10 Ocak 2013 Perşembe

Leylak Zamanı


Maeve Binchy'nin ilk kez bir kitabını okudum,çok merak ettığım yazarlardan birisiydi.Ama belkide ben anlamamıs olabilirim bu kitabını,ilk iki bölümü hızlıca bitirdim fakat sonraki bölümlerde uzatmalara kaldım,yani pek içimi açan bir kitap değildi,tabiiki ne emeklerle yazılmıs bır kıtaptır,ben anlamamıs olabılırım bılemıyorum ama konusu cok sıkıcıydı,Debbie Macomber'in kitaplarını bu acıdan oldukca sürükleyici buluyorum ama Maeve Binchy'nin Leylak Zamanı beni hiç sürüklemedi.Artık bitsinde bekleyen diğer kitaplarına baslayayım diye okudum.

Kitaptaki karakterler çok karısık,30-40 civarında karakter var sanırım ve acıkcası hiçbişey anlamadım,yani kısacası şöyle özetleyebilirim: Dublin'e her hafta sonu giden leylak rengindeki minibüste,birbirlerini tanıyan,arkadas olan kişilerin hayatları anlatılmış.Ama çok detaylara boğulmuş ve karakter karmaşası içindeydi ya da dediğim gibi ben pek anlayamamış olabilirim,belkide siz okuduğunuzda farklı tadlar alacaksınız kimbilir:) 

Biricit,Maeve Binchy'nin diğer kitaplarınıda çok merak ediyor!:)

23 yorum:

  1. Ben de aynı yazarın Aşk ve Çocuk isimli kitabına başladım ama o kadar kastı ve baydı ki doğru düzgün okumadan yarım bıraktım. Halbuki ne ümitlerle almıştım o kitabı. Bi gün bi şevk gelirse bitircem inşallah :) Bu kitabı tanıttığın için teşekkürler canım. Öpüyorum seni. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benıde bu kıtap cok kastı canım artık bıtmesı ıcın dua eder hale gelmıstım:)ama belkıde zevk meselesı yani beğenende vardır tabııkı.bı sevkle okursun umarım,opuyorum bende sevgıler:)

      Sil
  2. Beğenmediğine üzüldüm, ben çok severim de :(
    Çekiliş duyurusu için de teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. baska kıtaplarınıda okucam canım belkıde bu kıtabı bu sekıldeydı:) rıca ederım canım sevgıler

      Sil
  3. Maeve Binchy'nin kitaplarında karakter sayısı normalin üstündedir diğer kitaplara göre ama hepsinin de hikayesi tek başına ayrı bir tat bırakır insanda:) Gümüş Yıldönümü'nü tavsiye ederim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tavsıyene uyucam okunacaklar lısteme alıorum o kıtabıda:)tesekkur ederım

      Sil
  4. Maeve Binchy'nin bütün kitaplarını severek okudum ben hatta tekrar tekrar okuduklarım bile var. aslında tespitin doğru Biricit'cim kitabın başında birsürü karakter olur karmakarışıktır. sonra karakterler arasındaki bağı kurmaya başlar "yaa ölemiymiş" der durursun. her kitap da hemen hemen aynı tarzda yazılmış. sanki içimizden birilerini anlatıyo gibi gelir bana onun için seviyorum galiba..
    benim en çok sevdiğim kitaplarından biri Yıldızlı ve Yağmurlu Geceler onu tavsiye edebilirim sana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet sanırım karakterler bı anda kafamı karıstırdı,belkı baska bı zamanda tekrar okurum bu kıtabı tam anlayamadım yanı basında guzel basladı sonradan karmasıklastı:)
      dedığın kıtabıda okunanacaklar lısteme eklıorum:) tesekkurler amphitrite:)

      Sil
  5. Biricitim yazarın karakterleri çoktur ama okudukça yavaş yavaş tanırsın. Belkide yanlış bir kitabından başladın. İlk kitapları çok daha iyidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olabılır Aslıcım belkıde yazarı tanımadan bu kıtabından baslamıs olabılırım,cok hayranları olduğunu ve kıtaplarını bloglarda cok fazla sayıda gordum bende buyuk bı merak ıcınde kaldım ama dığer kıtaplarınıda okuyacağım bu sefer karakter sayısınıda bıldığım ıcın sanırım beğenırım:))

      Sil
  6. Bu yazari severim bir kac kitabini okumustum. ama bunu okumadim. bazen insanin o anki durumundan dolayi kitabi anlamayip sıkılabiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın belkıde benden kaynaklıda olabılır,ama dığer kıtaplarınıda merak edıyorum acıkcası,yıne okuyacağım:)

      Sil
  7. Maeve Binchy beni cezbetmeyen yazarlardan birisidir.Ben de Yalnız Kadınlar sokağı'nı okudum.sonra diğer kitaplarına da el attım.Bir zamanlar kitap okuma alışkanlığı yeni yeni kazanan kişilere önerirdim.Bilhassa ev hanımlarının ilgisini çekerdi.Çünkü konuları hep birbirini andırırdı:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) ben dığer kıtaplarına da gozatacağım bakalım canım bu kıtap cok karmasık geldı bana ama:)

      Sil
  8. Benim de tek okuduğum kitabı Leylak Zamanı'dır, ama beğenmemene üzüldüm. Belki de ben karakter analizlerini sevdiğim içindir. Karakterlerin hayatlarının kısa kesitlerinden bütüne doğru hayal kurmayı çok severim. Bu açıdan Murathan Mungan'nın Kadından Kentler'ini de çok sevmiştim, kişiye göre değişiyor demekki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. karakterler bu kadar fazla olmasaydı belkı daha cok severdım ama kıtapta bırbırlerıyle bağlantılarını bıle tam anlayamadım cunku yazar her bolumde farklı bısey anlatıyor ve bı surude karakter konulmus,kım kımdır anlayamadım acıkcası:)

      Sil
    2. Belki de kafanın daha karışık olduğu bir döneme denk gelmiştir, çünkü bağlantıları anlamak için kafanda kurman gerekiyor biraz. İnsanın algısı zaman zaman değişiyor, benim de anlamayıp kitabı bıraktığım aradan biraz zaman geçince çok rahat ve severek okuduğum zamanlar olmuştur :)

      Sil
    3. evet cok haklısın:) kafa karısıklığındanda olabılır:)

      Sil
  9. Algı meselesi. Bende kitap.okurken ayrintilardan hoşlanmam. Sonrada kafam karışıyor. Sizin kadar sabır göstermeyip bıraktığım olmuştur hilafsiz. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bende katılıyorum,belkı hosuna gıden olur bılemem tabııde.ayrıntılar ve karakterlerın fazlalığı kafamı karıstırdı benımde.ben yıne de okuyup bıtırmeyı sectım,ama yıne bısey anlamadım:)

      Sil
  10. canımmmmmmmmmmmmmmm ben meavynın tum kıtaplarını okudum ve bayılmıstım bılıyormusun..bu arada camım cekılısıme bekleırm..

    http://www.kelebegingozunden.com/2013/01/hediyeeee-varrrrrrrr.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benım okuma zevkıme pek uymadı sanırım canım kafam karıstı okurken.
      hemen bakıorum cekılısıne:)

      Sil
  11. tmm okumam olur biter :):):):)

    YanıtlaSil