25 Kasım 2021 Perşembe

Matcha Nedir Faydaları Nelerdir?


 Özellikle son zamanlarda adını sıkça duymaya başladığımız matchadan bahsedeceğim bu yazımda. Matcha; Japon çay kültüründe yer alan bir yeşil çay türüdür.

Sizde son yıllarda bu bitkiyi benim gibi oldukça sık duymaya başladıysanız matcha bitkisinin faydalarını da merak ediyorsunuz demektir. Peki matcha bitkisi ne amaçla kullanılır? Çay yaprakları toplandıktan sonra, yapraklar toz haline getirilir. Bu çayların öğütülmesi uzun sürer, öğütülmesi karanlıkta yapılır. Bunun nedeni ise; besin değerlerinin korunmasıdır. Matcha özel olarak işlenip üretilmiş bir bitkidir. Matchanın faydalarına gelecek olursam; İltihaplarla, oksidasyonla ve yaşlanmayla savaşma özelliği bulunmaktadır. 




Matchanın içerinde yüksek antitoksidanlar bulunmaktadır. Diğer çaylara göre metabolizma hızını 4 kat artırmaktadır. İçeriğinde bulunan klorofil ile kanı temizleyen harika bir detokstur. Vücuttan ağır metallerin ve kimyasal toksinlerin atılmasına yardımcı bir etkiye sahiptir. Egzersizden önce içildiğinde kalori yakma oranını %40lara kadar çıkarabilmektedir. Sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olmak için faydalı bir bitkidir. Zayıflamak ve yağ yakmak isteyenlerin diyet yaparken diyetlerinde mutlaka kullandıkları bir bitki matcha.  Matcha; A, B, C, E vitaminleri ve karoten bakımından da zengin bir bitkidir.  Araştırmalara göre kalp sağlığı, damar tıkanıklığı ve karaciğerlerin sağlığına da faydalı bir bitki olduğu görülmüştür. 





Ben Hud Matcha Collagen'i kullanıyorum. Deneyimime yeni başladım, yeşil çayın tadını seviyorsanız tadı benzer özellikte. Sabahları aç karnına, soğuk suya bir ölçek ekleyip; içerek uyguluyorum. Takviye edici bir ürün olduğu için sonrasında kahvaltı ediyorum ve çay/kahve içiyorum. İlk günden itibaren enerjimin yükseldiğini belirtebilirim. Destekten'e bu ürünle beni tanıştırdıkları için teşekkür ederim. Deneyimimin devamı da instagram hesabımda yer alacak. Başka bir deneyim yazımda görüşmek üzere, sağlıklı ve keyifli günler dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder