5 Nisan 2016 Salı

Hiç Zeytinyağı ile Zeytinyağlı Yaprak Dolması Tarifi



Malzemeler:
Yaprak veya kara lahana,
Pirinç,
Dolmalık fıstık,
Dolmalık üzüm,
Soğan(küp küp ince ince doğranacak)
Nane, karabiber, tarçın(çok az), yeni bahar, tuz, Hiç Zeytinyağı
2 dilim limon, su, şeker.





Yaprakları yıkayıp, biraz haşlıyoruz. (10 dakika civarında).


Dolmanın içi için; pirinç, kuş üzümü, soğan, kavurduğunuz dolmalık fıstığı,Nane, karabiber, tarçın(çok az), yeni bahar, tuz ile karıştırıp yaprakların içine koyup sarıyoruz. Yaprakları tencereye diziyoruz. İncecik 2 dilim limonu yaprakların üzerine koyuyoruz. Tuz ve zeytinyağı döküyoruz. Şeker (5 adet kesme şekeri) de ekliyoruz. Üstünü geçecek kadar su koyup pişiriyoruz. Yapraklar pişmezse tekrar su ekleyip pişirmeye devam ediyoruz. Yaprağı kontrol edip pişince servis ediyoruz. Tabaklara koyduktan sonra ılık haldeyken Hiç Zeytinyağını ekliyoruz. 









Afiyet olsun :)

Hiç Zeytinyağını salatamda da uyguladım, gerçekten çok lezzetli. Zeytinyağının faydalarını saymama gerek var mı bilmiyorum ama çok sağlıklı bir yağ. İsmi nereden geliyor diye merak ediyorsanız sitelerinde şu şekilde tarif etmişler; 

Doğanın tüm olağan üstü mucizesini, şaşırtıcı bir yalınlık, mütevazilik ve doğallık ile önümüze seren zeytinyağı,  insanoğlunun hep aradığı o ipucu değil midir? Modern dünyanın alışkanlıkları ile hep dolambaçlı yollarda aradığımız, şifa, sağlık, saflık, lezzet ve doğallık, zeytin meyvesinin suyunda saklı değil midir? 

O halde,  doğanın insana bahşettiği bu zenginliği tüm yalınlığı ile sunmaktır bize düşen.

Öyle saftır ki zeytinyağı aslında `Hiçtir`.

`Hiç`  bir ek istemez, süsleme kabul etmez olduğu haliyle, tüm doğanın gerçekliğinin aynasıdır. Bizim işimiz,  Toprak Ana`ya duyduğumuz saygı ile ona hak ettiği değeri vererek zeytinyağının tüm mucizesini ulaşılabilir kılmaktır.  Bu harika lezzeti denemediyseniz tavsiye edeceğim ürünlerden. Beğendim Paylastım'ın düzenlediği blogger davetinde hediye edilen bu güzel ürün için çok teşekkür ediyorum.



4 yorum:

  1. en sevdiğim yemek eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. çok lezzetli bir yazı olmus canım.bayılırım hemen denemeli...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim çok lezzetli oldu tavsiye ederim :)

      Sil