25 Aralık 2013 Çarşamba

Erkekler Filmi Yorumum


Dün aksam en yakın arkadasımla yıl sonu bulusmamızı yaptık, artık seneye gorusuruz :)), birbirimize aldığımız yeni yıl hediyelerimizi verdik her sene yaparız bunu çünkü:) Hediyelerimizi verdik, yemeğimizi yedik, kahvelerimizi içtik ve benim çok gitmek istediğim 'Erkekler' filmine gittik, biletleri önceden aldığım için yer bulma sorunumuz olmadı zira çok kalabalıktı sinema. Gerçekten iyi bir gişe rekoru yapacağa benziyor bu film, hiç bos koltuk yoktu.

Yönetmen : Faruk Aksoy
Oyuncular : Ali Poyrazoğlu ,  Fikret Kuşkan ,  Güneş Emir ,  Asuman Dabak ,  Elit Çam
Senaryo : Faruk Aksoy ,  Yılmaz Okumuş ,  Hilal Çelenk
Yapımcı : Faruk Aksoy

Genel izleyici kitlesi; erkeklerdi:) Erkekler de demek ki kendilerini çok merak ediyorlar en az kadınlar kadar, bu filme gelmişler diye düşündüm. Çok çok komik, ahh yerlere yattık gülmekten diyebileceğim bir film değil yani çok gülmek istiyorsanız izlenecek bir film değil, daha çok düşünceler, erkeklerin hal ve hareketleri, davranışları üzerine yapılmış ve kesinlikle gerçeklik payının büyük olduğunu düşündüğüm, bazı yerlerde gerçekten iyi esprilerin olduğu güzel bir filmdi. Beni hayal kırıklığına uğratmadı zaten umduklarımı buldum filmde. Ailenizle izlenecek bir film değil, +18lik bir konusu var ama karı-koca eşlerinizle, sevgililerinizle rahatca izleyebileceğiniz güzellikte bir film. 



Bir erkeğin doğumundan 70 yaşına kadar yaşadıkları, sürekli erkek olarak övülmesi, erkekliğinin hep üstün tutulması, hep erkeklerin güçlü olmaları ya da güç savaşları içinde olmaları, kadınların ise nerede güçlü erkekler varsa onları seçmeleri gibi toplumsal gercekliklerin dile getirildiği, erkeklerin aldatmaları ve aldattıktan sonra pişmanlık yaşamaları ellerindeki güzelliklerin kıymetlerini bilememeleri yaptıkları yanlışlıkların nedenine kadar inen, kadın-erkek, aşk ve ilişkiler üzerine yapılmış ve oyuncuların kendilerinden çok şey kattıklarını düşündüğüm güzel bir filmdi. Erkekler izlemeli diye düşünüyorum daha çok onlar izlemeliler, skor peşinde koşan erkekler mesela onlar hele en çokta onlar izlesinler bence :))
Aslında erkeklerinde duygularının olduğunu anlatıyor bu film ama bu duygular ne hikmetse hep bir seyleri kaybettikten sonra ortaya çıkıyor, halbuki hiç yalanlar, aldatılmalar olmasa, kadınlara hak ettikleri değeri her zaman verebilseler acaba o zaman daha doğru olmaz mı? Hormonlar nereye kadar gerçek aşk olmayınca?? 'Aşkın gıdası güvendir- Balzac' bu güzel cümlede filmden aklımda kalanlardan.. Erkekler yaradılıştan mı böyleler yoksa sonradan mı böyle oluyorlar sorusunu merak edenlerin kesinlikle izlemeleri gereken, yer yer güldüren ve usta oyuncuların performanslarıyla daha da güzelleşmiş bulduğum, güldürürken aslında daha çok düşündüren bir film..:)


Biricit derki; macera peşinde koşmadan önce elindekileri düşün sonra iş işten geçmiş olabilir, üzülürsün, pişman olursun..:)

6 yorum:

  1. …....... /)
    ……... ( , )
    ….….|░░░|
    ……..|░░░|☆ Merry _(♥)_
    …..@|░░░|¸.¤“˜¨Christmas.
    .¨˜“¤|░░ഐ¤ª@“˜¨¨Happy
    …¨˜“გª¤.¸::¸.¤ª☆“˜¨¨New Year.
    …¤¸*¸.¤ª“˜@¨¨¨***2014****.
    *♥*... Con un fuerte abrazo con olor y sabor a Navidad. ★MaRiBeL★

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. thank you Maribel Happy New Year :)) loves from İstanbul:)

      Sil
  2. Çok merak ettiğim bir film Biricitim, mutlaka gidicem. Ayrıca çok güzel görünüyorsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle izlemelisin canım cok tesekkurler o senin guzel bakan gozlerin :)

      Sil
  3. Afiyet bal, şeker olsun ikinizede :) Fikret Kuşkan'ın rol aldığı filmler genel olarak iyi oluyor. Hafta sonunda izlemeyi düşündüğüm filmlerden birisiydi "Erkekler".
    Erkekler kendilerini her zaman ön planda tutarlar, aşkları bile böyle yahu!
    Kendilerine güvenmeyince aşktada güven olmuyor malesef :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkurler :) Fikret Kuşkan'ın oyunculuğunu bende cok beğeniyorum, Ali Poyrazoğlu ile beraber gercekten filme cok sey katmıslar cok beğendim:)
      evet hep ön plandalar erkek oldukları icin sanırım. güven cok onemli canım:)

      Sil