11 Ekim 2016 Salı

Ofistekiler Kitabı Yorumum



Bol kitap okumalı ayları geride bırakırken; blogumda bugün Ofistekiler kitabına yer vermek istedim. En son bitirdiğim kitap olmasının yanı sıra konusunu çok ilgi çekici buldum ve beğendiğim bir kitap olduğu için sizlerle de paylaşmak istedim. Bence kişisel gelişim kitaplarını okumak yerine daha gerçekçi kitaplar okusak iş hayatı ile ilgili gerçekten çok şeyler öğrenmiş olacağız. İnsan Kaynakları, iletişim, reklam ve yayıncılık alanlarında uzun yıllar projeler yönetmiş olan Lale Erol Ulutaş'ın yazdığı 'bir plaza romanı' sloganı ile gerçekçi bir dille yazılmış ve kendinizden oldukça çok şeyi bulabileceğiniz bir kitap.  İş hayatı ve kariyer konularını aynı zaman da da evli çalışanların,çocuklu çalışanların ve bekar çalışanların özellikle de kadın çalışanların iş hayatında yaşadıkları olayları konu alması, kendimden de oldukça fazla şey bulmama neden oldu. Ben bekar bir çalışan olarak bu kitabı okuduğumda romanın baş karakteri Rüya'nın yaşadıklarını gerçekten anladım, bazı yerleri okurken iş hayatında karşılaştığım bazı karakterleri bu kitabın içinde gördüğüm anlarda oldu. Sonunu büyük bir merakla okudum, sürükleyici bir kitap. Çok gerçekçi buldum bu kitabı, çalışanların özellikle okuması gerektiğini düşünüyorum ve şiddetle okumanız için tavsiye ediyorum.

Yaşama Açılan Pencere Kitap blogger davetimizde bizlere Minval Yayınları da okumamız için verilmişti, bu güzel kitap için çok teşekkür ediyorum, çoğu konuda bana yol gösterici oldu ve gerçekten dürüst olduğum için kendimle gurur duymama neden oldu, çünkü her insanın kafasında acaba ben yanlış yapıyor muyumlar vardır çokça hem de.. Okurken Rüya acaba ne yapacak; nasıl davranacak diye düşünürken kendimi de sorguladım. 




Son yıllarda plazalarda şekillenen sert ve rekabetçi ultra modern iş yaşamı... Sinsi ve yaralayıcı kurtlara dönüşen yırtıcı kadın ve erkekler... Çalışanlarını geldikleri muhitler ve fiziki görünümleri üzerinden sınıflandıran yöneticiler... Tüm bu kargaşada sadece bir dirhem aşk yaşamak için her türlü saçmalığa, acıya katlanan kadınlar... Ve bu yaşantının içinde var olmaya çalışan genç bir kadın; Rüya.



Uluslararası bir ilaç şirketinin iletişim departmanında çalışmakta olan Rüya, gün geçtikçe değişen iş dünyasına uyum göstermekte zorlanmaya başlar. Otuzlu yaşların ortalarına gelmiş bir kadın olarak Rüya, özenle kurduğu düzeni, evliliğini, kişiliğini sürekli sorgulamaktadır. Rüya, elitist, şekilci bir iş hayatı ve eskimeye yüz tutan bir evliliğin içinde boğulmak üzereyken, gençlik hayallerini, umutlarını canlandıran, heyecan verici bir yol ayrımına gelir. Bambaşka dünyalara açılan bir kapının eşiğindedir.

"Ofistekiler" bireyi ezen, yırtıcı iş yaşamını bütün çıplaklığıyla anlatırken ezilmekten yakınan çalışanları da sert biçimde sorguluyor.


"Ofistekiler" modern zamanların iş hayatını çok yönlü olarak ortaya koyuyor; iletişim ve reklam dünyasına ait detayları, kadın-erkek ilişkilerini ve bugünün yaşantı biçimlerini mercek altına alıyor.

8 yorum:

  1. Bu kitabı bende çok merak ediyorum. En kısa sürede okuyacağım :)

    YanıtlaSil
  2. ben hergün bu romanı yaşıyorum sanki ...

    YanıtlaSil
  3. Konusu güzelmiş , merak ettim. Okunacaklar listeme ekliyorum .

    YanıtlaSil
  4. Bu kitabı en kısa sürede okumam gerekecek o zaman! :) MİM'ledim seni haberin olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bencede oku canım :) aaa hemen bakıyorum:) teşekkürler tatlım

      Sil