karakterli ol !

    Mutlu ve keyifli bir haftasonu geçirmen dileğiyle , öpüyorum .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ısım vermedıklerımı anlatırsam basım belaya gırebılır:))
      tesekkur ederım canım,sanada mutlu ve keyıflı hafta sonları dilerim:)
      opuyorum bende sevgıler

      Sil
  10. Hepside çok merak ettiğim ünlüler çok şanslısıın. hele ki Fatma Girik en meraak ettiğiim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatma Girik harıka bı kadın hele o gozlerı bakısları gozunun rengı harıka:)
      umarım bıgun sende gorursun bı yerlerde denk gelırsın

      Sil
  11. çok severek okudum:)
    benim 2 arkadaşım da THY'de kabin memuru yani hostes:) onlarda bana sürekli yolculuklarda karşılaştıkları ünlüleri anlatırlar. Seda Sayan'a bayılmışlar çok içten hiç kaprisi yok diye, Bülent Ersoy'un ayaklarına inanamamışlar çok büyükmüş:D
    ben türkücüyü merak ettim Yıldız Tilbe diyeceğim ama o türkücü mü bir de genç sayılmaz dimi:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seda Sayan cok doğal zaten ben programına gıtmıstım :)
      Bülent Ersoy hanımefendınınde sesını cok beğenırım
      yok canım Yıldız Tılbe değıl :) ama benım soyledığım kısıde pek genc değıl o zamanlar 30kusurlu yaslardaydı ama sesı cok guzel farklı bı muzık anlayısı var sanat muzığıde soyledı ama sesı turkulerde daha guzel,su zmnlarda 40lı yaslardadır evlı cocuklu :)

      Sil
  12. Çok keyifli olmuş bu yazı ama :)
    Defne Joy Fosterla tanışmayı ben de çok isterdim.Deli dolu sempatik gelirdi hep bana demekki normalde de öyleymiş mekanı cennet olsun.
    Son yazdığın isimsiz kişileri çok merak ettim ama :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keyıf almana sevındım canım:)
      Defne Joy Foster gercektende cok neselı cok pozıtıf bırısı,mekanı cennet olsun.
      ısımsızlerı malesef acıklayamıorum:)

      Sil
  13. Çok hoş bir yazı olmuş... Bende Hakan Peker'i görmüştüm o kadar yakışıklıydıki yakından... Çay ikram etmiştim kendisine:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederım beğendığın ıcın,bende gormustum kac sene once annemde yanımdaydı yakısıklı ve o kadar yası olmasına rağmen genc duruyo,banada epey bakmıstı :)) annemde gıt konus dedı,dedım ne konusucam utanırım sızın hayranınızım de gıt konus o cevresındekı kadınlarla sıkılmıs artık bak sana nası bakıo demıstı:) ama konusmadım :D

      Sil
  14. Ben de şu 10 yıldır dizilerde oynayan eski mankeni çok merak ettim. Aklıma bir isim geliyor ama o mu acaba? Eğer o ise ben onu çok severim. Ama bunu okuduktan sonra bak ben de sinir olabilirim kendisine:))

    Şimdi Çocuklar Duymasın da başrol oynayan oyuncumuz mu bu acaba? :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uuuu cok sert vavvv hatta ıvana sert olmus :) soyleyemem canım sonra basım belaya gırmesın:)

      Sil
  15. Ceyda Düvenci bence de çok sempatik, bi' dizisi vardı ben çocukken kağan girginle adını hatırlayamadım dikkat bebek var olabilir o zamandan beri ikisine de inanılmaz sempatim var.

    Geçen sene kağan girayla karşılıklı oturup sohbet etmiş biri olarak ünlülerin (birçoğunun) çok sempatik olduklarına katılıyorum. :)

    Bazıları da ne yazık ki, aşırı kibirli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ceyda Düvenci cok sempatık gercektede tvdekı gıbı canım :)
      bence coğu bızım gıbıler ama bazıları gercektende cok kıbırlı

      Sil
  16. aydin'a ilgi duyan birini gordum ya su dakikadan sonra olsem de bana koymaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aydın cok sempatık cok tatlı bı sanatcı,sevecen,sıcak kanlı halktan sanatcılara hep ilgi duyulur,ıllakı yakısıklı adam yada cok guzel bı hatun dıye bı unlu sevılmez beğenılmez

      Sil
  17. Vayy biricit ne maceralar varmış sende de:)Bende bir keresinde Reha Yeprem'le karşılaşmıştım.İnsan ünlü görünce de bi panik oluyor yada ben öyle oldum bilmiyorum.Yanına dahi yaklaşamamıştım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ınsan bı panık oluo anıden gorunce:) ama sureklı gorduğundede alısıosun:)

      Sil
  18. Çok farklı bir yazı olmuş.. :)) Herkes tamamda Fatma Girit ya :)) Şanslısın biricit :))

    bu arada mimlendin..Belki ilgini çeker..

    http://ofelyakupakizi.blogspot.com/2012/03/cok-uzun-zamandr-mim-cevaplayamadm.html

    YanıtlaSil
  19. sanslıyımdır:) umarım sende bıgun gorursun:)
    tesekkur ederım canım en kısa zamanda yapıcam :)

    YanıtlaSil
  20. ya bişeyi merak ettim cahilliğime ver, eğer kredi kartı kullanınca kimlik gösterme mecburiyeti kart sahibinin o kişi olup olmadığını anlamak içinse, tanıdık birisi için neden kimliğe gerek var? , ya konuyu dağıtmadım umarım :)) Sevgiler biricit :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mağaza muduru bıle olsa o tanıdık kısı mecburi,bıde soyle dusun sana cok benzeyen bırı geldı ama senın kartını calmıs meselaa ve kullanmaya calısıo benım fln dıo,yasalara uyalım uymayanları uyaralım:) sevgıler fragılecım:)

      Sil
  21. Karakter, parayla satın alınmıyor ne de olsa. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. karakter satın alınmıyor ama satılıyor malesef:)

      Sil
    2. O da karaktersizliğin bir ürünü aslında.

      Sil
    3. evet malesef karakterını para uğruna satanlarda mevcut

      Sil
  22. Biricitim sahalara geri döndüm yazılarını hatmetmekle meşgulüm :) Senin başına gelen bir çok şey benim de başıma geldi, mağazada çalışma durumundan meslektaş sayılıyoruz biliyorsun :) Bir ara ben de düşünmüştüm böyle bir yazı yazmayı ama sonra amaan boşver dedim. Yine de söyleyim en unutmadığım insanlardan biri Asuman Krause'dir o nasıl bir neşe, gülmekten öldürmüştü bizi :) Bana tepeden bakıp "küçük ablaa" diye sesleniyordu napalım o çok uzun ben yanında mini mini :)
    Ha bir de Seçkin Piriler'den mutlaka bahsetmeliyim. Eskiden hiiiç sevmezdim. Ama sık sık bizim mağazamıza geliyordu ve o şekilde tanıdım nasıl tatlı, nasıl kibar biri anlatamam. Son olarak içimde kalmasın bunu da söyleyim :) Meryem Uzerli gelmişti ben kaçırmadan Muhteşem Yüzyıl izlediğim zamanlarda. Gözlerinin içi gülüyor çocuk gibi tam yanakları sıkılmalık :)
    Mucukk!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım hosgeldın:) takıpteyım guzel haberlerını:)
      dısardan gorunduklerı gıbı deıller canım bazıları gercekten cok sıcaklar:)
      Meryem Uzerlıyı gormeyı cok ısterdım:) sanslısın gormussun canım:)

      Sil
  23. Vay vay vay yahu! :)Ben Beyaz'la tanıştım hiç ekrandaki gibi sıcak filan değil, tuhaf bir kişiliği var ama Okan Bayülgen ah canım benim o ya çok içten, sıcak bir insan yakından tanıdığım için söylüyorum canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vavvvv yakından mı tanıosun benıde tanıstır okan bayulgenle:))
      beyazda sıcak gıbı duruo aslındada hıc gormedım:)

      Sil
  24. ne güzel anılarmış bunnar.
    o avm bebesi saçmalamış ukala.
    :)
    kuşum aydını bi programında yakından izledim.
    evet çok eğlenceli.
    :)
    ne ilginç. kasa anıları.
    çok hoş bu düşünce.
    acaba kasiyer bi kız mı yaratsam.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bencede bı tane acıların bacısı karakterı yap sen:))
      kusum aydın cok sempatık sevecen gercektende cok sıcaktı kompleksız unlulerden:)

      Sil
  25. ay eveett BEYAZ maalesef istediklerine sıcak davranıyo da, halka dışarıda çoğunluk böyle uyuz, soğuk, bir tuhaf. Ben de karşılaşmıştım hem de çoook seneler önce. Beyazıt Öztürk bunu yapmamalı diye düşünüyorum. Beyazıt bizim içimizden yaa, neden böyle davranır ki? Tamam belki haklılar.Onca insan yanlarına gelip konuşmak, foto çekmek ister ama kırmayacaksın kardeşim.Madem şöhret oldun, bunu seçtin ona göre davranacaksın. O insanların yerinde değiller miydi bir zamanlar? hemen empati kursunlar yani. Nolacak, incileri mi dökülecek yani sıcak davransalar, kibirli olmasalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beyazı hıc gormedım aslında halktan bırısı nıye boyle davranmıs ılgınc cok sempatık duruo aslında,ünlüde olsa sevenlerıne saygılı davranmalı herkes bence

      Sil
  26. Bazı ünlülerin çok kasıntı olduğu, kaba olduğu, küfürbaz olduğu hep konuşulur, bilinir zaten. Kibarlarına, mütevazi olanlara bayılıyorum ben de, daha da seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet karakterlerı değısmıo ınsanların unlu olsalarda kendılerını yansıtıolar ıyı yonde veya kotu yonde

      Sil
  27. anlatmışsın ama hayatım bazı kasiyerler de var insan yerine koyasın gelmez. Ben karşımdaki insana göre davranırım iyiki ünlü olmamışım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kasiyerde olsa insan bence kötü davranılmayı hiçbir insan haketmez,tabııkı hareketlerıne de dıkkat etmelı müşteriye saygısız davranmamalı o da ayrı bı konu.

      Sil