10 Kasım 2012 Cumartesi

Özlemek Ağlamaktır Dersin Ve Susarsın..



Özlersin bazen..Kiminin sesini özlersin,ararsın konuşursun hasretin biter..Yüzünü özlersin kimininde yüzyüze gelirsin,hasretin diner belki..Kimininde ruhunu,kalbini özlersin..
İş arkadaşlarını özlersin.Onlarla çalıştığın anları,başınıza gelen komik olayları,yaptığınız dedikoduları..Ben en çok o yapı marketteki arkadaslarımı özlüyorum bazen..O çok az maaşla yaşamaya çalışmamızı,mücadele edişlerimizi..En çokta sabahları o oturduğumuz simitçideki,çaya katık ettiğimiz simitleri..O simidi yerken konustuğumuz hayallerimizi,belki hiç olmayacak hedeflerimizi,kim kimle çıkıyor,kimden hoslanıyor dedikodularımızı..Oradaki sahici arkadaslarımı özlüyorum bazen..Plazaların kendi kadar soğuk,hesapçı,çıkarcı arkadaslıkları gibi değildi oradaki iş arkadaslarım..
Sevdiğini özlersin..Bakıslarını,konustuklarınızı,kokusunu,ellerini,onu..bazen yanındayken bile özlersin onu ya da bulustuktan hemen sonra bile özlersin..belkide en kötü özlemek,kaybettikten sonra özlemektir,çaresi bulunamayan özlemelerdendir o..Eğer ona sahipsen çok şanslısındır aslında; özlemek o zaman sadece bulustuğunuzda,kavustuğunuzda geciverir yerini mutluluk alır çünkü..
Aileni özlersin..Eğer uzaklardalarsa telefonla hasret giderirsin..belkide bikaç gündür görmemişindir hemen görmek istersin yada konusmak ..Belkide ömür boyunca göremeyeceksindir bu özlemlerin en fecisidir..Hayattalarsa yine çok şanslısındır,özleyince görebilirsin,sarılabilirsin,konusabilirsin...ben en cok bayramlarda elini öpmeyi özledim sanırım  babamın..
Dostlarını özlersin..Mesafelerden,şehirlerden,işlerden,güçlerden dolayı görmediğin,uzun zamanlardada göremeyeceğin arkadaslarını çok özlersin..dertlesememek onlarla,paylasamamak dahada özletir onları..
Sevmeyi özlersin ve sevilmeyi..öyle özlersinki yalnız gecelerde olmak istemezsin..gündüzlerde de..benide seven olsunda,onu dünyanın en mutlu insanı yapayım dersin,herkesin sevdiği var ben niye yalnızım dersin..sevmeyide sevilmeyide özlersin..
İstanbul'u özlersin..farklı bir şehre gidince ilk günler neşeyle geçsede,alıştıysan bu şehre özlersin..bu sehırde bıraktıklarını,hatta trafiğini bile özlersin..
Çocukluğunu özlersin..öyle saf saf oyunlar oynadığın zamanlarını..hiçbişeyin farkında olmadığın yıllarını..hayatı görmediğin,insanların iç yüzünü anlayamadığın günlerini..evcilik oynayıp,barbie bebeklerine elbiseler giydirdiğin,o yalnızca dansa davet,saklambaç,dokuz taş,misket oynadığın zamanlarını..o günlere dönmek istersin,dönemeyeceğini bile bile..
Özlersin...özlersin..özlemek ağlamaktır dersin ve susarsın...

Biricit derki,özlediğiniz tüm şeylere birgün umarım kavusursunuz ve onları ne kadar özlediğinizi söylersiniz..
resim alıntıdır.

20 yorum:

  1. bazen böyle kalbimi sökmüşler gibi acı çekerim ben özlediğimde,dayanılmaz sızılar çekiyorum.kaybettiğim yıllarıma dönmek isterim.sende özlediğin herşeye kavuş kuzum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bazen oyle hıssedıo ınsan,ınsallah herkes kavusur özlediklerine canım

      Sil
  2. ''Belkide ömür boyunca göremeyeceksindir bu özlemlerin en fecisidir..'' bu cümlen beni ofiste ağlatmaya yetti biricit :( daha gecenin 4 ünde yazdığım yazının üstüne bu yazın bana tuz biber oldu...
    :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazını gordum canım cok fena oldum okurken,benzer seylerı yasadım bende.. Allah rahmet eylesın babacığına..dua et hep..sevgiler

      Sil
  3. Özlemi öyle güzel anlatmışsınki Biricitim ne diyebilirim. Birde özlediğimiz ama hiç gelmeyecek olanlar var, kaybettiklerimiz :( özlem, görememek, dokunamamak ne zor şey.

    YanıtlaSil
  4. Özlemek de düşündürücü bir duygu aslında, azı yarar çoğu zarar cinsten. Ama karşındaki adam senin sevdiğin adam değilse artık, ilk günkü gibi bakamayacaksan gözlerine özlemek en iyisi. O senin gözündeki çocuk saflığını kaybetmişse, onun eski günlerdeki halini özleyip o adamı tamamen kaybettiğini düşünmek yerine, uzakta bir yerlerde de olsa o adamın varlığını bilmek daha iyi. Her neyse çok konuştum sanırım, özlediklerine kavuşman senin için daha iyi olacaksa inşallah kavuşursun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevmedığın adamları ozlemeyeceksınkı,özlüyorsan hala sevıyorsun demektır bence.ama değısmıs bır adamı özlüyorsan,o hiç iyi değil,eski halini özlemek o insanın,değısmısse unutmayı secmelı insan bence..cok derin konulara girmişsin,güzel yorumun için tesekkurler burcucum:) ınsallah hepımız kavusuruz özlemlerimize..

      Sil
  5. Bazen sebepsiz özlersin Görsen de konuşsan da eğer ruhuyla yanında değilse ve sen onun seninle olduğunu hissedemiyorsan çok acı çekersin. Özlersin, özlersin, özlersin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o cok kötü bi durum,kimse yasamamalı o durumu,onun acıklaması su: Seninle olmanın en zor yanı ne biliyor musun(Can Yücel'in şiiri),sonuda şu şekilde biter: Ya aklın baska yerdeydi ya yüreğin..ruhuyla yanında değılse o zaten hıc yanında sayılmazki,özlememeli öyle insanları bence..

      Sil
  6. Özlemek yaramaz bir çocuk gibi gelir bana

    YanıtlaSil
  7. Ömür böyle geçiyor işte canım, kimbilir kaç kişiyi özledik, kaç kişiyi özlemekten vazgeçtik. Ama gerçekten de artık ömür boyu göremeyeceklerimiz özlemek en fecisidir... Ya da özlemek başlıbaşına feci bişey yaa :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kımı ozlersen ozle,omur boyu bı daha goremeyeceğın ınsanları ozlemenın duygusu cok farklı..özlemek cok fena canım:(

      Sil
  8. özlemek.... azen de biriciti özlersin....

    YanıtlaSil
  9. blogunu cok begendim
    http://agoniiya.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  10. Özlemek! En sevmediğim ve beceremediğim duygu olur kendileri..

    YanıtlaSil