18 Şubat 2012 Cumartesi

Blog Dünyası 100.Yazım


100.cü yazımı,postumu,blogger kumanda paneli deyimiyle yayınımı yapıyorum su anda cok heyecanlıyım.24 Kasım 2011 de baslayan blog yazma maceramın,24 şubattada bı hafta sonra üç ayı dolmus olacak,bu ilk 100. yazım olduğu için konu olarak kendime blogların dünyasını seçtim.
Okan Bayülgen'in dün geceki programını izlediniz mi bilmiyorum,bayan blog yazarlarını konuk etti.Ama size bişey söyleyeyim mi?Oradaki yazarların hiçbirini tanımıyorum cahilliğime verinde..
Sanırım bi tek Devletşah'ı duymuştum.Yemek konusunda yazdığını biliyorum.Programda konusulanları kısaca özetleyeyim size blog yazanlar para kazanıyorlarmıs,moda,yemek,gezme blogları dısındada blog yokmus.Yani öyle bı konusmalar gectıkı blog hakkında hıcbır bılgısı olmayan adam 'ooo para varmıs hemde iyi para bu ıste bende hemen blog acayım ' dıye dusunup, bu dunyaya gelırse hıc sasırmayın.
Benım tanıdığım tek blog yazarı var Oda PuCCadır..Nedense duygularını,düşüncelerini paylasan blogların bir kategoriye bile koyulmaması canımı sıktı birazcık.
Peki ben neden blog yazıyorum?Bunu birinci ayımı doldurduğum günde yazmıstım,benım bir amacım yok ve burası bı terapi yeri..
Burada harika insanlarla karsılastım,yeni dostlar edindim..İlk yazmaya basladığımda kimse takip etmiyordu beni,kendi kendime konusuyormusum gibi hissettim,sonradan takip edenler oldukca yalnız olmadığımı ve benı anlayan ınsanlar olduğunu gördüm ve gercekten mutlu oldum.Blog yazmak benim için bi hobi oldu bu üç ay içinde,ne para için nede baska bişey için yazıyorum.Ben basıma gelenleri paylasıyorum sadece..Yazmayınca kendimi kötü hissediyorum ve suclu hissediyorum.
Para için bu iş yapılmaz benim görüşüm,bilmediğiniz tanımadığınız bişeyin reklamı yapılmaz.Şöyle olabilir mesela beğendiğin gerçekten hoşuna giden kullandığın şeyleri yazarsın,yada beğenmediklerini yazmalısın,sadece para kazanma uğruna bana göre değil bu işler.
Yok milyonlar kazanılıyormusta,benım tanıdığım blogerlar içinde neden yok peki bu milyarder blogcular onu çözemedim.Eğer bu yazıyı blogtan para kazanmak ıcın bı kısı okursa sakın buna ınanmasın öyle bişey yok,içinizden geliyosa yazın modayla ilgili,hobilerle ilgili,mizahla ilgili,eğlenceyle ilgili,sinemayla ilgili,basınıza gelen seylerle ilgili,şiirler yazın mesela içinizden geliyorsa,okuduğunuz kitapları yazın mesela..Ama asla para için bişey yazmayın!
Bana blogumun en iyi kazancı burada gercekten iyi yürekli insanlarla tanısmam oldu..


Okan abi bizi bir sen anladın,sende yanlış anladın!


Blogerler için bi uygulamadanda bahsedeyim,bilginiz olsun.Facebooktada bir uygulama var arkadaslar yükleyebilirsiniz,facebooktan blogları takip edebilirsiniz.
Blogs4Us Uygulaması



Ahh bide unutmadan 17 Şubat Kediler günüymüş,bütün sevimli kedilerimizin kediler gününü kutlar patilerinden öperim :)) Garfieldin bir sözüyle yazıma son veriyorum,
'Sabahları sevebilirdim erken kalkmak olmasaydı'


Biricit kahvesini yaptı ve tvde korku filmi arıyor.
ilk resim alıntıdır

60 yorum:

  1. Keşke bende izleseydim o programı, gerçekten merak ettim o bloggerları, milyarlar he :)

    Tuhaf bişey blog yazmak, kısa zamanda alışkanlık halini alıyor, en güzeli zaten birbirini anlayan, sıcak insanlar bulmak dimi biricitim :)

    YanıtlaSil
  2. Çıktım gittim :(

    Hayırlı olsun canım, nize 3000 inci aylara, senelere inşallah :)

    YanıtlaSil
  3. Aslıcım cok sey kacırmadın bence ızlemedığın ıyı olmus yoksa sınır olurdun sende benım gıbı :))

    evet aynen alıskanlık oluyo gercektende ama ıyı bı alıskanlık bence:) en guzelı buradakı arkadaslarla tanısmak oldu zaten :)

    YanıtlaSil
  4. Programı izlemedim ama blog yazıyor oluşumun bir çok sebebi var içinde para yok.Para kazanmak isteseydim farklı blog açabilirdim.Duygularımı satamam.Onu bırak başkaları için ya da onlar beğensin düşüncesiyle yazıyor gibi hissettiğimde bile rahatsız oluyorum.Kendimi iyi hissetmek için yazyorum.İçimi dökmek rahatlamak ve bazende beni anlayan insanlar görmek bazen bir fikir duymak vs.Blogdaşlarla girdiğimiz bu duygu paylaşımı iyi hissettiriyor.En önemli sebebi bu.Bir de yazabilen insanlar genelde duygusal duyguları anlayan bilgi birikimi olan insanlar bu tür insanları bukadar çeşitliliği başka bir ortamda bulmak mümkün değil.Çok uzattım sanırım ama seni sadece burdan tanımama rağmen beni anlayabileceğini hissediyorum.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Ben de izlemedim, merak ettim şimdi. Kötü yansıtılmış o zaman desene. Düşüncelerine katılıyorum ayrıca, burası çok başka bir yer, hem iyi hissettiriyor yazınca hem de tanımadığın, yüzünü bile görmediğin insanlar iyi hissettirebiliyorsana. Bunun kadar güçlü bir maneviyat zor bulunur çünkü tanımadığın halde destekı verdiğin bi blogger arkadaşından hiç bir çıkarın olamaz ki. Dimi ama? Bu yüzden bence çok saf ve iyi niyetli duygular bunlar. En azından benim düşüncemde.

    YanıtlaSil
  6. huyumkurusun canım dedıklerıne fazlasıyla katılıyorum,cok doğru dıyorsun benım ıcınde aynı sey gecerlı,para ıcın bısey yapılacaksa bır ıse gırıp calısırsın paranıda kazanırsın,dun oyle bı gosterıldıkı hepımız mılyarderız boyle oturduğumuz yerden para kazanıyoruz gıbı sacma sapan bı yere gelınıldı..benı anlayan ınsanların olması yeterlı benım ıcın bırılerıne yaranmak ıcın bıseyler bende yapamam malesef. sevgıler canım

    YanıtlaSil
  7. Lariencın gercektende burası menfaatın olmadığı bı yer ama dun ızleseydın hatta twitterdan takıp etseydın neler neler yazıldı,programda da farklı gosterıldı blog dunyası.dedığın gıbı hıc tanımadığın yuzunu bıle gormedığın ınsanlarla bıseylerı paylasıyoruz.

    YanıtlaSil
  8. ♥Nilays World Fashion♥ tesekkur ederım canım :)

    YanıtlaSil
  9. Para kazanmak için yazmak biraz can sıkıcı olabilir, sonuçta reklam kokacaktır.. Ben uzunca bir süredir blog takipçisiydim ama belli kimseleri takip etmezdim.. Daldan dala atlardım yani.. Sonra kendimden bir şeyler paylaşmak istediğim için açtım sayfamı.. Sağolsunlar şu an için 6 tane hiç tanımadığım insan yazdıklarımı izliyor, okuyor! :) Tuhaf bir şekilde bende buranın bir terapi merkezi olduğunu düşünenlerdenim. Ve biliyorum ki yazmak yürekten gelir, burada da iyi yürekli insanlar var dediğin gibi.. Sizler gibi.. :)
    Nice 100. yazılara biricit!
    NOT: Bu arada Garfield'a aynen katılıyorum! Miyav! :D

    YanıtlaSil
  10. ErhaN evet cok doğru diosun bencede o sekılde yazı yazmak hıc zevklı değıldırkı :)) ınsan ıcınden yureğınden dokulenlerı samımıyetı ıle yazmalı benım gorusum,tesekkur ederım
    yazabıldığım kadar yazacağım :)) ayy bende sevmıyorum erken kalkmayı:)

    YanıtlaSil
  11. blogdan para kazanilabilir ama bir konu hakkinda uzman seviyesinde olmak gerekir, mesela teknoloji bloglari buna en uygun olanlaridir. blirli bir gecmisi olan teknoloji blog yazarlari diger blog yazarlarina gore daha rahat kazanir. ama bizim ulkemizde sistemin isleyisi biraz farklidir. gotunde basinda adsense reklami olan komunite bloglari para kazandirir. icerik bellidir her telden yazi vardir bazilari ozgun bazilari kopyala yapistirdir ama sahiplerine saglam para kazandirir.

    YanıtlaSil
  12. Ayni anda yazmaya baslamamiza ragmen benim hala sanirsam 50lerde(? Kacta oldgumu bile bilmiyorum) olmam tembelligimin ne kadan da net bir gostergesi Biricit! Seni tebrik ediyor, basarilarinin devamini diliyorum baby :)

    YanıtlaSil
  13. ah evet dün dünya pisiler günüydü :) ben de bir kase sütle kutladım, bir de eski kazaklarımdan birini koydum apartman bahcesinde köşeye, belki üstüne yatarlar ısınırlar vs :)annem duyunca delirecek, ya da apartman gorevlısı kazagı bulup cope atacak :D

    YanıtlaSil
  14. Okan'ı izledim ama tamamını değil , demek o arada kaçırmışım . Bahsettiğin bölümü göremedim . Blogumu açarken de şimdi de para hiç düşünmediğim bir unsur benim için . Buradaki sıcak paylaşımlarımızın , dostluğumuzun yerini hiç birşey tutamaz.

    Nice 100. yazılara canım , sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Biricitcim100.yazin hayirli olsun sende cok eski degilmissin blog dunyasinda kimbilir ilerde okan senide cagirir programina hatta yan sandalyede bende otursam fena olmaz :)para icin yapilmaz bencede ama insan keske bukadar keyif aldigi isten bide para kazansa daha ne ister dimi bi hayaletsene :) ben ettimde :€)

    YanıtlaSil
  16. Kesinlikle bir terapi yeri. En guzel reklam bir blogcunun diğer blogcunun reklamını yapması bence. Nice guzel paylaşımlara biricit.

    YanıtlaSil
  17. Barney hmmm bılmıodum sayende oğrendım teknolojıye pek ılgım olmadığından napsak teknolojı blogu mu acsak :)

    YanıtlaSil
  18. Shopaholic tesekkur ederım canım :)
    blog ıcın vakıt ayırmak gerekıyor senın sevgılın var vaktın yok,benım sevgılım yok vaktım cok :))

    YanıtlaSil
  19. Gamzecim ayy cok güzel bısey yapmıssın,ama annen tabıı anlarsa kızar sanırım:)keske dısarıdakı pisilere yardım edebılsek

    YanıtlaSil
  20. zeynepcim bende tamamını ızleyemedım,annem saolsun kanalı değıstırıp durdu ama denk gelen yerlerde duyduklarım bunlardı,tesekkur ederım canım:)

    YanıtlaSil
  21. fortunacım evet canım bende acemi bi bloggerım :) bı hayal ettımde guzel olurdu para sonucta guzel olmaz mı :))) ama nasıl nerden ne sekılde geldığıde önemli ! Okan abinin programına cıkmak mı oooo bu über sert bi hayal oldu yaa:)))

    YanıtlaSil
  22. neslice tarifler cok guzel soyledın ben bazen bunu yapmaya calısıyorum aslında anlayan anlıodur belkı:)

    tesekkur ederım canım :)

    YanıtlaSil
  23. Hahah Biricit inan sevgiliyle alakası yok. Sadece çok sinir bi işteyim şu an :@ Öpüyorum senii :)

    YanıtlaSil
  24. Okan abi bizi bir sen anladın sen de yanlış anladın!

    O kadar doğru bir cümle ki...Programı izledim ve ilk defa bir konuyu sevemedim...Doğru yanları da vardı ama pek samimi bulamadım.

    Nice güzel yazılara bu arada :))
    Çokça sevgiler..

    YanıtlaSil
  25. Nice 100. postlara şekerim tebrik ederimmm zaten bu işi maddi karşılık bekleyerek yapsak bu kadar doğal, samimi olmaz bence bu işin en güzel karşılığı böyle samimi içten değişik insanlarla tanışmak bence :)

    http://melodyofcolors.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  26. CANIM BEN GELDİM
    TEBRİK EDERİN NİCE 100 LERE 1000 LERE.
    MUHABBETLE KAL
    BLOGCULUK BAĞIMLILK YAPIYOR.

    YanıtlaSil
  27. Shopaholic :)) Allah yardımcın olsun canım kolaylıklar dılerım,bende optum :)

    YanıtlaSil
  28. 'oFeLyacım doğru dıosun bu sefer bende sevmedım cunku yanlıs anlatıldı,tesekkur ederım canım :)

    YanıtlaSil
  29. melodyofcolors merhabalar,bencede para ıcın olmus olsa samımıyet ne derece olur? takıpteyim:)

    YanıtlaSil
  30. bir kase lezzet tesekkur ederım canım hosgeldın,sevgıler:) doğru dıosun guzel bı bağımlılık ama:)

    YanıtlaSil
  31. bu yazının üstüne korku filmi ha vah vah :))))))

    üç ayda yüz yazı ve seni seven bi dolu insan.
    :)
    o blogçular uçmuş ya.
    :)
    moda yemek kozmetik dekorasyon blogçuları aralarında yarış yapıyo.
    en çok da onlar okunuyo.
    en çok okunanlar ise moda.
    bol foto ya.
    bakıyolar sadece insanlar.
    :)
    bi de, iyi ki açmışsın blog. sensiz eksik olduğumuzu farkettirdin bize. ben yaklaşık 15 aylık oldum ondan diyom yani.
    :)

    YanıtlaSil
  32. sen üstadsın deeptonecum :)) 15 ay askerlık kadar sure ya bız senın anca torunun sıfatındayız:)) tesekkur ederım guzel dusuncelerın ıcın sağol :) benım sureklı takıp ettığım bı arkadasımsın yazıların harıka:)

    neyse surprızlerımı bekleyın bakalım biricitin modası diye bişi düşünüyorum bende:D :))))

    YanıtlaSil
  33. yakışır ki sana yap, süfrizlere de bayılırım ki.
    :)
    yakında sen de üstad olacaksın ki.
    :)
    en iyilerdensin bi de. yazısı da iyi kendi de iyi olanlardan.
    :)

    YanıtlaSil
  34. mahcup oldum güzel dusuncelerın ıcın tekrar tekrar tesekkurler o senın guzel goren yüreğindir :)) deeptonecum sağolasın

    YanıtlaSil
  35. Nice nice yazılara :)"İstesem aşık olabilirim ama üşeniyorum." Garfield :)

    YanıtlaSil
  36. Sabah erken uyanmam gerektiği için programın tamamını izleme şansım olmadı ama o para kazanma muhabbetini bende işitir gibi oldum. Ne yalan söyleyeyim içimden de küfürü sallayıverdim. Hepimiz senelerdir blog yazıyoruz iyisiyle kötüsüyle, biz niye o bahsedilen çok paralardan kazanamadık acaba :) Programın tamamını izleyemediğim için çok üzülmüştüm ama senin yazdıklarından sonra iyi ki izlememişim diyorum Yasemincim :)

    YanıtlaSil
  37. Senden Benden Bizden tesekkur ederım :) o sozunu cok sevıyorum ben zaten :) sevgıler

    YanıtlaSil
  38. braicim ben ızledımde ne oldu sinir oldum:)) evet benım anlamadığımda o,orada anlatılan seyler öyle basite indirgenmiş ki insanlar sanki menfaatcıymıs gıbı gosterıldı cok üzüldüm çünkü benim burada tanıdığım insanların hiçbiriside öyle değil Ebrucum sevgiler:)

    YanıtlaSil
  39. Evet evet canım, blog sayesinde birbirini anlayan insanlar bir araya geliyor. Şahane bir şey bu. Bakıyorum da, bayağa grup olmuşuz :))

    YanıtlaSil
  40. kişisel bir blog olmaz her açıdan zor ve kesinlikle para için yapılamayacak birşey.
    İnsanın para kazanmak için hayatını süsleyerek yazması ne kadar etik bilemiyorum.
    Diğer kategorilerdeki bloglar belki bu konuda daha mantıklı olabilir,sonuçta sosyal bir mecra burası ama ne kadar mutlulukla yaparsın bu işi para için bilemiyorum.
    Blog yazmak hobi olmak dışına çıkmamalı bence.
    Yazdığında,emek verip bir post yayınladığında mutlu etmeli seni..

    YanıtlaSil
  41. canıım nice postlara :))
    programı izlememiştim,iyi ki izlememişim desene :))

    YanıtlaSil
  42. 100. yazın hayırlı uğurlu olsun nice nice yazılara hep beraber :D Yaşasın blogger dostluğu :D

    YanıtlaSil
  43. Ahucum evet burada kalabalık olduk bı suru guzel ınsanla tanıstık bı gun bulusalım :))

    YanıtlaSil
  44. Aysun evet doğru dıyosun sonucta bı postu yazarken mutlu olmak onemlı,sırf para kazanmak uğruna yazı yazmak bencede bılemıyorum..

    YanıtlaSil
  45. Poliganum tesekkur ederım canım :)
    bısey kacırmadın ızlememekle:)

    YanıtlaSil
  46. Aradiacım tesekkur ederım :)) yasasın bloggerlar:))

    YanıtlaSil
  47. nice yenı yazılara canım 100le kalmasın sonsuz olsun:)

    YanıtlaSil
  48. defne kurabiye cok tesekkur ederım :)) ınsallah hepımızın sonsuz yazıları olur:)

    YanıtlaSil
  49. Bana da bazen blogunuza reklam vermek istiyoruz, ya da yeni bilmem ne açtık yazar olmak ister misiniz gibi mailler geliyor. Bana hiç uygun şeyler değil, çünkü reklam için değil canım istediği için, hobi olarak yazıyorum. Hayır, bir de blogdan bu kadar para kazanılıyorsa -geçim sağlanacak kadar- biz bayağı gerilerdeyiz bu işlerde onu da anladım. Ama halimden de memnunum, o ayrı :)

    YanıtlaSil
  50. sevda s. demekkı sağlanıyormus :) bende hobi olarak yazıyorum,ama gerılerdeymısız dedığın gıbı :)) sevgıler canım

    YanıtlaSil
  51. deeptone hemen bakıyorum tesekkurler :))

    YanıtlaSil
  52. yazabileceğin bir sürü mutlu olay diler, 100. yazını kutlarım. :)

    YanıtlaSil
  53. ben senin ilk takipçilerindenim, sen benim ilk takipçilerimdensin ve iyi ki de öylesin!^^ daha nice 100. yazılara biricitim, böğürtlenli böğürtlenli! :))

    YanıtlaSil
  54. fulyacım tesekkur ederım ınsallah :) sevgıler

    YanıtlaSil
  55. kuulumsu kadın canım benım ıyıkı senı tanımısım :)ınsallah nıce nıce yazılarımız olur böğürtlenli ve çikolatalı :)))

    YanıtlaSil
  56. aslında sende dolaylı da olsa para kazanıyorsun ama farkında değilsin :) blogun varsa terapiste verecek paran yok demektir:) büyük bir masraftan kurtuluyorsun blog sayesinde..

    blog yazarak para kazanmak mümkün mü ? aslında evet kazanmak mümkün ama bu sanıldığı gibi bir blog açıp 3 tanede de reklam yapıştırmakla olmuyor tabi, zaten direk para kazanıcam diye blog kurduysanız pekte bir ilerleme şansınız yok, bu biraz kendi kendine olan bir şey ama devlet şah dışında işi paraya dönüştürebilen benim tanıdığım blogcuda yok (gerçi insanın "devlet şah" gibi bir ismi oldumu zaten para kendiliğinden bulur onu ismin heybeti yeter:)

    pucca'yı hariç tutarsak zamanla belirli bir takipçi kitlesine ulaştığınızda bunu gören uyanık firmalar düzenledikleri toplantılara çağırıp veya hediye göndererek test edip bir yazı yazmanızı istiyorlar bunları kaçanç olarak sayarsanız kazanırsınız(tabi bu toplantılara çağrılmayan uyanık bloggerlarda hemen firmayı veya ürünü kötülemeye başlıyorlar orası da ayrı bir konu :)), tabi farklı durumlarda söz konusu olabiliyor birisi için bir iletişim sayfası yapıyordum sizin bu tv'ye çıkan blogger gurubundan birisi(o programa katılmamıştı tabi ama facebook grupları baya kalabalık), şifresini verdiği için(siz sakın şifrenizi kimseye vermeyin bunu da not edeyim :) gelen mailleri görebiliyordum,ikizleri için açtığı bloga reklam teklifi gelmişti tabi böyle reklamlar olursa para kazanabilirsiniz ama sağa bir reklam sola bir reklam koyayımda insanlar tıklasın olmazsa ben tıklarım(googlede salak ya sonrada başlarsınız reklamlarım niye engellendi diye sormaya:) kazanır dururum derseniz çok beklersiniz açıkça söyleyeyim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok doğru en onemlısı o zaten terapı gıbı gelmesı:)
      Devletşah hanım çok eskı bloggerlardan duydum kendısını,tvden tanıyorum Okan Bayulgen'ın programından,yemek konusunda uzman kendısı,buyuk ustad blog konusunda.
      Evet PuCCa bı efsane oldu.
      Benım amacım para kazanmak değıl,ben blogumu bı amac ıcın acmadım,burası bana hobi oldu:)
      Anladım sızın demek ıstedığınızı demekkı azda olsa oyle bı kıtle var ama ben onlardan deılım:)) tabıı yazdıklarınızda cok haklı taraflar goruyorum,o sekılde reklamlarla vb. seylerle zengın olmak blogtan mumkun deıldır.tesekkur ederım yorumunuz ıcın:)

      Sil