16 Ağustos 2016 Salı

Tam Buğday Unlu Poğaça ve Tam Buğday Unlu Akıtma


Annemin rahatsızlığı nedeni ile normal un kullanmıyorum artık tam buğday unu kullanmaya başladım. Annem hamur işlerini çok seviyor ve ona tam buğday unlu poğaça ve tam buğday unlu akıtma yaptım. Akıtmada kullandığım ürünler; Sinangil tam buğday unu, Pakmaya hamur kabartma tozu, yumurta ve Sütaş light süt.

Unu bir kaba boşaltıp üzerine sütü ve hamur kabartma tozunun yarısını ekleyip karıştırdım. Teflon tavaya yağ dökmeden kaşık kaşık unlu karışımı döküp pişirdim. Bir kenarı piştikten sonra diğer kenarını da pişirdim. Ortaya lezzetli ve annemin bayıldığı bu güzellikler ortaya çıktı:)





Peynirli Poğaçam için; tam buğday un, light yoğurt, 1 yumurta, 1 yumurtanın beyazı (sarısını üstü için ayırdım), hamur kabartma tozu, zeytinyağı kullandım.Hepsini karıştırıp hamur kıvamına gelince poğaça şekli verip, içine beyaz peynir koydum, üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu döktüm, yağladığım fırın tepsisine dizdim, önceden ısıttığım fırında 35-40 dakika pişirdim. 


Diyet yapanlara da tavsiye edeceğim çok hafif tam buğdaylı poğaçalar hazırladım.


Afiyet olsun :)


10 yorum:

  1. Ellerine sağlık, annen çok şanslı.. Hep mutlu olun :)

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık diyet yapmasam da seve seve yerim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler :) bende tadını beğendim lezzetli diyette olunmasada yenir:)

      Sil
  3. poğaçanın tam ölçüleriyle tarifini ekleyebilir misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tam ölçü ile belirtemiyorum çünkü aldığı kadar un kattım canım diğer ürünlere gelecek olursam, yumurta 2 adet bir tanesinin sarısı ayrılıyor, kabartma tozu bir paket, yoğurt bir buçuk yemek kaşığı koymuştum.

      Sil
    2. sağol canım yağ ne kadar koydun?

      Sil
    3. yağ zeytinyağı koydum kapağı ile iki ölçü, az koydum çünkü annemin rahatsızlığından dolayı:)

      Sil