8 Haziran 2012 Cuma

İçimdeki Ses (mim)





İçimdeki sesleri yazmaya geldim zaten blog açarken bunu düşünmüştüm:) Hatta yazılarımda en altta yazan cümlelerde benim iç sesimin dış ses olmuş hali.
Yazmak terapi derken bunu kastediyorum belkide.İç seslerimle anlaşıyoruz aslında.Her ne kadar kalabalık bir müzik korosunu andırsalarda,sesler karısmıyor nedense.Net yani.Dinliyorum iç sesimi belki çok yanıldım,belkide çok doğru kararlar verdim hayatım boyunca.
Yaşamadan bilinmez.Yaşadıklarımı yazdım hep çoğunlukla yanlış yaptığım şeyleri çok çok özelime girmedim,iş hayatıma çok girmedim.Çünkü ben kendi adım-soyadımla açtım bu blogu.
Belkide üstü kapalı yazardım anlayan anlar hesabı.Ama iç sesim dedi 'yazma biricit' yazmadım.Ama iç sesim dediki 'yazmalısın biricit' onlarıda yazdım zaten.
İç sesler bizi yöneltir bazı şeylere belki doğru belkide yanlış,belki mutlu oluruz sonunda belkide mutsuz.Suç şimdi iç seste mi?Yoksa sende mi?
İç sesim en çok kapıda yakalıyor beni 'birşeyini unuttun mu çantana bak'diyor,bakıyorum,kapıdan cıkıyorum..Yolda yine aklım çantamda yine bakıyorum..Takıntılarımı yazdığım yazımdada yazmıştım.
Metroya binemiyorum,asansöre binemiyorum,ne zaman iç sesim 'binme o asansöre kalacaksın katların arasında'dediyse,bende o asansöre bindiysem o asansörde kaldım..
Birisinden hoşlandıysam kadın yada erkek,hep hoşlanmışımdır sevmişimdir,taaki iç yüzünü görene dek bana bir yanlışını görene dek.Fakat her zamanda konuşmaya çalışmışımdır,onlarla ırtıbatımı bitirmeden önce.. 
Bir insandan hoşlanmadıysam ise ağzıyla kuş tutsada,o iç ses derki 'uzak dur biricit bu insandan..' ve ben onu dinlerim.Belki doğru belkide yanlış belki önyargı aslında önyargılıda değilimdir.
Birkaç ay önce bı arkadasımla sınemaya gıdıcez, avm nın onunde gelmesını beklıyorum,yenı gelmısım tam o anda genc bı cocuk merhaba dedı bende 'anamm ne guzelımde benı beğendı sanırım asık oldu' sanıorum.Rıca etsem sattığım coraplardan alır mısın dedı.Ama cocuğun yuzu nur yuzlu,çok farklı,bakımlı boyle.Ben unıversıtede oğrencıyım falan dıyınce tabıı bende şalter attı iç sesim(vicdan belki iç sestir)  'hemen almalısın,biricit öğrencilik yıllarını hatırlıyor musun hemen al hemen' dedi ve hemen aldım işime yaramayacak ama o genç adamı sevindirecek çorapları..Ama cocuk bana Allah razı olsun sana dua edıcem senın ıcın ıstedığın sey ıcın dedı.Benım gozlerım nasıl doldu ağlıcam resmen.Sonrasında da belkı benı yıne goreceksın goruncede konusuruz tekrar selam ver bana dedı.Ben bı şok oldum.Avm nın onune gıderken arkama bı bakıyım cocuğun tıpıne dedım,arkamı dondum cocuk yok ucmus yerle bır olmus yok yani uzağa gıdemez nerde dıorum yok.Ve İç Sesim çok merak ediyor diyorki: Ne zaman karşılaşacağız ve ne olacak?

Biricit derki;her zaman iç sesinizin sesini dinleyin,vicdanınız ne diyosa onu yapın:)kalbinin sesini dinle asla pişman olmazsın:)
resim alıntıdır.

34 yorum:

  1. bugün "iç" le içli dışlı oldum tesadüfe bak:))
    http://birgaripseyma.blogspot.com/2012/06/icimde-sacmalarm-boyle-dsma-tasar.html

    hemen yanıtlayım mimi çoook teşekkür ederim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesaduf ıste:)okudum yazını:)
      rıca ederım sevgıler:)

      Sil
  2. güzeldi canım..teşekkürler..İç sesler önemlidir..

    YanıtlaSil
  3. Hemen yazıyorum hatta birazdan geliyor :) Tatlım tşk ederim güzel bir mim olmuş. İçimizdeki ses hiç susmasın :) Taattlım emeğine sağlık muahhh

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bakıorum tatlım:)
      rıca ederım ınsallah ıcımızdekı ses hep konusur:)muck:)

      Sil
  4. ayyy ilk mimim olcak teşekkür ederim :D

    YanıtlaSil
  5. öncelikle beni unutmadığın için teşekkür ediyorum..mimi hafta içinde cevaplayacağım.şu ilk karşılaştığım insanlara karşı ısınma yada ısınmama iç sesi bende de vardır..ve hep haklı çıkmışımdır..neyse ben mime saklayayım şu iç seslerimi...
    bişey daha var sanırım 10 yada 11 yaşlarındaydım mahalledeki arkadaşlarla mahalle tiyartosu kurmuştuk ve tiyatronun ismi içimdeki ses ti..şimdi onu hatırladım yaaaa..bunun içinde mimde ayrıntılarını yazarım
    hoşçakal sevgiler 6. hissine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rıca ederım senı unutur muyum ask olsun ebolacım:)
      ısınma yada ısınmama ıste sanırım o ve cok doğru cıkıo..
      aa bende kucukken tıyatro kurmustum o yaslardaydık hatta 9 yasındaydım sanırım.gorusmek uzere yazını merakla beklıyorum:) sevgıler. 6.hissim kuvvetli sanırım:D

      Sil
  6. "belkı benı yıne goreceksın goruncede konusuruz tekrar selam ver bana dedı" biricit belli ki sana hayran olmuş baksana tekrar karşılaşma hayali kurmuş :))
    iç ses bazen karmaşa yaratıyor bende ama du bakalım yazınca neler çıkacak. teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tatlım sana haber vermeye gırdım sayfana ama gıremedım daha doğrusu gırdım bloguna ama asağı ınıp yorum yazamadım blogunda bı sorun mu olustu yada bende mı var:)
      :))))) bakalım ne zaman karsılasacağız:))rıca ederım beklıorum merakla bıde ayarlarına bı bak ıstersen blogunda asağılara ınılmıyor.

      Sil
    2. ya o bende de oluyor son birkaç gündür. sayfayı yenileyince düzeliyor. ben de blogspot sadece bana yapıyor sanıyordum bak şaşırdım şimdi. benim sayfa sorunlu demek... neyse sağlık olsun. bu arada mimi yazıyorum şu an, maili görünce cevap vereyim dedim. sen bana bildirmesen de görürüm ben, okuyorum her yazdığını :)

      Sil
    3. blogspotta bı sorun var sanırım sayfanda asağı ınemıyorum,yazını gordum ama yarısına kadar canım:) şeklini değiştir istersen tasarımda bısey var eskıden boyle değıldı ama gecendede yenı yazına bakmaya gırecektım ama gıremedım bloguna yanı bloga gelıyorum ama asağı ınmıyor yenılemede yaptım canım.sana haber veremedım yorum yerıne kadar gelemedığım ıcın.

      Sil
  7. biricitim anca geldim bebişim
    hemen yapıyor izmir marşıyla ışınlanıyorum:)

    YanıtlaSil
  8. çok teşekkür ederim :) yapıyorum birazdan:)

    YanıtlaSil
  9. deneyeceğim bu derin mevzuyu:)

    YanıtlaSil
  10. müjdat gezen le harika bi başlangıç olmuş. teşekkür ederim tatlım aldım mimimi^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok severim Müjdat Gezen'i o sözlerde ayrı bi güzel zaten,beğenmene sevindim tatlım bekliyorum mimini :)

      Sil
  11. uzun süredir yoktum en kısa sürede mimimi yapacağım ve iç sesimi dile getireceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. musaıt zamanında beklerım canım yazını:) sevgıler

      Sil
  12. İç sesin biraz içgüdülerle karışmış sanırım senin. ehehe.
    İç sesin arada pissikopatlaşıyor da sanırım (bkz:asansööör)
    Ve Müjdat Gezen'in satırları da çohoşmuş yahu, güzel başlangıç, tatlı bir bitiriş olmuş yazın.
    Mim için teşekkürler, tekrardan. ehehe.
    Kendi adım soyadım derken, senin adın cidden Biricit mi yoksa? - Şakaydı bu, ahahahaa. -
    Garfield'a selamlar.
    "İnsanı aradığı şeyi bulmaktan daha fazla sevindirecek bir şey varsa, o da aramadığı bir şeyi çok ucuza bulmaktır." Bir çizgi filmden alıntıladım, şu an duydum, kardeşim izlerken. ahahahaa. Şans, senin yorumuna denk düştü duymam. Sevdim amaaa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) iç sesle içgüdü birbirine cok yakın ondan sanırım:)
      rica ederım musaıt olunca yaparsın:D
      yok canım twitterımdan gelınce yazıo anlasılıo ahada burdayım dıorum:)
      aramadığım seylerı cok ucuza bulmak pek sevındırmezkı benı:)ama guzel bı sozmus.
      sevgıler canım:)

      Sil
  13. Örnekle açıklamaca: Misal; geçenlerde hiç aramadığım halde bir şiir kitabı buldum. Aklımın kenarına iliştirilmemişti bile; ama onu gördüğümde anladım, o benim olacaktı! Bu da mutluluğa perçinledi kalbimi. ehehe.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heh tam adamına soyledın:) ben aradığı kıtabı bulamayan bırıyım,aramadığım kıtabı hıc bulamam canım keske banada denk gelse bı haftadır siminyanın kıtabını arıyorum hala yok koskoca Istanbul'da:D

      Sil
    2. İnternetten de sipariş edebilirsin. Misal: http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=604821&sa=112865542

      Sil
    3. canım ben kredı kartı kullanmıorum:) ama yınede saol:)

      Sil
  14. Ayyy ne güzel yazmışsın Biricit, çok sevdim iç sesini senin :) Bakalım o çocukla bir daha karşılaşacak mısınız. Çok merak ettim ki :)
    Mim içinde teşekkürler canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) bende cok merak ıcındeyım canım:)mım yazınıda beklerım musaıt olduğunda:)sevgıler
      iç sesimde dış sesimde sevdayı çok sevıo zaten,iç sesim yaz dedi yazayım :)

      Sil
  15. yazdım yazdımm nihayet yazdımm ay çok da keyif aldım, bu yüzsüz arkadaşını hoşgörürsen sevinirim :D teşekkürler tekrar biricitimmm mucuk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hemen bakıorum canım elıne sağlık:) estagfırullah oyle sey olur mu:) rıca ederım sevgıler:)

      Sil