16 Eylül 2013 Pazartesi

Hydrabio Serum / Cilde Kendi Nemini Ürettiren Bakım


Hydrabio Serum

Her cildin ihtiyacı olan nem

Cildimiz yaşayan, nefes alan bir organ. Bioderma formülleri, aktif bileşenleri, cilt bakımları ile cildin doğal dengesini geri kazandırmaya yardımcı olmayı hedefler. 2003 Nobel Ödüllü “Aquaporin” çalışmalarından ilham alan Hydrabio serisi, epidermisteki  nem döngüsünü hızlandırır. Yani cildimiz, kendi nemini kendisi üretir.

 Çok kuru ciltler için yenileyici ve aydınlatmaya yardımcı serum. Gün içinde maruz kalınan soğuk, stres ve kirlilik sonucu nemliliğini ve parlaklığını kaybeden cildi derinlemesine nemlendirir. Aquagenium® patenti içeren bu konsantre ürün, cildin su tutma kapasitesinin artırılmasına destek olur. Cildin üst ve alt katmanlarını nemlendirerek cilt yüzeyinin nemli kalmasını sağlar. Uzun süreli nemlendirme etkisi ile cildi rahatlatır, esneklik ve parlaklığının yeniden kazanılmasına destek olur.

Akışkan dokusu ile ideal bir makyaj tabanı oluşturur. Önceden temizlenmiş yüz ve boyun bölgesine sabah ve akşam uygulanabilir. Tek başına ya da Hydrabio serisi ürünleriyle birlikte kullanılabilir.


Tavsiye edilen tüketici satış fiyatı : 40 ml 74,50 TL

*Basın Bültenidir.

15 Eylül 2013 Pazar

Pratik Lavaşlı Börek Yapımı


Pratik tarifleri sizde benim gibi seviyorsanız,börekten vazgeçemiyorsanız tam size göre bir tarif yazacağım.Bu uydurma tarif anneme ait ama herkes evinde çok basit bir şekilde yapabilir. Apartmanımızda bir komşumuzun kebapçı dükkanı var ve bize sürekli lavaş getiriyor sağolsun:) Ama sürekli sürekli tamam yemekle beraber yiyorsun iyi hoş, bayatlayanları da köfteye koymaya başladık, bazen de teyzeme veriyoruz veya yengeme. Çünkü dediğim gibi gün aşırı lavaş oluyor evimizde:) Annemde napsak napsak diye düşündü ve lavaşlardan börek yapmayı düşündü buldu:) Ona diyorum sana bir yemek blogu açalım, teyzeme diyorum sana açalım bu arada teyzem aşçıdır(İtalyan-Fransız-Türk Mutfağında Ustadır, restorantları vardı Kıbrıs'ta) Yani ailemiz biraz mutfağa yatkın:))





Gelelim pratik tarifimize; lavaşları ve böreğimizi neli yapacaksak malzemelerimizi alıyoruz. Annem iki defada peynirli yaptı aynı su böreği gibi oldu, bu seferki kıymalı. 

Malzemeler: Lavaş, yumurta, süt, yağ, kıyma veya peynir(isteğe göre herşeyi koyabilirsiniz)

Süt, yağ ve 1 yumurtayı karıştırıyoruz annem göz kararı uyguladı bir çorba kasesi dolacak şekilde, karıştırıyoruz.

Tepsiyi yağlayıp, lavaştan bir adet koyuyoruz. Yaptığımız karışımı fırça ile sürüyoruz, Sonra ikinci lavaşımızı koyuyoruz, yine aynı şekilde karışımı sürüyoruz. Börek içine koyacağımız peynir veya kıymamızı lavaşın üzerine eşit olarak döküyoruz, sonra karışımdan yine biraz sürüp, bir adet lavaş ile üzerini kapıyoruz yine karışımdan sürüyoruz ve bir adet daha lavaş koyuyoruz, en son karısımın hepsini eşit olarak döküyoruz. Üzerini susamla süsleyebilirsiniz.Sonrada fırında 30-40 dakika pişiriyoruz ve afiyetle çayın yanında yiyoruz:)






Biricit; pratik tarifleri çok seviyor, her zaman denemek istiyor:)