3 Aralık 2019 Salı

Fırında Pratik Levrek Tarifi


Herkese mutlu günler dilerim. Pratik tarifleri bende sizler gibi çok seviyorum ve kısa sürede olduğu için de oldukça çok tercih ediyorum. Balıklar ise favorilerimden. Hem kızartma olmadığı için daha sağlıklı, hem zaman kaybı olmadığı için kısa bir sürede hazırlanabiliyor. Fırında pratik levrek tarifimi de sizlerle paylaşmak istedim.



Fırında Levrek tarifim de kullanacağımız malzemeler; levrek, soğan, sıvı yağ, top karabiber, patates, sarımsak, tuz. 

Balığı temizletip alıyoruz, eve gelince sudan geçirip, kanlı kısımları temizliyoruz. Bir borcam kabına balığı yatırıyoruz. Patatesleri yuvarlak şekilde kesip, balığın arasına koyuyoruz. Sarımsak, top karabiber ve soğanları da aynı şekilde hem balığın içine hemde dış taraflara borcamın içine yerleştiriyoruz. Oda sıcaklığındaki suyumuzu balığın boyu kadar borcama ekliyoruz. Balığın üzerine ve garnitür olarak kullandığımız ürünlerin üstüne hafif tuz döküyoruz. Az miktar sıvı yağ gezdiriyoruz. 200 derecede ısıtılmış fırınımızda 35 dakika civarı pişiriyoruz, bu kısımda fırınınızda pişip pişmediğine bakarak ısıya göre pişti ise balığınızı fırından alabilirsiniz.



İnanılmaz derecede güzel lezzetli bir kıvamda oluyor bu tarif mutlaka denemelisiniz. Ben tek kişilik olarak yaptım ama borcam veya fırın kabınızın/tepsinizin büyüklüğüne göre 2-3-4 kişilikte yapıp deneyebilirsiniz. Afiyet olsun:) Başka bir pratik tarifte görüşmek üzere.



9 yorum:

  1. Çok güzel olmuş canım ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Bilhassa büyük balıkları fırında pişirmek bana da cazip geliyor. Kimbilir ne lezzetli olmuştur. Ben de her türlü balığı seviyorum. Afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık canım çok güzel görünüyor çok da severim balık..

    YanıtlaSil
  4. Ailecek çok severiz biz de afiyet olsun:)

    YanıtlaSil