19 Şubat 2013 Salı

Sevgililer Günüzedeler ve Sevgililer Günüzadeler


Sevgililer günü zedelerini ve mağdurlarını koruyalım ve sevelim..En yakın arkadaşım ve ben geçen gün buluştuk, sevgililer gününün değerlemesini yaptık. Bulduğumuz sonuca göre ikimizde sevgililer günüzedeyiz,aynı zamandada mağduruyuz.
İki mağdure bacı, üzerimizdeki sevgililer günü depresyonunu atmak için yemek yedik,kahve içtik,dertleştik,depresif semptomlarımızı atmaya çalıştık. İkimizde sevgililer gününü sevgililerimiz olduğu  halde;yalnız geçirdik. Bir hediye veya çiçek bile almadık.
Arkadaşım kendini 'biz beş senelik sevgiliyiz, bizden geçti artık' diye savunsada ben buna inanmıyorum.Bunu diyen arkadasım daha 28 yasında ve sözlü.20 yıllık üç çocuklu olanlar bile  sevgililer  gününü kutluyorlar.Bence kutlamalılar yani. Evlilik ya da sevgililik yıllar geçince değişiyor mu o eski heyecanlar neden kayboluyor ki? Ya da kadınlar da bu olayı neden önemsemiyorlar? Aslında bu durum bence çok önemli bir durum.

Evli olunca çiftler birbirlerini daha çok sevmeli,sevgililer gününü daha heyecanlı bir şekilde kutlamalı bence.Evlenince sevgililer günü kutlanmaz diye birşey yok!
Sevgililer günü zadelerinden olamadığımızı anladığım arkadaşım ve ben, bir dahaki sevgililer gününde ne yaparız bilemem ama bu sene gördüğüm; bazı evli arkadaşlarım facebooktan eşlerinin aldıkları hediyeleri, çiçekleri paylastılar.Hatta işi ileri götürüp; kocasının facebooklarından 'seni seviyorum aşkım' diye yazanlar 'iyiki hayatımdasın' diye yazanlar bile oldu.Çok merak ediyorum gerçekten kocaları mı yazdı bunu facebook duvarlarına? Eğer gerçekse bence sevgililer günü zadesi olmuşlarda haberleri yok!
Bloglarda gördüğüm kadarıylada eşlerinin, sevgililerinin aldıkları hediyeleri paylasanlarda oldu.Bence çok iyi yaptılar,çünkü bende aldığım hediyemi paylasacaktım, ama sevgilimle elimizde olmayan nedenlerden dolayı bulusamadığımız için ve onun blogumu okuduğunuda bildiğimden  dolayı malesef yayınlayamadım. Yoksa bugün 'ahaaa sevgilim bana bunu aldı,bende ona şunu aldım,mutluyuz oooo  yeaaa' yazacaktım. Fakat bulusmasakta  insan bir çiçek gönderirdi bence biraz ince ruhlu olmalıydı, öyle davranmalıydı.Her erkek öyle olmalı!Vay efendim bizim ilişkimiz süreli çok uzun zaman oldu,vay efendim biz evliyiz kutlamayız,yok böyle birşey!
Sevgililer günü zedeler; sadece ben ve  arkadaşım değiliz, ilişkilerinde yalnız olanlar yalnız hissedenlerde, en az ilişkileri olmayan yalnızlarda sevgililer günüzede..
Sevgililer günü mağdurları ise;pahalı hediyeleri sırf sevgililer günü diye yüksek fiyatlara alan insanların hepsi olduğu kadar, sevgisinin  karşılığını göremeyen insanlarda aynı zamanda..

Biricit derki;seneye sevgililer gününde sevgililer günü zade oluruz umarım!:)
resim alıntıdır.

24 yorum:

  1. Bir çiçek gnderenim bile yok Biricitim:) ama napim ağlayayımmı? :)
    İnsanın içinden gelmeli her şey, zorlama ile bir şey olmuyor birde o zaman değeride kalıyor canım ya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benımde yok Aslıcım:)cok haklısın canım ınsanın ıcınden gelmelı,durtmeyle falan olmaz gönül işleri,zaten ben söyledikten sonra gönderse ne olacak çiçeği göndermese ne olacak:)

      Sil
  2. Sevgilim var ama o gün öküzün dibiydi. Bi çiçek bile almadı odun. Onu bırak insan bi sarılır, öper, bişe yapar. ıı ıh! Ben de zede sayılırım Biricit ^.^

    YanıtlaSil
  3. Aslında senin de dediğin gibi uzun süreli ilişkilerle ilgisi yok olayın.Eniştem her yıl teyzeme sevgililer gününde bir sürpriz yapar geçen yıl ona bulaşık makinesi almıştı.Bu yıl kimbilir ne aldı.33 yıllık evliler ama adamlar hep aşık....

    Bu biraz ruhsal kazmalıkla ilgili.Hadi erkekler çiçekten böcekten anlamazda insan bir kutu çikolata ,şöbiyet möbiyet gönderir arkadaş.Tamam ekler de olur.Dur ya şimdi hatırladım benim sevgilim yoktu :)))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçek sevgiyle ilgili belkide:) 33 yıl sonra bile aşık olmak harika olmalı bence:)
      cıkolata da olur meyve sepetı falanda:))))) sevgılın olduğunda gelır belkı sana:)

      Sil
  4. ee şimdi okuyunca sevgilin ne olacak?:)

    YanıtlaSil
  5. facebook duvarına seni seviyorum yazmak mı?
    sms falan diil, kendisine söylemek diil de facebook duvarına yazmak.
    sırf başkaları görsün diye yani, ayy ne güzell desinler diye mi?
    başkaları demeden olmuyo mu, sevemiyo mu insanlar birbirini yoksa sevgi mi eksik kalıyo?
    yoksa aslında ilişkisinden tatmin olmayan insanlar, başkaları ne güzell diyince mi hissediyo tatminlik duygusunu?
    çok soru sordum sanırım.
    imza: "erkek dediğin karşına geçer, gözlerinin içine baka baka söyler yahu!" kadını :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence gosterısten baska bısey değıl,sonucta gozlerının ıcıne bakarak soylemek gıbısı var mı kı:)

      Sil
  6. Ben sevgililer gününü pek sallamam. Ama evlilğimin ilk yılında hiç bir şeyi hatırlamayan bir kacam var mesela onu sallıyorum :)

    YanıtlaSil
  7. Ben bütün yatırımımı seneye yaptım :) Geçen sene sürpriz yapıp eşime kallavi bir hediye almıştım. Bu sene de biliyordum ki onun bişey yapacağı yok, gittim alışveriş yaptım :D
    Ama dedim "seneye senden kallavi bir hediye bekliyorum, artık kolye mi olur bileklik mi yoksa farklı birşey mi bilemiyorum" dedim :)

    Seneye kadar beklemedeyim, belki doğum günüme falan, kısmet :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seneye bakalım umudumuz onumuzdekı senede onumuzdekı maclara bakıcaz,doğumgunu,yılbası sevgılıler gunu,evlılık yıldonumu..:) pardon ben bekarım ama tanısma yıldonumu dıye bı gunde var:)

      Sil
  8. Ah Biricit beterin beteri var diyorum. :))
    Sevgiliyi bırak, sevdiğim biri bile yok bir kalp bu kadar boş olur. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ınsallah dolar bırgun kalbın, hayırlısı olsun canım:))

      Sil
  9. Canım benim yaaa... Senin sevgilin neden almadı sana hediye kii?! Sevgililer neden hediye almaz ki, pöff...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hhehehehe:)) bız uzaklardayız canım:)) geldığınde emınımkı hedıyemı verecektır,ya sorun hedıye değıl ben cıcek gonderır dıye tahmın etmıstım o bakımdan uzuldum:)

      Sil
    2. aa kıyamam o zaman yaa, günahını aldım :/

      Sil
  10. :)okurken çok eğlendim
    seneye inşalah ''zade''koltuğuna oturursunuz
    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Biz Sebastian'la kutlamadik önem vermedigimiz icin ama bir gün öncesinde birlikte gezdik, zaman gecirdik. Cok güzeldi, cok özeldi. Cicege gelince, hic degilse bir cicek alaydi eniste, ayip etmis yani. Babam gibi adam lazim bize, 32 yillik ama yine her seferinde cicek alma imkanini kacirmiyor adam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevındım senın adına,cok guzel bır gun yasamıssın:)
      rahmetlı babamda oyleydı,ınsallah onlar gıbı ınce dusuncelı erkekler bızede nasıp olur:)

      Sil