19 Ekim 2014 Pazar

Anavarza Bal Buluşmasında Biricit :)


Geçtiğimiz cuma günü Anavarza Bal'ın Doors Akademi Arçelik Mutfağı'nda gerçekleştirdiği davet ve workshoplarına katıldım. Anavarza Bal ürünleri hakkında detaylıca bilgilendirildiğimiz bu toplantı da önce kahvaltı ikramlarının sunumu yapıldı. 






Doors Akademi'nin icinide sizler icin görüntüledim. Aşağıdaki kısımda workshopları yapılıyor. 




Anavarza Toplantısı başlamadan önce fotoğrafladıklarım:)

Anavarza'nın Krem balları özellikle çocuklar tarafından daha çok tüketiliyormuş. Ballarını ilk kez denedim, oldukça lezzetli. 




Anavarza Bal'ın Pazarlama Müdürü Güray Bey bizleri Anavarza Bal'ın tarihi ve ürünleri hakkında bilgilendirdi. Sloganları Sır-Sabır-Armağan olan Anavarza Bal bu sloganlarının nedenlerini de açıkladı. Sır; insan idrakini aşan kusursuz bir sistem, minik kanatlarında evrenin sırrını taşıyan arılar. Sabır; insanın en çok zorlandığı bir erdem ama sabırlı olmalıyız. Armağan ise; sırrın sabırla buluştuğu doğanın insana jesti.. 



'Arılar ölürse insanlarda ölür' sözünün açıklaması da diyebiliriz buna. Anavarza Bal; Sır-Sabır-Armağan felsefelerine sonuna kadar inanan ve arıcılık alanında 1995 yılından beri faaliyet gösteren bir gıda markası. İsmini Anavarza Antik Kantin'den alıyor ve sayısız sosyal projeye imza atmış bir bal firması. 



Ar-Ge calısmalarına önem veren, ödüllere sahip, yeniliklere açık bir bal markası olan Anavarza Bal'ın; Kolaylık Serisi Süzme Çiçek, Sağlık Serisi, Lisanslı Ürünler Serisi (Pepee Cocuk Balları), Krem Balları ve Gurme Serisi Kekik-Keven Balı çeşitleri bulunuyor. 



Anavarza Bal'ın İstanbuldaki daveti için Türkiye'ye gelen arıcılıkla uğraşan Debra Hanım ise bizleri; arılar ve balcılık konusunda bilgilendirdi. Mevlana'nın bir sözünün bahçesinde asılı durduğunu anlatan Debra Hanım; arıcılığın dünyadaki ender uzmanlarından birisi. Arıların davranısları ve mucizeleri hakkında bizleri bilgilendirirken boynundaki kolyede bir arının ömrü boyunca yaptığı bal duruyormus, bu da yaklasık bir santimetre civarında. Yani bu demek oluyor ki; bala yeterince önem vermiyoruz, aslında mucize bir gıda ile karsı karsıyayız. 




Bir kilo bal için 5milyon kez çiçekleri dolaşması gereken bir arı için, balları ziyan etmemeliyizi hayata geçiren Anavarza Bal; kavanozlarının üzerine de 'ziyan etmeyiniz' yazıyor, milyonlarca arı milyonlar kez kanat çırptı..



Toplantı ve sunum sonrasında; Doors Akademi'nin Workshop'un da Anavarza Bal ile yemek ve tatlı yaptık :)



Biricit Anavarza Bal önlüğü ile :)





Doors Akademi Mutfak Şefi Fehmi Samancı bizlere öğretti, bizde; Ballı Tavuk Kanatları ve bir Osmanlı Mutfağı tatlısı olan Helva-yı Hakani/Ballı Helva yaptık :)












Hamarat Füsun Blogu ile de bu etkinlikte tanıstık, hemen kaynastık:) Yemeklerimizi beraber hazırladık:) Bu fotograflarımızda da sertifikalarımız ile :)



Eve geldiğimde ise Anavarza Bal'ın harika hediyelerini fotografladım, Gurme Kekik & Keven Bal ve Çiçek Süzme Bal. 

Gurme Kekik Keven Bal'ı denemeye başladık bile harika bir tadı var ve oldukça faydalı bir bal çeşidiymiş.



Önlüklerimiz ve sertifikalarımızın dışında, Anavarza Çocuk Tiyatrosu'nun 'Bal Arıları ve Hınzır Ayı' oyununa davetiyimizi aldık:)

Kasım ve aralık aylarında her cumartesi Tiyatrokare'de bu oyunu çocuklarınıza ücretsiz olarak seyrettirebilirsiniz. 0212 217 90 97 nolu telefondan yerinizi ayırtıp, cocuklarınıza şimdiden bal sevgisini aşılayın bence :)






Katıldığım en güzel davetlerden birisiydi, hem bilgilendirici hemde çok eğlenceli bir gün ve harika hediyeleri için Anavarza Bal'a çok teşekkür ederim :)


Biricit Anavarza Bal ile yeni tanıştı ama çok sevmeye basladı :)


2 yorum:

  1. canım mimin var bende:)) öpüyorum çok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkurler canım gordum simdi cok guzelmiş, bende cok opuyorum sevgiler :)

      Sil