14 Ocak 2017 Cumartesi

“Hayatta yaşadığımız her anın bir nedeni var!”

“Hayatta yaşadığımız her anın bir nedeni var!”
Didem Tınarlıoğlu

20 yıllık iş tecrübesini danışanlarına ayna tutarak, onlara alternatif çözüm yollarını bulmaya yarayan disiplinli yol arkadaşlığı yapan Direm Fikir Atölyesi Kurucusu Didem Tınarlıoğlu kişinin kendisine soramadığı ve hatta sormayı bile düşünmediği planlı soru modelleriyle birçok kişiye farkındalık yaratıyor.

Aldığı koçluk ve eğitimci formasyonlarının öncülüğünde, deneyimli ekibiyle önde gelen birçok şirketin yönetimi ile çalışan, eğitimler veren ve bunun yanı sıra bireysel koçlukta da başarılı bir yol çizen Tınarlıoğlu, koçların kişilerin yaşadığı olayların dışında oldukları için doğru soru sorabilmeyi bildiklerini ve danışanlarına hayatlarında farkındalık yarattıklarını ifade ediyor.

Hayatta hiçbir şeyin sebepsiz ve tesadüften ibaret olmadığını yeni yazısında anlatan Tınarlıoğlu; hayatı, kazanmak zorunda olduğumuz değil, her anını öğrenerek, her mesajı alarak yinelenmesi gereken bir sahne oyunu olarak, değerlendirmemiz gerektiğini belirtiyor.



Didem Tınarlıoğlu’nun yazısı:

“Hayatta yaşadığımız her anın bir nedeni var!”

Yürüdüğümüz hayat yolculuğunda zaman zaman karşımıza öyle zorluklar çıkar, sabrımız o kadar zorlanır ve hatta bazen hiç hakketmediğimiz halde öyle durumlara maruz kalabiliriz ki, adeta kafamızdan buz kovası boşalmış gibi ürpeririz. Bir anda hayata karşı içimizde bir soğukluk, sesimizde durgunluk boy gösterir. Enerjimiz, bataryası bitmiş bir pil misali tükenir ve yüreğimizin kırgınlığı, her mutlu olabilme anımızı eline geçirir.

Zordur yılmadan devam etmek böyle zamanlarda ve en zor yük de umudu koruyabilmektedir. Hele bu tip durumlarda "sevgi, mutluluk her yerde, en çok da içimizde" gerçeği bile koca bir palavra gibi gelir kulağınıza. Fakat unutmayın ki; hayatta yaşanan her olayın, her şeyin bir manası, bir mesajı vardır. Hiçbir şey sebepsiz, hiçbir şey tesadüfen olmamıştır.

Hayat büyük bir oyun sahnesi, yaşam kocaman bir oyundur. Kazanmak zorunda olduğumuz değil, her anını öğrenerek, her mesajı alarak yinelenmesi gereken bir sahne oyunudur. Sizin sahneniz, sizin yaşam oyununuz…

Bu dünyada eşi benzeri olmayan bu tek sahnelik oyunda asıl marifet, her şeye rağmen inadına gülümseyebilmek, daha büyük hırsla, umutla yürümeye devam edebilmektir. Bugün zorluk olarak gördüğünüz her olay, yarın sizi siz yapan bir hatıra ve çoğu zaman ardından gelecek bir başka durumun panzehri olma potansiyelini taşır, bilemezsiniz.

Yaşamda, hiç bir zaman kaybedilmez! Ya kazanılır ya da öğrenilir.

Ve asıl kazanç da, öğrendiklerimizin tamamının içinde gizlidir.

En iyi yaşam oyununu sahneleyebilmeniz dileğimle...

*basın bültenidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder