3 Ekim 2016 Pazartesi

Uyumsuz Bir Zihnin Not Defteri- Achilles Valentin


Herkese mutlu bir hafta diliyorum:) Umarım güzel haberler aldığımız harika bir hafta geçiririz.

Bugünkü yazımda; birkaç gün içinde bitirdiğim Uyumsuz Bir Zihnin Not Defteri isimli Achilles Valentin'in yazdığı kitaptan bahsedeceğim size. Okuyucuyu sıkmadan deneme yazılarıyla ve kısa kısa bölümlerle yazılmış, sade bir dille anlatılmış. Achilles Valentin'in yaşadığı şeyler üzerine kaleme aldığı bu kitabı okurken kendimden de çokça şeyler buldum. 




Özellikle babamı kaybettiğim zaman aklıma geldi ve yakın zaman da da annem 4 kez yoğun bakımda kaldı bu anları okurken tekrar tekrar yaşadım, bende benzerini yaşamıştım dedim. Beni hüzünlendiren bir kitap olmasına rağmen, bir adamın bağırışları gibi de geldi bana. Yani biz kadınlar tabii ki her zaman olaylara kendimiz açısından bakıyoruz, bazen de erkeklerin tarafından da bakmalıyızı birazda anlatıyor kitap, ayrıca günlük yaşanılan olayların da birikmişliğini gördüm bu kitapta. 




"Neden gülüyorsunuz?Neden hiç sevmediğiniz halde seviyormuş gibi yapıyorsunuz? Bıkmadınız mı 'mış' gibi yapmaktan?" diye başlayan paragraf ve sonrası o kadar alıp götürdü ki beni..



Sola Yayınları'na ait olan Uyumsuz Bir Zihnin Not Defteri kitabı Yaşama Açılan Penceredir Kitap etkinliğimizde Achilles Bey tarafından bizlere özel olarak imzalanmıştı, bu güzel ve anlamlı hediyeleri için teşekkür ediyorum. Günlük gibi yazılmış ve gerçek olaylara dayanan kitapları seviyorsanız tavsiye edeceğim kitaplardan, hee tabii ki içinde birazda hüzün var, yaşanılmışlıkların hüznü..



2 yorum:

  1. yaşanmışlıklar olan kitaplar güzeldir :) alınacak kitaplarlisteme ekledim ;)

    YanıtlaSil