15 Ağustos 2018 Çarşamba

Tevafuk Balat Lezzetleri Deneyimim




Bugün sizlere İstanbul Balat'ta yer alan hem sevimli hem de duygu yüklü bir lokantadan bahsedeceğim.  Balat sokaklarında yürürken yolun sonunda birden karşımıza çıkan duygu yüklü ve belki objeleri ile sizi geçmişe gönderebilecek bir yer. Tevavuk kelime olarak iki şeyin birbirine uygun ve denk gelmesi demektir. Hususen tesadüfe verilme ihtimali olmayan ve arkasında ilahi bir kasıt ve iradenin varlığı hissedilen denk gelmelere 'tevafuk' denirmiş. Böyle bir manası var işte bu mekanın. İsmi harika, ismi kadar yemekleri de bir o kadar güzel bir lokanta. Balat'a gittiğinizde Balat Tevafuk Cafe'ye mutlaka uğramalısınız.







Yemek olarak gözleme ve mantı çeşitleri ön planda, cafe gibi de gidebilirsiniz. Kahvenizi tarih dolu bir sokakta geçirmek isteyenler için ideal bir mekan. Fatih Balat'ta yer alan konseptleri sadelik, nostalji olan bu mekanda yemeklerin fiyatları da gayet uygun.

Mantıları da gözlemeleri oldukça lezzetliydi, mantı el açması gözleme de o şekilde. Yufka ile yapan yerleri sevmiyorum ben el açması yapılan yerleri tercih ediyorum genelde.







Evde yiyormuş gibi oldukça lezzetliydi bayıldığımı söyleyebilirim. Atmosferleri, ambiyansları da çok iyi olan bu mekana yolunuz düşerse mutlaka uğramanızı tavsiye ederim.


Bir başka mekan önerisinde görüşmek üzere :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder