13 Aralık 2012 Perşembe

Sorular (mim)





1-Mantığın mı yoksa Duyguların mı ön plandadır?

Mantık ne arasın bende:) Duygularım ön plandadır her zaman.Mantıklı olsaydım hayatım boyunca yanlıslar yapmazdım,yanlıs insanlara değer vermezdim.Kadın ya da erkek yani burada bahsettiğim şey aslında,ilişkiler açısından,yani birini dost sanıp sırrımı anlatmazdım,dost görünen o kadar düşman tanıdımki hayatımda artık illallah geldi bana bu tip insanlardan.
Bende sanırım şu var,ben bi insanı sevdiğimde aşırı değer veriyorum,kadın ya da erkek olması farketmez,o kişi duygularıma hitap ediyorsa onu dostum sanabiliyorum.
Bazen keşke daha mantıklı olsaydım diyebiliyorum kendi kendime.Ama duygularım çok etkilidir çoğu kararımda hep ön planda olan hani o içses hani hisler dediğimiz şey varya o dur.
Ama şu da var,eğerki bi insan benim duygularımla oynamaya başladıysa ben bunu anladıysam,yani salak yerine konuluyorsam burada mantığım fena halde devreye girer.

2-İnsanlar niye mutlu değiller?Niye gözlerinin önündeki mutlulukları görmüyor ve şükretmesini bilmiyorlar?

İnsanların gözleri doymuyor çünkü,aslında mutlu olsalarda mutlu olduklarını bile anlamıyorlar ya da anlıyorlarda işlerine gelmiyo belkide.
Ben hep şuna inanıyorum,mutluluk aslında içimizde,kalbimizde ama bunu anlayamıyoruz.Gözlerinin önündeki mutluluğu göremeyen insanın hayata bakışı farklıdır.O farklı şeylerden mutlu olur,güç,idealler,daha farklı bir yaşam,aşırı zengin olmak,içindeki hırslar..Yetinmeyi bilmemek insanları dahada mutsuzluğa sürükler.
Asıl zenginliğin insanların yüreklerinde olduğunu bilmeyen insanlar,asla hiçbirşeyden mutlu olmazlar,sürekli bahaneler bulurlar bence.Şükretmek ne güzeldir halbuki,şükretmeyi bilmeyen gönüller ise asla mutlu olamazlar ve mutluda edemezler..

3-Çok para harcayıp keşke almasaydım yada harcamasaydım dediğin bir şey var mı??

Çantalarım:)Kıyafetlerim:)Kozmetik ürünlerim:))Kısacası bazen alışveriş yaparken kendimi kaybettiğim oluyor:) Mesela oje gördüğümde dayanamam,gider gelir yine kırmızı ve pembe tonlarında ojeler alırım.Eve gelir o beğendiğim hayatımda sürmediğim kırmızı ojenin aynısından üç tane daha olduğunu görürüm.Gidip aynı renk tonu alıp aaa bunu ilk kez gördüm ne güzel bi renk dediğim oldu ama yavas yavas oje takıntımdan kurtulmaya basladım.Nasıl diyim sanki şeker,çikolata alıyormusum hissi gibi öyle mutlu edioki beni:))

4-Haklı olduğun bir konuda hakkını savunur musun yoksa susmak adalet mi dersin?

Haksızlığa asla tahammül edemem,sussaydım zaten ciddende yani şuna çok eminimki iş hayatımda ya da özel hayatımda çok çok çok basarılı olurdum.İnanamayacağınız bir kariyerim olurdu belkide.Ama yok..İnanamayacağınız birisi değilim,normal bi insanım bende sizin gibi.Asla yalakalık yapamayan birisiyimde ayrıca..
Susmak asla adalet değildir,susan dilsiz şeytandır haksızlık karsısında..Haksızlığı görmeyenler,görüpte görmemezlikten gelenler,haksızlık yapanlarda bence cezalarını iki dünyadada cekecekler,sahsen ahımı alanlar varda öbür dünyada görüşeceğim iki elimin yakalarında olduğu insanlar,onlara diyorumki belkide yazılarımı okuma şerefine nail bile olurlar şu anda:'cehennemin ateşi çok sıcakmış....'


5-Tok gözlü müsün yoksa herşeyim olsun diyenlerden misin?

Herşeyim olmasında,ne arabam ne evim ne param,sadece 'O' yanımda olsa..Sağlıklı olsak,ailem,sevdiğim dostlarım olsa..

Biricit derki;bu mim yazısını kim bulmussa iyi yapmış cok iyi şarj oldum:))



resim alıntıdır.

20 yorum:

  1. Hemen cevapladım soruları:)) Yine çok değişik sorular, teşekkür ederim :))Allah gönlündeki güzellikleri sana nasip etsin arkadaşım, öperim çok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin canım Allah sanada kalbindeki güzellikleri nasip etsin:) bende kocaman öptüm:)

      Sil
  2. O KİMMİŞ BAKALIM ? O YANIMDA OLSA DEMİŞİSN YA UMARIM GÖNLÜNCE OLUR ÇOK GÜZEL BİR MİM OLMUŞ KİM MANTIĞINLA HAREKET EDEBİLİYORLİ DUYGULARIMIZ BU KADAR BASKINKEN MİMLEMİŞİSN BENİDE TŞKLER EN KISA SÜREDE YAPMAYA ÇALIŞACAĞIM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))
      duygular ağır basıyor canım:)
      beklıyorum yazını sevgıler canım:)

      Sil
  3. Mimi cevapladığın için teşekkür ederim canım. Bu mimi çok sevdim ben böylece bir konuda herkesin görüşünü almış oluyorum ve birbirimizi daha iyi tanımamızı sağlıyor...

    Öptüm!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu mım evet guzelmıs canım konusu cok hosuma gıttı benımde tesekkur ederım mımledığın ıcın benı:) sevgıler optum:)

      Sil
  4. ne çok dolmuşsun biricit. ama cevaplardan sonra boşaldın anlaşılan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet cok dolmusun ıyı oldu bu mim:) tesekkur ederım canım:)

      Sil
  5. Yazdım mim'i biricitcim
    Teşekkürler güzel sorulardı..

    YanıtlaSil
  6. Canımcım senın soruları cevapladım. Bende senı mimledim :)

    YanıtlaSil
  7. Amanın ne zor sorularmış. Seni daha yakından tanımış olduğuma sevindim ama bir yandan ben cevaplarken epey zorlandım:) Sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet zor ama guzel sorular derın konular:) cevaplarına bakıorum hemen,sevgıler:)

      Sil
  8. Ne güzel cevaplar :) Ve mim için teşekkürler. En kısa zamanda yapıyorum canım.
    Allah kötü insanlardan uzak tutsun bizi, hep iyilerle karşılaşalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beklıorum canım mım yazını:)
      amin insallah Allah iyi insanlarla karsılastırsın canım benim:)

      Sil
  9. bu mime en kısa zamanda cevap vereceğim hatta sorulara cevaplarımı vermeye başladım bilemm:))

    YanıtlaSil
  10. jasminiiimm geç oldu :( teşekkür ederim cevapladım canım :)

    YanıtlaSil