30 Mayıs 2016 Pazartesi

L'Occitane 40. Yaş Partisi



1976’dan beri Provansal yaşam sanatını ve Akdeniz geleneklerini sürdürmeye devam eden L'Occitane, 40. yılını düzenlediği özel bir partiyle geçtiğimiz haftalarda kutladı bende bu güzel partideydim.




29 Mayıs 2016 Pazar

Kocan Kadar Konuş Diriliş Film Yorumum



Kocan Kadar Konuş'un ilk kitabını okumuştum, ilk filmini de izlemiştim, ikinci kitabını ve ikinci filmini de izledim, hem eğlenceli hem de ilişkiler üzerine izlenmesi gereken filmlerden, okunması gereken kitaplardan.


Yönetmen : Kıvanç Baruönü
Oyuncular : Ezgi Mola ,  Murat Yıldırım ,  Hümeyra Akbay , Nevra Serezli ,  Eda Ece

Senaryo : Şebnem Burcuoğlu

İlk filmin devamı niteliğinde olan Kocan Kadar Konuş Diriliş filminde Efsun ve Sinan evlenmeye karar veriyorlar ve düğün hazırlığında başlarına gelen komik olayları izliyoruz. Bu sefer işin içine aileler de giriyor, Efsun'un anneannesi Peyker Hanım ve Sinan'ın babaannesi Cavide Hanım'da tanışıyorlar birbirleri ile. Eğlence dolu, komik sahneler bizi bu filmde bekliyor. Klasik Türk ailesinde dünürler arasında geçen, geçebilecek olayları konu alıyor film. 

Filmin finali ise harikaydı:) Bu film şu anda gösterimde değil bir kaç ay önce izlemiştim ama gerçekten de beğendiğim nadir filmler arasında yer alıyor. Bence 3. filmi de gelecek, meraktayım.



26 Mayıs 2016 Perşembe

Sek Süt ile Ev Yapımı Yoğurt Yapımı


Ev yapımı yoğurdu hayatımda ilk kez yaptım. Yoğurdu genelde marketlerden alıyoruz çoğunlukla ama ev yapımı yapılan yoğurdun diğer yoğurtlara göre daha doğal daha sağlıklı olduğunu söylememe gerek yok sanırım. Pek zaman bulamasam da ev yapımı ürünleri yapmaya, yoğurt yapmayı ilk kez denedim.


25 Mayıs 2016 Çarşamba

Redist Saç Bakım Şampuanı



Kış aylarında yaklaşık iki buçuk-üç aydır, yani aralık-ocak-şubat döneminde kullandığım Redist Saç Bakım Şampuanından bahsetmek istedim bu yazımda. En önemli özelliği saça zararlı tuz içermeyen bir şampuan olması.



24 Mayıs 2016 Salı

Kuru Erikli Bulgur Pilavını siz de pişirebilirsiniz…

Kuru Erikli Bulgur Pilavını siz de pişirebilirsiniz…


Duru Bulgur’un hazırladığı bulgurlu yemek tarifleri ile yapacağınız birbirinden lezzetli yemekler, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Bulgur pilavını kuru erikle pişirmeyi denediniz mi ?

Türkiye’nin lider gıda firmalarından Duru Bulgur, her ay hazırladığı bulgurlu yemek tarifleriyle lezzet şöleni yaşatıyor. Siz de Duru Bulgur ürünleri ile yapacağınız birbirinden lezzetli yemekler ile sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz. 


Bu ay ki Duru Bulgurlu tarifimiz; Kuru Erikli Etli Bulgur Pilavı..

Duru Başbaşı Bulgurundan hazırlanan Etli Bulgur Pilavının tarifi şöyle:

İÇİNDEKİLER

Hazırlama süresi 15 dakika/Pişirme süresi 15 dakika
Malzemeler (4 Kişilik)
1 su Bardağı (160 gram) Duru Başbaşı Bulgur
1 yemek kaşığı (7 gram) Zeytinyağı
4 adet (20 gram) Kuru Erik (Küp küp doğranmış)
6 adet (30 gram) Arpacık Soğan
100 gram Yağsız Kuru Kuşbaşı et (Yarı haşlanmış kuzu eti)
¼ adet (13 gram) Kırmızı Kapya Biber (Küp küp doğranmış)
1 tatlı kaşığı (10 gram) Tereyağı
1 çay kaşığı (2,5 gram) Tuz
2 su bardağı (360 gram) Kaynar Su


HAZIRLANIŞI
Yayvan bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyun. Eriyince arpacık soğanları ilave edin. Kısık ateşte 1-2 dakika çevirin. Üzerine küp küp doğranan kırmızı kapya biberleri ilave edin. Yarı haşlanmış etleri ekleyerek 2 dakika kavurun. Küp küp doğranan kuru erikleri ilave edin. Ardından Duru Başbaşı Bulgur, tuz ve kaynar suyu bekletmeden ekleyin. İsteğe göre karabiber ilave edilebilir. Kısık ateşte 15 dakika bulgurlar göz göz olana kadar pişmeye bırakın. Bulgur pilavınızı 20 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.




DURU BULGUR HAKKINDA
Duru Bulgur, 1935’te Karaman’da kurulan Türkiye’nin lider gıda firmalarındandır. Kurulduğu yıldan bugüne tüketicileri için en kaliteli ve doğal bulgurları üretmeyi ve tüketicilerine ulaştırmayı kendisine görev edinmiştir. Modern tesislerinde, sadece su ve buğday kullanarak, taş değirmende öğütme metoduyla doğal renginde ve kokusunda sağlıklı, doğal ve lezzetli bulgurlar üretir.

3 üretim merkezi ile günlük üretim kapasitesi 250 ton olan Duru Bulgur; başta Avrupa birliği ülkeleri olmak üzere Çin, Japonya, Amerika, Kanada, Avusturalya, Mısır, Nijerya gibi 51 ülkeye kendi markasıyla ihracat yapmaktadır.

*Basın Bültenidir.

23 Mayıs 2016 Pazartesi

Cecile Nail Colors 90 No Oje


Herkese rengarenk bir hafta diliyorum, güzel haberler aldığımız ve çok mutlu olduğumuz bir hafta olsun :) Cecile'in sedefli turkuaz rengindeki ojemle bugün aranızdayım.


21 Mayıs 2016 Cumartesi

Farmasi My Style Quick Dry Kırmızı Oje 507 no


Uzun zamandır bloguma yazamıyordum. Annemin rahatsızlığı, hastane-iş-ev arasındaki koşuşturmalar derken, eve geldiğimde içimden de gelmiyordu yazmak, moralim bozuk olduğu için. Neyse ki annem düzeldi şimdi daha iyi, bloguma hem içimden gelerek hem de daha düzenli yazacağım artık. Kırmızı renk ojelerde en sevdiğim renklerden birisi, her tonunu seviyorum:) Bahsedeceğim ojem daha kan kırmızı bir tonda olan Farmasi markasına ait ojem. 


20 Mayıs 2016 Cuma

Yoğun Bakımda 17 gün


Yoğun bakım denilince aklınıza soğuk şeyler geliyor mu? Ben 15 yaşındayken yoğun bakımın ne demek olduğunu biraz anlamaya başlamıştım, babam beyin kanaması geçirip, 4 gün yoğun bakımda kalıp sonrada hayata gözlerini yummuştu.
Annem ise geçtiğimiz ay 22 Nisan'dan 9 Mayıs'a kadar 17 gün yoğun bakımda kaldı. Onu orada beklerken o yaşam ile ölüm arasındaki kalan, insanı ürküten ama bazı insanlar için de umut ışığı olan o odanın dış kapısında da nice hikayeler yaşanıyor.