19 Kasım 2012 Pazartesi

Gelin Olamayınca Facebookumu Kapadım!


Evet facebookumu kapadım.Ne zaman açarım,sanırım hayatımda bir mucize olduğu zaman açarım.Yani bir holdingin yüzde 50 ortaklarından biri olurum veya Gerard Butler evlenme teklifi eder ya da 'evlendim ben çatlayın patlayın' diye gelin olmuş giderkenki fotograflarımı koyacağım,bir fotograf albümüm olduğu zaman anca acarım facebooku.

Bir insan neden facebookunu kapar şimdi daha iyi anlıyorum..Evlenmemesi gereken ne kadar kadın varsa hepsi gelinlikli fotograflarıyla facebookta duruyorsa,hatta hatta ben hayatta evlenmem diyen erkekler bile,evlenip ev erkeği olmuslarsa..sizde bunları görüp duruyorsanız..
Birde zırt pırt doğuranlar var,ama güzel de doğuruyolar beğeniyorumda,nasıl doğurmaysa bebeklerde güzel oluyo yani..
Ama ben bekarım arkadaş!Bekar bir kadının gözüne gözüne sokulmazki bunlar..!Bu kız daha oraya ilişkisini yazamadı,millet ikinciyi boşadı nerdeyse üçüncüye geçecek,ee yeter yani..!
Bekar olanlara ne demeli,onlarda kariyerlerini burnumun dibinde yasamak zorundalar mı?Bi onların kariyerine,bi de kendi kariyerime bakıyorum,bakmasam daha iyi!!
Sürekli saçma sapan yorumlar,yahu duygusal bir şarkıya 'afiyet olsun' diye bir yorum yazılır mı,diorum ne dio bu,bi saat manasını düşündüm ne demek istedi acaba diye,ben sizin yorumlarınızın manasını,embesilliklerinizi görmek zorunda mıyım?Dısarda derseniz adam müdür olmus,facebookta kahve fallarıyla ılgılı ıletıye yorum yazıyor,yani dısardaki hayatta ne kadar olgun,aklı basında insan varsa,facebookta hepsi birer canavara dönüşüyor,embesil embesil hareketler yapıyor,yahu ben bu embesillerle mi calısmıstım diye düşünüyorsunuz..

Ha bire bi etkinlik,yok nişandı yok düğündü..Yapmayın bunları olan var olamayan var,yolda selam vermemıs ınsanlar,yada sızın selam vermeyeceğınız ınsanlar bı sekılde bı yerden sızmıslar facebookuma,kalkmıslar duğunlerıne cağırıolar..Heee ben evlensem etkinliğin kralını yapar mıyım yaparım,bebeğimin fotograflarını koyar mıyım koyarım,gelinlikli fotograflarımı,taaa saç yapım asamasından itibaren gerdek gecesine kadar koyar mıyım,koyarım..:)Sacma sapan yerlerde bı etıketlemeler,fotograflarda falan..Yapmayın..!
Bi de depresif semptomlara bağlamıs ınsanlar var,paylastıkları sarkılar sızıde depresyona goturuyor..Hele bı tanıdığım var,kıza asık olduğu ıcın neler neler yazıyor,bazen kopuyorum gülmekten,komik seylerde yazıyor ama kızın umurunda değıl,kız bıde benım akrabam,ahh ahh keske bı gıdım ondakı umursamazlık bendede olaydı ıyıydı..Mesela adam bıgun o gorsun dıye,ben hıyarım bıle yazmıstı..Hanı bu meyvelerı yazıyorduk ya o zamanlar..Bende 'mavikantaronum ama muz olucam bı gun' yazmıstım..(mavı kantaron=bekar,muz=evlı demek) muz olucam yazmısım,hmmm sımdı dusundumde tabııkı 30 yasında muz olmayı dusunen bırısıyle tabııkı kımse bır ılıskı ıstemez,embesıl dıorumda ben nıye oyle yazmısım ya,ama herkes yazmıstı demekkı sürü psikolojisi olabılır ama ulvi bi amacımızda vardı o zaman..Bu adamda gitmiş kadınlar meyvelerı yazarken,'ben hıyarım' yazmıstı..Ayy nasıl kopmustum,ne komıktı ya:))Tekrar mı acsam facebooku ne yapsam,gülüyodum ben ona ya:)

Bi de facebooku kaparken,Öküzcan seni özleyecek,Angu Su seni özleyecek diye bişey çıkıyor ya ekranda,yaa bakalım ben onları özleyecek miyim Sayın Facebook!

İnsanlar neden facebooku kapatıyorlar anlıyorum,bunalıyorlar,hersey üstlerine üstlerine geliyor çünkü,unutmak için,görmemek için,daha fazla üzülmemek ağlamamak için belkide ya da işlerin yoğunluğundan artık vakit ayırmak istemiyorlar,kendi hayatlarına bakmak için,kendilerini değiştirmek için,kendilerini yenilemek için belkide bu kadar insanın hepside mutlu bir ben mutsuzum diye düşünüp kapatıyorlar işte..

Eskiden facebook mu vardı,Leyla Mecnun'a aşıkken,ilişki durumlarını mı yazdılar,yoksa çöllerde kumlara ve yüreklerine mi yazdılar aşkı,Leyla Mecnun'u bırakıp,gidip Aslı'nın Keremi'yle mi sevgili oldu ilişki durumunu değiştirdi Leyla'nın Kerem'le serbest bir ilişkisi mi var yazdı?,her yere Y M'yi seviyor,M Y'yi seviyor ama aşık değil mi yazdılar..Niye M diyorum ki,Biricit'in sevgilisinin adı Marc Darcy değil miydi,hmmm bak facebooku kapadım zekam açıldı,ben ona artık Marc Darcy diyim:)
Belkide kadınları; Marc Darcyleri çok üzmüştür,hayal kırıklığına uğratmıstır, bu da bi sebep facebookun kapatılması için..

Biricit'in hayatında mucizeler olursa,dönüşüde muhteşem olacak..:)
resim alıntıdır.

35 yorum:

  1. Kız varya sen alemsin (: keşke herkes senin kadar özgüveni yüksek ve içindekileri çarpıtmadan dile getirebilse.. Muhteşem dönüşlerin olsun (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) tesekkur ederım canım:) keske zaten içlerindekileri söyleselerdi insanlar şimdi bu durumda olmazdım:)

      Sil
  2. bende yaklaşık 1 sene fln kullanmadım çokda iyiydi o zamanlar hiçbirşeyden haberim olmuyordu sanki dünyadan izole gibiydim zorla yeniden açtırdılar facebooku ama banada sen gibi geliyorlar soldan soldan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kapat sende canım bosver senı etkılıosa en ıyısı kapamak ben ıyıyım uc gundur:)

      Sil
  3. kesinlikle bu facebooku açana ettiğim küfürleri kimseye etmemişimdir sanırım benimde iş yerimde yasaklandından beri kafam rhat oh diyorum işden sıkıldıkça kendimi orya atıyordum ama daha çok sıkılıyordum.var ama akşamları girmiyorum zaten baş ağrısından kurtulmak en güzeli sadece sevgilimi takip ettim zamanlar oldu bir ara biliyorsun mevzuyu ahh ahh bana neler yasattı o facebook

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. facebook bazen ıyıde,benım bunyeye asırı yukleme olmus sanırım bıraz ara vermem lazım:)

      Sil
  4. taaa saç yapım asamasından itibaren gerdek gecesine kadar koyar mıyım,koyarım..:)


    bu kısma koptum biricitim ne yaptın sen öyle ya :)
    aman bazen bende herseyden uzaklassam gitsem diyorum yalan değil yani :)

    bloğunu kapatmada face önemli değl :P

    ama güzel bir açıklama yapmıssın begendımmmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım kapamam canım blogumu:) bı ara delı delı dusunceler gelmıstı ama gıttıler:)) tesekkurler canım beğenmene sevındım:)

      Sil
  5. Bu konuyu hiç önemseme. O faccebook ta mutlu mesut görünen sürekli eğlenen insanlar var ya onların hayatı aslında hiçte öyle değil. Senin karşına eminim bir gün değerini bilecek bir Marc Darcy çıkacaktır. Umudunu kaybetme. Kaybettiysen filmi izle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dısardan hıc oyle gorunmuyorlar ama,aman neyse son gülen iyi gülermiş:))
      kaybettim filmi izliyim ben en iyisi:)

      Sil
  6. Hahhaaa çok güldüm..Allahta seni güldürsün emi Biricit:):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. saol canım insallah güldürsün artık beni ya di mi ama gülmek istiyorum artık:)

      Sil
  7. Hani bir ara gazetelerde facebook depresyona sebep oluyor diye bir yazı çıkmıştı,işte o yazıyı okurken hak verdim aslında.İnsanlar facebook'ta genelde hayatlarındaki güzel şeyleri paylaşıyorlar.Yani doğum günüm oldu alın işte bunlar hediyelerim,evlendim işte fotoğraflarım yok efendim sevgilim işyerime çiçek yolladı aha buda çiçeğim gibi :)) kimse bugün kocamla dalaştık yazmıyor.Kötü yazanda full depresyon takılıp daha iç karartıyor bu yüzden facebook aslında çokta iyi gelmiyor bünyeye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh hıc ısyerıme cıcek bocek gelmedıkı o duyguyu bıle yasamadım kaldıkı bıde facede yasayayım gerceğını bıle yasamadımkı:( bencede ıyı gelmıo ya hava atma aracı yada depresyon sonucu bunalım aracı gıbı bısı oldu face bence..

      Sil
  8. Ne güzel anlatmışsın canım hepsine katılıyorum :)

    YanıtlaSil
  9. Ay yasmin ahaha yerim seni yeminle, facebookta geçen zaman yazık derim başka bişey demem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende seni yerim ipekböceğim:) seninde kapalıydı di mi:))

      Sil
  10. Amannnn iyi de yapmışsın canım ya, boşver; bu arada sen ne afiliymişsin kuzum yaaa, yazıyı okuyunca vay bricit'im dedim, güzelliğe bak:)))
    Değerini bilecek bir beyaz atlı var ama ne kadar şanslı daha haberi yok:)))
    Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyleyimdir:)) çok şanslıda işte haberi yok şanslı olduğundan,kıymetimi bilir insallah :)) sevgiler canım:)

      Sil
  11. bütün eski arkadaşlar, olası sevgililer ve sevgililer evlenmiş ve sadece düğünü fotoğraflarını halka açmışlarsa, bir sevgilin olmasına rağmen facebookunda baban, annen, 7 sülalen ekliyken, ya bi yerden görürlerse diye ilişkisi var yazarak bile arkadaşlarını çatlatayamıyorsan yemişim böyle hayatı arkadaş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aman gelmıs gecmıs eskı sevgılılerın hepsının canı cehennemın dıbıne gırsın...
      aynen ya kımseyı catlayamıosam napayım ben askımı bıle yasayamadığım facebooku dedım ve kapadım bende:))

      Sil
  12. haklısın valla facebook artık o kadar hayatımızın içindeki hayatımızla ilgili bütün detayları paylaşıyoruz. Mahremiyet diye birşey kalmadı ama ne çabukta alıştık değil mi her şeyin böyle olmasına...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet özel hayat dıye bısey kalmadı aynen canım.herseye alısıoruz zaten bu ınternet hayatımıza gırdığınden beri daha ıyı yasayacağımıza daha beter olduk sonunda..

      Sil
  13. Facebookta devamlı değişen ilişki durumları benim de sinirimi bozuyor.Şaşırıyorum yani iki günde hangi ara sevgilinden ayrıldın hangi ara yenisini buldun. :]

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. demekkı mıllet bos durmuyo:)) bı gun bırıyle baska gun bırıyle,aska sevdaya ınanan yokki zaten bu devırde,ınsanlarda bılmıolar ne yaptıklarını ne ettıklerını..

      Sil
  14. canim allah seni ne yapsin emii igülmekden öldürdün beni :)) katiliyorum ama sana canim ayiptir söylemesi wc gidenler bile wcdeyim yaziyor yok mutfakdan su aldim onu yaziyor yok sevgilim sunu yapti yok bunu yapti yani tabiri caize b... cikariyorlar :) ama cokda komik

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmene sevındım canım,haklısın facebookunda ıcını cıkardılar ıyıce:)

      Sil
  15. sen bitanesin Biricit yaa :)

    YanıtlaSil
  16. Güzel yazmışsın Biricit... Biz burada durup izlerken herkesin hayatı son hızla ilerliyor, değişiyor, gelişiyor. Ama yine de facebooktan vazgeçemiyorum işte :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. arada bır kapatıp kafa dınlemelı canım,kafam rahat sımdı benım tavsıye ederım:)

      Sil
  17. Ah Biricit ah seni benden başka kimse daha iyi anlayamaz...Keşke her şey facebooktan ibaret olsa benim hayatımda...Evlenip boşanan ve tekrar sevgili bulan ve onun hakkında "Allah herkese böyle bir sevgili nasip etsin" diyen arkadaştan tut da sevgilisi olunca seni iplemeyen hem face'te hem de özel hayatta havasını basan arkadaşlarımdan gına geldi çatlayacağım.Bir de nişan var gelecek ay akrabamın.Düşünsene herkes bana darısı başına diyecek.(Sözde dediler,bundan sonra bu senede bekar gezeceğim diyeceğim,yetti gari)Nefret ederim bu sözden.Öksüz yetim gibi hissediyorum böyle denince.Sanırsın milyoner oldu.Aslında çok abartıyoruz bu durumu toplum olarak.Evlilik aslında en büyük kumar!Süpriz yumurta gibi,adamın içinden ne çıkacağını ancak evlenince ve cicim ayları bitince anlıyorsun.Ben aşka inanıyorum ama aşkla gemi yürümüyor artık.Mantıklı olmamız da gerekiyor.Bu yüzden boşanan çok ve geç evlilik yapmak her zaman daha akıllıca ben sana söyleyeyim.Ben de çok bunalmıştım bu evlilik durumdan.Hatta bir ara evlenirsem şunu yaparım bunu yaparım,böyle düğün yaparım derdim ve insanların düğününde ya da nişanında bakardım duruma ben evlenirsem böyle yapmam falan derdim.Şimdi hiçbir plan yapmıyorum.Planla yürümüyor çünkü :)Şu an bekarım ve tadını çıkarmalıyım,zamanı gelirse düşünürüm diyorum.Düşünsene kazandığın bütün parayı kendine ve ailene ayırabilme lüksüne sahibiz.Damat tarafı bunu yaptı gelin tarafı bunu yaptı sorunu yok şimdilik.Kendi evini de kurmak istersen mesela sadece kendi zevkine göre düzenlersin.Yemeklerini beğenmeyecek sana trip atacak cadı kaynanan olmayacak(her kaynana öyle olmasa da çok çeken var) :)Bir de afedersin neredeyse "sevgilimle tuvalete gittik" yazacak hale gelen kişiler var.Düşünsene bu insanlardan ne kadar üstünsün!Hayatını bir insana bağlı tüketen ve her dakikasını oraya yazan insanlar sadece kendi mutsuzluklarını kendilerine itiraf edemedikleri için insanlara kendini mutluymuş gibi göstermeye çalışıyor.Maalesef toplumumuz gösteriş meraklısı.Sözlenince "baaak sözlendim,ay çok mutluyuz,ben seçildim,sevilmeye değerim,sizi değil beni seçti çatlayın,evlenmeye layık bir insanım" diye fotoğrafını koyan hatta normal hayatta da kendisini bu şekilde yüceltmeye çalışan insanlar var.Eminim sen de ve bekr çoğu arkadaşım da seçilmediğimiz ya da evlenmeye layık görülmediğimiz için değil,evlenecek adam bulamadığımız için bekarız.Bu şekilde gösteriş yapanlar sanma ki bulunmaz hint kumaşı ne de eşleri.Onlar komplekslerini bu şekilde saklıyorlar.Kendilerine güvenmedikleri için.Ya da evlenmeyi abartıyorlar ama tos tos toslayacaklar haberleri yok bence :) Biz,doğru insanı bulana dek bekar kalalım boş ver,böylece evliliğimiz de sürer gider.Sen sen ol ne gösteriş yap ve lütfen kimseye aldırma.(ben de pek yapamıyorum bunu gerçi)Her defasında acaba bu sefer insanlara nasıl cevap versem diye düşünüyorum.Sanki evlenmek zorunlu!Sanki bekar kalmak yasak bu ülkede!Tü tü evde kalmış bak bak yazık diyorlar belki ama ben görücem onları :))Cicim ayları geçince,gerçek yüzler ortaya çıkınca görücem.Karmaya güveniyorum çünkü bugün bana hava atanın yarın ne olacağı belli değil.Tıpkı benim gibi.Eskiden hep kendimi suçlardım insanlar yüzünden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vayy canına :)) yorumunu ılk basta kısa sanmıstım ama bı baktım ıkı sayfa:))
      soyledıklerının hepsınde cok ama cok haklısın canım boyle ınsanlar gercekten ınsanı hayatından bezdırıyorlar.kısmet hersey ben herseyın bır zamanı olduğuna ınanıyorum,doğumda ölümde evlılıkte hepsı zamanlı ve o zaman gelınce yasanacak seyler..kendımı suclamıyorum actım facebookumu bu arada:))

      Sil
  18. "Yok zayıfla sevgilin olur zaten,yok mesafeli olma,cart olma curt olma" yok Biricit,bugün ahkam kesenler de mutlaka yarın öbür gün dize gelirler :D Sonra yanlış yaptığımın farkına vardım.Salak mısın ne diye kasıyorsun kendini dedim ve bekar kalmanın güzel yanlarını keşfetmeye başladım.Bak valla güzel bir şey :D İstediğin an istediğin yere gidebilirsin,ailen dışında kim karışır?Yok onu giyme bunu giyme yok,eh zaten biz edepli insanlarız ama bazıları abartıyor,sonra...sadece kendin için alışveriş yapıyorsun,hediye derdin yok,ileride çocuk istersen ve evlenmediysen evlat edinebilirsin ya da en azından nasıl derler korumaya alabilirsin bir çocuğu,herkesten de güzel bir şey yapmış olursun.Olmuyorsa alternatifleri düşünmek lazım :D İster dünyayı dolaş,ister kendine vakit ayır,para biriktir yurt dışına çık bak o zaman nasıl çatlıyorlar.Kariyerinden mutsuzsun sanırım ama bir de buradan yak,kaç yaşıma geldim ben hala okuyorum :D Bu sene bitiyor umarım artık iş kadını olmama az kaldı...Fesat ve havasını atan insanların çoğu bir gün hak ettiklerini bulacak.Buna inanmalısın ben gönülden inanıyorum ve eminim zor günlerimizi atlatacağız, bak demedi deme 2013 (kıyamet kopmazsa :) bizim yılımız olacak.Biraz kendine vakit ayır,böyle insanları ÇÖPE at (en azından kendini suçlama) Tanrı'nın bir planı var elbet,bugün bu sıkıntıları yaşıyorsak yarın çok daha mutlu olacağız demektir.Evlenemezsek bekar kalırsak da dünyayı gezeriz,o limanda bu limanda fotoğraf çeker basarız facebooku,o evli olanlar da pasaklı pasaklı (bize sıkıntı çektirenler) bakarlar anca öyle bön bön.Ben de çok doluyum bu konuda konuştum da konuştum biricit'im.Bak ne diyeceğim sana skype adımı yolluyorum mesajla ekle beni de dertleşelim güzel güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kasmamalı bencede canım,ben sanırım su sıralar hayatımdan ve hayatımın gıdısatından pek memnun değılım..skypemın sıfresını hatırlamıorum:) maılını gordum sımdı donucem canım az sonra:)

      Sil