8 Eylül 2012 Cumartesi

Bloglarda Yorum Çeşitleri


Son günlerde bloglarla ilgili olan olaylarda ve duyduğumuz şeylerde artık dayanamadım ve yazmaya karar verdim.
İnsanlar özel hayatlarını yada düşüncelerini paylaşmak için bloglar açıyorlar ve sonrada kapatmaya karar veriyorlar.Kapatma nedenleride yapılan yorumlar.Çünkü bazı hazımsız insanlar adsız yorumlarla adsız olmasada sahte isimli bir profıl acıp bunu rahatca yapabılıyorlar.Benım basımada geldı bu,Adsız yorumlara kapadım bu sefer sahte sahte isimlerle yorumlar yazıldı,blogu olmadığı halde profılınden beni nasıl buldu acaba muneccım herhaldekı benım yazılarımı bulmus yorumlar yazıyor.

Hemde terbıyesızce,hemde hakaretlere vararak.Ilk basta sinir olabiliyorsunuz tabiiki,üzülüyorsunuz ki zaten onların amaçlarıda bu sizi üzmek için o şekilde yorumlar yapıyorlar.Bence inadına yazın,herkeste yazmaya devam etmeli,kimsenin ne dediğine bakmadan..Sonucta sevmeyen,istemeyen izlemez,ama onlarınki zaten öyle bir durum değil.Kıskandıkları çok belli yada zamanında tanıdığınız insanlar bunlar kesınlıkle böyle bunlara zamanında iyi koymuşsunuz kusura bakmayın bunu yazmak zorundayım,demekki iyi koymussunuzki bunlarda hazmedememısler bu sekılde sanal seylerle sızınle uğrasmaya calısıyorlar.Çünkü demekki güzel yazıyorsunuz demekki bişeyleri aşmayı basarmıssınız,ama o yorum yazan aciz varlıklar hasetliklerinden yada belli seyleri kıskandıklarından dolayı sızın ıcın bunları düşünüyorlar.

En son yaz tatilimde böyle sacma sapan bi yorum almıstım yorumda fiziğim ve anneme kadar uzanan bir hakaret fırtınası yer alıyordu,ne yapayım gidip döveyim mi?Bende cevabını yapıstırdım zat-ı muhterem sapıkzade arkadasa,aldı cevabını bır daha gelemedı..Onun ıcın yada onun gıbıler ıcın üzülemeyeceğim kimse kusura bakmasında ben blogumu da kapatamam,çünkü blogumu kimse için açmadım ben kimse içinde yazmıyorum,kendim için açtım,kendim için yazıyorum,umurumdada değil bu sekıldekı hakaretler.Zaten aklı basında bırısı olmus olsa bu sekılde yorumlar yazmaz,o yuzden elın delılerıyle uğrasamam.Elestırıyı cıddıye alırım o ayrı bı konudur.Ama elestırı yapan kısıye bakarım,'bir söze bakarım söz mü,bir de söyleyene bakarım adam mı'Mevlana Hz. ne güzel sözüdür.. Bu arada sadece yorumlarla sınırlıda değıldır bu insanların sanal dünyada sizinle uğrasması,benim facebookumu ve mailimi bile hacklediler ama geri aldım,bu insanlar ciddi olarak psikolojik rahatsızlıkları olan insanlar,o yüzden muhatap dahi olmayın!

Yeni Başlayanlar İçin,Bloglara yapılan yorumları kategorize ettim bu yazımda;
-Yapıcı yorumlar
Yazınızı beğenen kişilerin yaptıkları yorumlardır.Sizi cesaretlendirmek,motive etmek için ideal yorumlardır.
Ama bu yorumları alsanızda o kadar çok havalanmayın,ama sevinin tabiiki.
-Eleştirel yorumlar
Yazınızı beğenmeyen insanların yazdıkları yorumlardır,bazen kinayeli bazende direkt yazıya yönelik olabilirler,hakaret yada küfür içermezler.Yorumu yazan kişi,yazınızı beğenmemiş olabilir,yazınızı beğenmiyor sonuçta yazdığınız konuyu,sizi beğenmiyor yada kişiliğinize bişey söylemiyor.O yüzden tartışmaya girmeyin.Herkesin fikri aynı olmak zorunda değildir,karşılıklı anlayışlı olmak gerekir.Bu eleştirileride yapıcı eleştiriye dünüştürebilirsiniz.
-Adsız yorumlar
Adsız yorumlara blogunuzu kesinlikle kapamanızı öneririm.Yoksa bu yorumu kim yazdı,beni mi tanıyor,düşmanım mı,kimdir acaba diye paranoyak bi hale gelebilirsiniz,ayrıca moralinizi bozucu yorumlar yazılabilir,sizi çekemeyenler sizinle alıp veremediği olan insanlar her zaman hayat boyu karsınıza cıkacaktır o yuzden dert etmeyin ve adsız yorumlarla hiç uğraşmayın.
-Yalaka ve saçma yorumlar
Yazınızla alakası olmayan yorumlardır,yada 'çok güzelmiş' gibi bir yorumda saçma bir yorumdur.Yalaka yorumu yazan kişi kendini öne çıkarmaya çalışan kişidir,bu yüzdende blogunuza yorum yazıyorda olabilir.Bunu samimiyetinden anlayabilirsiniz.
Yada blogunu tanıtmaya yönelik yapılan yorumlar,linkleri bırakılıp,kardes ben sana geldım sende bana gel tarzında bir yorum.Bu da cok sacma linkini koyma bence burada yazı linki değil bahsettiğim,blogunun linki.
-Blog Dünyasını İş Hayatı Sananların ve Size Özel Şeyler Soranların Yorumları
Blog Dünyasında bir yere gelmiş yada gelmeyi isteyen ( o da ne demekse-bende anlamadım) yani izleyici sayısı olabilir yada hergün yazıyor olabilir bu kişi,belliki bloguna önem veriyor,tanınmak istiyor ve sizin blogunuzada sürekli yorum yazıyordur muhtemelen.
Bu kişi yorum yazmayı sanki işiymiş gibi benimsemiş olabilir ve haftada bir yada üç dört günde bir blogunuza gelip,topluca yorumlar bırakmayı ihmal etmez.Ama konuyla ılgılı ama ılgısız,sadece sizi okuyormus havası vardır.Yorumlara cevap yazarsınız,sonra o yine yazar,siz yazarsınız,o yine yazar.Artık yeter yahuu diye içinizden geçirebilirsiniz çünkü çok abartılı bi şekilde yapabilir bunu.Artık yorumlardakı samımıyetten dolayıda olabılır yada yazılarınızdakı samımıyetten,kalkar gıder sıze özelinizle,işinizle ilgili şeyler sormaya başlar.İyide sana ne kardesim ben işimle ilgili yazarsam yazarım,sen yazıyla ilgili yazacaksan yorumunu yazsana,sana ne benim işimden gücümden..Artık iyice sinirlendirir sizi,yapmacık gelmeye başlar sonrasındada ona kızmaya baslarsınız,bu sefer özürler dileyebilir paragraflarca dolusunda yorumlar yazabilir.En sonunda ise size herkes gidici burdan biz kalıcıyız (sanki aynı işyerinde çalışan kadrolu personeliz be mübarek) yanlış anladın benide diyebilir.Kadrolu blogger değılım ben hiçte olmadım:)) Böyle yorumlar aldığınızdada pek muhatap olmayın,hatta bu tarz blog yazarlarına cevap vermezsenız belli bır muddet sonra sızınle ılgılenmeyeceklerdır.
-Yayın Dışı Sohbet Yorumları
Bu samimi olduğunuz blog arkadaslarınız arasındaki yorumlardır.-Yayın dışı diye bastan belirtirsiniz ve yorumunuzu yazarsanız,yorum yazıyla ilgili olabilir,ikiniz arasında geçen bir konu olabilir,twittera gel,msn ye gel gibi bir yorumda olabilir:) Yorumu yayınlamazsınız,bazen yanlıslıkla yayınlarsınız sonra silersiniz.Size yorum gelince,sizde onun bloguna yorum yazarsınız,karsılıklı sohbet düşünün onun gibi,biraz komik ama güzel bir yorum çeşididir:))

Biricit derki,yaptığımız yorumlara dikkat edelim Bilişim Suçları diyede bişey var,kimsenin başı ağrısın istemeyiz.
resim alıntıdır.

14 yorum:

  1. Bence de yazmaya devam etmek en iyisi.
    Tabiki blog yazarı bayan olunca bu dediğiniz durum kaçınılmaz oluyor, bunun sebebi de malum insan gibi olan yaratıklar. Neyse. Sadece eğer belirli bir kitleye yazmak isterseniz. iki blog açıp birisini sadece belirli okuyuculara yönelik olarak yapmak da çözümlerden birisi olabilir.
    İyi bloglamalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bayan bloggerlarla daha cok uğrasılıyor bencede.yok ben herkese acığım her turlu rıskede acığım dıyenlerdenım o yuzdende uzulmeyıp yazanlardan olacağım:) tesekkur ederım guzel yorumunuz ıcın,iyi bloglamalar:)

      Sil
  2. İstemeyiz..biricit bana kızar mı okuyup da genelde yorum yapmadığım için..söylediğin her şeye katılıyorum ..yorumlamayanlar da var onları da ekle kuzu ben o gruptayım..
    Okumak zevkli seni..kitap gibi mesela ..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumlamayanlara ayrı bı yazı yazıcam:)) cok tesekkur ederım senı okumakta aynı sekılde guzel,yorumlarınıda beklerım ama bana sor sen hangısındensın bende coğu seyı okuyup yorum yazamayanlardanım:)

      Sil
  3. hayırlı sabahlar
    aynı şey benim başımada geldii
    bir güzel eleştirdi beni bende daha acemiyim o zaman ceevap verdim
    okuduğum kitabı bana yakıştıramamış beni ne kadar tanıyorsa
    sonra bana yine uzun bir cevap baktım olmyacak bendde mesajlaarını sildi

    ama tam becerememişim orada adsız yazısı kaldı

    geçen gün tekrar bir mesaj atıyor hakkımı helal etmem öğren sil o mesajı
    beni ne zaman tanıdın ne zaman bende hakkın oldu.şaşırdım kaldım.
    ama yzınızdan çok faydalandım şimdi halledebilirsem bende adsız lara kapayım bari
    onlarla uğraşaamayacağım.
    hayırlı günler size

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayırlı öğlenler:) Allah Allah sızın okuduğunuz kıtap onu neden ılgılendırıyor,ıstedığınız kıtabı okursunuz sonucta.yorumun ustune tıklayın sonsuza dek kaldır dedığınızde sılersınız tamamen gorunmez yazının altında.
      adsıza kapamak en ıyısı,bende hayırlı ve mutlu gunler dılerım sevgıler Seyyah Gül:)

      Sil
  4. bilgilendirici bir yayın olmuş.Kendi yorum tarzımı düşündüm ve problem yaşadığım zaman aslında eleştirel yorum yaptığımı farkettim.
    şimdi bu hangi kategoriye girer?:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senın yorumların yapıcı yoruma gırıyor:)) evet elestırel bır yorum yapınca karsındakı yanlıs anlayabılır,elestırıye acık bırısı değılsede uzerıne tamamende alınabılır halbukı ona değıl yazıya yapılıyor,sonucta gercek bır bloggerın yazdığı gercek kımlığıyle yapılan bır yorum bence onun dusuncelerını yansıtır.yanlıs anlıcak bısey yok aslında ama blog yazınca elestırıyede acık olmalı ınsan bence canım:)

      Sil
  5. aydınlatıcı güzel bir yazı olmuş.. elbette dediğin gibi pis insanları ve söylediklerini kaale almamak gerek..acınası insanlar.. kendi yaşamlarına dönük yaşayacaklarına başka insanları didiklemek incitmek gibi bir çirkinliğin içinde debeleniyorlar işte..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederım Serkan,kaale almamalı bencede kaale alınmayınca onlar sinir oluolar zaten:)

      Sil
  6. Benim başıma gelmdi henüz .Ama gelmeyecek bir şey değil.Oldukça sinirlenmişsin.Ki haklısın.Bir de yazı da olsa bu samimi olup olmadığın belli oluyor.Doğrusu blog dünyasına girdiğimden beri burası da karmaşık bir hal almaya başladı.ama adsız kişilerin yorumları konusundaki tavsiyene kulak veriyorum.Aslında yazdığın çok iyi oldu bence,eline yüreğine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederım canım,aman gelmesın zaten oyle yorumlar sınır oluyo ınsan:) senınde yureğıne sağlık sevgıler canım:)

      Sil
  7. Ohhh ellerine sağlık, çok güzel yazmışsın kuzum... O adsızlar bana da ilk günler uğramıştı, ben de senin gibi yaptım, adsız gitti stress bitti :) Bazıları dediğin gibi özel hayat meraklısı evlerden uzak onlar :)

    YanıtlaSil
  8. haklısın sevdacım adsıza kapadım bende rahatladım ama uğrasmak ısteyen sahte profılde acabılıo,aman bıze uzak olsunlar:)

    YanıtlaSil