25 Haziran 2013 Salı

Çilekli Yoğurtlu Dondurma


Bu sıcak yaz günlerinde hem pratik hem de ferahlatıcı bir tatlı tarifim olacak. Hem ağzınız tatlanacak hem kavurucu sıcaklarda birazcık rahatlayacaksınız. Meyveli yoğurdunuza dondurma ilave etmeyi denediniz mi? Ben yeni denedim ve oldukça hoşuma gitti. 




Ara ara blogumda yer verdiğim,pratik tatlı tariflerime 'meyveli yoğurtlu dondurma' tatlımı da ilave ettim. Tarifi ise oldukça basit; çilekle yaptığım meyveli yoğurduma dondurmayı ekledim, dondurma ve yoğurdun çilekle karışımı harika oldu, kesinlikle tavsiye edeceğim hem hafif hem de sıcaklara iyi gelen bir tatlı. Meyve için arzu ettiğiniz meyveyi kullanabilirsiniz, ben çileği çok sevdiğim için genelde çilekli yoğurt yapıyorum evde üzerine de dondurma ekleyince gerçekten de harika bir karışım oldu. Arzunuza göre meyveli yoğurdunuza toz şeker de ilave edebilirsiniz. 

Biricit derki; çilek ister çikolatayla ister dondurmayla harika gidiyor.

12 yorum:

  1. Çok sevdiğim harika bir atıştırmalık daha önce dondurmayla denememiştim.. Hemen yapıyorum :)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. bol çilekli ve harika görünüyooorr

    YanıtlaSil
  3. harika görünüyorda benim çileğe karşı allerjim var oysa ki ne çok severdim çileği.. en son 1993 yılıydı bir yaz günü yaklaşık 2 kg çileği şekerle yedim yedim sonra hastanelik oldum o gün bugündür en fazla günde 2 adet çilek yiyebiliyorum yoksa hastahane yolları dar dar bana bakma benim allerjim var...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım uzuldum ya,gecmiş olsun, iki kilo çileği tek basıma yiyebilirim aslında belkide fazla olduğundan dokunmustur iki kilo çilek yiyip denemek lazım:)

      Sil
  4. Denemedim, genellikle krem şantili yapıyorum:) Bunu da denemekte fayda var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. denemelisin bence, krem şantiliside cok güzel oluyo tadı:)

      Sil
  5. İşte bana böyle pratik tarifler gerek :D

    YanıtlaSil
  6. Çileği yoğurtla da dondurmayla da çok severim. Eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biliyorum canım bende cok severim, dondurmayla yoğurdu denemediysen çilekle beraber kesinlikle dene cok guzel oluyor,tesekkurler:)

      Sil