24 Şubat 2012 Cuma

1453 Fetih


İzdihamın sonunda filme girebildik arkadaslarımla,bu aksam nıhayet izleyebildim.Bi önceki gidişimizde yer bulamamıstık ama bu sefer bulabildik.Aslında tarihi filmleri,actionlı,vurdulu kırdılı filmleri sevmem,ama bu film İstanbul'da doğduğum,büyüdüğüm ve bi yanımın hep Fatih Sultan Mehmet Han Hazretlerine bağlı olduğunu hissettiğim için filmi izledim.
Böyle olunca tabiiki en ön sıralarda izlemem gerekirdi ve hattada öyle oldu en ön sıradan yer bulabildim,yer yok çünkü en önde 4-5-6. sıradaki koltuklarda izledik arkadaslarımla..Biletleri ben aldım,arkadaslarım yoldaydı o sırada,o kadar filme gitmeyi istemişimki görevli en ön sırada yer kaldı desede olsun olsun dedim ve aldım biletleri,boynumun tutulduğunuda o anda unutmusum ama ilk defa en önden izledim sinemada bir filmi,gercı koltukları gerıye itebiliyorsunuz ve bolca yastık var,arkadaslarım basta bıraz kızsalarda sonradan gözlerimiz alıstı :)
Film hakkındaki yorumlarım ise harika bi film,kesinlikle herkes izlemeli özelliklede İstanbullulara sesleniyorum.Gerçi çok kalabalıktı bos yer yoktu,aferin yani herkese bu filme sahip cıkmaları hoş.
Sinema acısından bol efektlerin olduğu hatta bi ara 3D mi dıye dusunduğum bı fılm olmus,tarihsel acıdan ise o haclı ordusuna nasıl koyuyoruz ama varya mal gıbı kalıolar,gercı haclı ordusu değıl sanırım onlar bile bizansa yardım etmıyor,latin ordusu ama ben kısaca haçlı diyim..Fatih Sultan Mehmet'in yetısmesınınde anlatıldığı,dini acıdanda,milli acıdanda gercektende beni tatmin eden bir film olmus.Bazen gözlerim doldu ağlayacak gibi oldum.Atalarımız neler yasamıslar dıye dusundum,sımdıkıler bedellıydı bedelsızdı tartısırken gercek erkekler neler yapmıslar vayy anasını dedım kendı kendıme eskı adamlar gercekten adamlarmıs.
Magazin acısından sadece şunu diyorum: Biscolata erkeği nedir yahu Osmanlı Erkeği yanında,Ama yanlıs anlasılma olmasın bu devırdekı erkeklerden bahsetmıyorum,o zamanlarda yumruğunu masaya vurdu mu ses getıren,ahlakıyla, efendılığıyle,mücadeleci ruhuyla,inancıyla insanı hayran bırakan Türk erkeğinden Osmanlı erkeğinden bahsediyorum.

Süre: 3 saat (dakika olarak 165 dk. bir saat 15 dk sonra ilk mola verildi baska mola yok,mola 15dk.sürdü)
Yönetmen:
Faruk Aksoy,
Oyuncular:
İbrahim Çelikkol,  Dilek Serbest,  Recep Aktuğ,  Şahika Koldemir,  Sedat Mert,  Özkan Güngör,  Volkan Keskin,  Naci Adıgüzel,  Hüseyin Santur,  Murat Sezal,  Erdem Alkan,  Raif Hikmet Çam,  Ali Rıza Soydan,  Edip Tüfekçi,  Özcan Alişer,  Namık Kemal Yiğittürk,  Cengiz Coşkun,  Devrim Evin,



Biricit acaba Osmanlı erkeği tadında,biscolata erkeği havasında,adam gibi bi koca bulabilecek mi?

resimler alıntıdır

42 yorum:

  1. ya gene araya biscolata erkeğni sokmuşsun tatlım:))

    YanıtlaSil
  2. ben ilk gün gittim birde öglen :D kimse yoktu :D annemle ben ve 15 kisi felan vardik sinemada. biletleri ucuza alak diye ön siradan aldik sonra en arkaya gectik orda oturduk sanki yerimiz ordaymis gibi :D kimse biside demedi hahah :D

    YanıtlaSil
  3. fortunacım biscolatada can ama yaa :)) ama Osmanlı erkeğide baska bişi:))

    YanıtlaSil
  4. KY Diet sen sanslısın ama canım benım,du lebst Deutschland ben İstanbul :)) burada bu fılme gırmek ıcın gunlerce bekledık o derece ızdıham var:)

    YanıtlaSil
  5. harika bir filmdi, rahatsız eden çok ufak tefek şeyler vardı ama görsellik süperdi, herkese tavsiye ediyorum gitmesini.

    YanıtlaSil
  6. ilk biscolata'yı Osmanlılar buldu aslında torunları;DD

    YanıtlaSil
  7. Biricit bu filmi anlatırken bile işin içine Biscolata erkeğini karıştırmışsın ya helal olsun sana , bundan sonra film yorumlarını senden dinlemek istiyorum .
    Bu tarzına hayranım , sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Bizde teşebbüste bulunduk ama yer bulamadık :) şimdide açıkçası hevesim kaçtı. O önden izlemek çok yorucu oluyor dimi :)

    YanıtlaSil
  9. Ben daha izleyemedim. Seni okuyunca daha bir isteklendim şimdi :) Haftasonu planlarımın arasına alayım diyorum :))

    YanıtlaSil
  10. Dürr-i Yektacım bencede cok guzeldı herkes ızlemelı:)

    YanıtlaSil
  11. doctorsherlock tekerleğide taş devrınde buldular ama bu devırde bıle hala var :)) biscolata biscolata:)))

    YanıtlaSil
  12. zeynepcim biscolatalar aklımdan cıkmıo ki,izledikçe filmleri yine yorum yazarım kendi çapımda:))) tesekkurederım sevgıler canım.

    YanıtlaSil
  13. Aslıcım hevesın kacmasın sen yınede gıt hafta ıcı bılet bulursun canım sorma bıde boynum tutuldu hareket ettıremıyorum zaten:))öne oturunca iyice tuhaflastı boynum sabıt bakıosun ılk defa en önden ızledım ama değdi yinede :))

    YanıtlaSil
  14. Ahucum kesınlıkle ızlemelısın ve senın yorumunuda beklıyorum :)

    YanıtlaSil
  15. Biricit bezaman yazarim bilmem ama eglenceli bir yazi yazmayi dusunuorum sakaya hisgorun varsa sesninde adini yazsam olarmi

    YanıtlaSil
  16. fortunacım tabıı canım yazabılırsın :)) merakla beklıyorum hadı bakalım :)

    YanıtlaSil
  17. Çok doğru yorumlar :)Kesinlikle katılıyorum ve umarım hayatının erkeği öyle biri olur :)Film mutlaka izlenmeli en azından tarihimize dair bir takım şeyler öğrenilmiş olur <3

    YanıtlaSil
  18. ben filmi 3D biliyordum :D ben de pazartesi günü izledim, bir arkadaşımı çağırdım beraber izlemek için ve bilet bitmesin diye ilk fırsatta onun gelmesini beklemeden biletleri almaya gittim ama yine de bitmişti, bir sonraki seans 3 saat sonraydı arkadaşım beklemek istemedi ve başka bir filme bilet aldık ama içimizde kaldı ve gittik Fetih1453'e de bilet aldık, çift seans yaptık yani :D

    film bence de çok güzel mutlaka herkes izlemeli, 165 dklık bir film ama tek bir dakikasında bile sıkılmıyorsun. yalnız bir itirafta bulunayım ikinci perdenin başına kadar Hasan'ın, Ulubatlı Hasan olduğunu anlamadım ben :D

    Döneme gelince, şuan çok boş bir dönemde yaşıyoruz ve ben acıyorum kendimize, halimize.. Fatih ya da Yavuz döneminde yaşamayı çok isterdim.

    Bloguna böyle uzun bir giriş yapmış oldum :D

    YanıtlaSil
  19. hımmm sevmişsin ne güzel. genelde olumlu değil eleştiriler. bense izlemeyeceğim. tarihi filmleri sevmiyorum. ama görsel kısmı iyi olmalı.
    :)

    YanıtlaSil
  20. SÜSLÜ VE PEMBE DÜNYAM kesınlıkle ızlenılmelı :) tesekkur ederım:)) sevgıler

    YanıtlaSil
  21. deeptonecum ızlemen lazım,olumsuz elestırelere kulak asma bence:)

    YanıtlaSil
  22. yok eleştirilerden değil, tarihi filmleri sevmediğim için. gösterişli filmleri de sevmem ki. ama film güzel olmalı o başka.
    :)

    YanıtlaSil
  23. Sparrow hosgeldın bloguma:) cok guzel bı fılmdı bende cok beğendım, evt su zmnkı dönem gercektende cok bos bı dönem malesefkı bos ınsanlar bos hayatlar ne yazıkki

    YanıtlaSil
  24. deeptonecum bende sevmem aynen tarıhı fılmlerı ama bu fılm cok ılgımı cektı :) gercektende güzeldi.

    YanıtlaSil
  25. biricitim yer bulabilmene filmi izlemene sevindim ama nedense beni çekmedi film :)

    YanıtlaSil
  26. Miacım zevk meselesı ıste :)) nıhayet yer buldukta gıdebıldık darısı ısteyıpte gıdemeyenlerın basına:)

    YanıtlaSil
  27. biricit ' cimmmm lağımcıları gördün mü :)

    YanıtlaSil
  28. kibritci kız ahh ahh gormez mıyım :)) ınsanın lağıma dusesi gelıodu :D

    YanıtlaSil
  29. beni de itekleee beni de düşür o lağımaaaa :)

    YanıtlaSil
  30. kibritci kız :))) ahh nerdee nerdee o eskı adamlar simdikiler tırt yahu bulursam hem seni hem kendimi bilumum bekar kızları itecem :)))

    YanıtlaSil
  31. küçük bir kahkaha attım askerden izne gelen kardeşimde ne oldu ablaa yaa dedi ben de yazdıklarını okudum kardeşimde güldü . sonra ben kendi kendime konuştum çok şeker bu kız yaa dedim . sonra çay iki saattir ocakta kaynıyordu tv de bugün ne giysem vardı dakka başı reklama giriyordu ve belki de lağımcılar yalnız uyuyordu :)

    haa bir de bayılıyorum sana beee !

    YanıtlaSil
  32. kibritci kız bende bugun ne gıyseme bakıyorum tesadufe bak :) kardesıne selamlar :))

    canım bende sana bayılıyorum cok tatlısın keske Istanbulda olsaydın,ama gelırsen bu taraflara gorusuruz :) sevgıler ruyanda lağımcıları gör :))

    YanıtlaSil
  33. Biz de çok zor yer bulduk.En ön sıralar kalmış sadece.Ve hayatımda ilk defa en önden izledim ben de.Öyle bir yayıldık ki koltuklara boynumuz tutulmuş bizim de :D Ama değdi,bazı beğenmediğim yerleri de olsa.

    YanıtlaSil
  34. herkes beğendiğini söylüyor,ben izlemedim henüz..sinemada izlemek lazım ama bunu galiba.evde aynı tadı vermez

    YanıtlaSil
  35. Kaybolmuş Bir Denizyıldızı benım zaten boynum tutuldu kac gundur,onu unutup bıletlerı almısım ama bencede değdı harıkaydı :)

    YanıtlaSil
  36. Poliganumcum kesınlıkle ızle fırsatın olunca bakalım sen beğenecek mısın? :)

    YanıtlaSil
  37. Halen gidemedim, merak içindeyim :) Mim'lendin canım :)

    YanıtlaSil
  38. Bak burada havaya girdim Biricit :))

    YanıtlaSil
  39. Senden Benden Bizden fırsat bulunca gıt canım cok guzel bı fılmdı :))) sevgıler ve tesekkurler mim ıcın:)

    YanıtlaSil
  40. Bolat :))) gitmediysen sende izle izleyince dahada havalı olursun :D

    YanıtlaSil
  41. Mimlendiniz...
    http://ofelyakupakizi.blogspot.com/2012/02/ofelya-mim-vol4.html

    YanıtlaSil
  42. 'oFeLyacım bakıyorum sımdı tesekkur ederım :)

    YanıtlaSil