9 Temmuz 2014 Çarşamba

Tarhana Baba Tarhanaları ile Tanıştık! :)


Tarhana Baba'nın harika tarhana çorbası iftar soframızı şenlendirdi:) İftara başlarken önce çorba ile başlıyoruz, midemizin yemeğe alışmasını sağlıyor bu süreç. Bol vitaminli tarhana çorbası ise hem vitamin takviyesi hem de midemize ziyafet oldu :) 2 yemek kaşığı tarhanayı yarım kase suda eritip, sıcak suyla tencerede biraz salça, tuz, yağ ile kaynayana kadar pişiriyoruz ve çok lezzetli bir tarhana çorbası yapıyoruz:) 

Tarhana çorbasının sayısız faydaları var; A,B,C vitamini içeriğiyle tam bir vitamin deposu olmasının yanı sıra; fosfor, iyot, silis, kükürt gibi vücudumuza yararlı maddeleri de içeriyor. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici bir gıda olan tarhana tokluk hissi veriyor, yüksek kan basıncını düşürüyor, soğuk algınlığına karşı etkili vitaminler içeriyor, betaceroten antitoksidan görevi var. Daha ne olsun!:) Garden Event'te hediye edilen bu güzel tarhana ile annemi ve beni tanıştıran Tarhana Baba'ya çok teşekkür ederim :)





Biricit; Tarhana Baba'nın tarhana çorbasına bayıldı, kesinlikle tavsiye ediyor:)

2 yorum:

  1. Afiyet olsun bende kaç gündür bir türlü yapamadım kıtır almak istiyorum içine öyle çok güzel oluyorda minik kıtırlar atınca :))

    YanıtlaSil
  2. aynen canım kıtırlıda cok guzel olur :) sanada afiyet olsun

    YanıtlaSil