6 Mayıs 2012 Pazar

Ne Olmak İsterdin? (mim)



NE OLMAK İSTERDİN?
Büyüyünce ne olacaksın yavrum?
Gelin:)
Şaka şaka kucukken gelin gördüğümde ablaya ne yapmışlar bööle bide eskiden kuaförler bi makyaj yapıolardı gelinlere korku filmi gibiydi,gelin değilde cadı görünümlü beyaz elbiseli ablalar..
Ben annemin parfüm şişeleriyle oynayıp,onlardan robot yapmayla uğrasıodum o sıralarda.Mesleğımın adıda robot teknisyeni idi..
Sonra baktım o işte para yok,evdekı oyuncaktır kullanmadığım tokalardır seyyare satıcılık yapayım dedim,tezgahıda apartmanın önüne acıyorum dört-bes yaslarındayım.
Tabii kimse almıyo..Neyse baktım bu iştende para yok,arkadaslarla tiyatro grubu kurdum,tvdekilerin taklitlerini yapıyoruz,senaryo,yönetmenlik bana,uygulama arkadaslara ait,paralarıda nedense yine ben topluyodum artık o zaman en büyük kurus hangısıyse,bide izleyipte para vermeyen benden 15 yaş buyuk bı ablayla komsumuzla kavga etmıstım 'izliyosan parasını vereceksın abla!!' oda anneme senın kızın bızden para ıstıo demıstı,hayırrr ben sadece ızledığı bolumlerın parasını ıstedım,emeğe saygı!
Baktım bu iştede para yok en ıyısı dedım o arada muhasebe dıye bısı cıkmıs neyse bılmıyorum ne olduğunu ama herkes zengınmıs..
Kafaya takdım ortaokulda ben yeminli muhasebecı malı musavır olucam dıyee.Annemler super lıseye yazdıracaklar hayırr ben muhasebecı olucam zengın olucam babamın dukkanındada calısıcam..
Lise sonda 16 yasındayken büyük bir sigorta şirketinde staj yaptım,gel görki üniversiteyi kazanınca onların kal teklıfıne rağmen okumayı sectım ne zekıyım ama! benımle aynı stajdan lıse mezunu kız hala orda!
Universite yıllarında ne ıs olsa yaparım abi halinde,garsonluk,kasıyerlık,pızzacılık,hamburgercılık ne meslek varsa yaptım part tıme olarak.Çünkü o zamanlar paraya para değil 'harç' diyordum..
Okula pek gıtmıyordum notları bıkac yakın arkadasımdan alırdım,genelde ısyerındeydım nede olsa mesaılerımde ıyıydı..
Sadece sınavlara ve onemlı derslere gırerdım.İki yıl Beyazıt-Lalelideki okulumda,esnafların 'haroşa' 'kakdela' replıklerı eslığınde okulumu bıtırdım.Mezun olunca işler sıraya girmişti hangisini seçeyim diye düşünürken bi baktım epey zaman gecmıs..(işsizlik)Bide dört yılı bitireyim mi bitirdim işletmiyorum ama İşletme okudum..
Bır yapımarket acılıyormus dıye duyup aman nasılsa burdan bıle haber gelmez dıye kasıyer olarak basladığım ısımde,ıyısını bulunca cıkarım dıye dusunurken bırde bakmısım yukselmısım yuksele yuksele bı bakmısım midemde ağrılar var..bide cıkacam diye girip uzun yıllar kalmamda cok ılgınc..
Baska bır yapımarkete gecmısım sonrasında şef yardımcılığı,şef sınavları derken birde bakmısım bu mağazacılık olayı beni kasım kasım kasmakta..Bana uymamakta vardıyalar bünyemi yormus,robota bağlamısım acaba burayı dusunerek mı robot teknısyenı dıye dusunmusum kucukken..
Normal saatlerı olan bir ıs dıye ınat ederek kısa bır ıssızlık donemı sonunda tekstıl markalarının devi olan bir fırmanın genel merkezınde calısmaya basladım..ama para vermıolar boğaz tokluğuna..baktım boğazım fazla tok oradanda uzun yıllar sonra ayrıldım..
Tesadüf eseri cv mden beni kesfeden bir insan kaynakları müdürü arıyor,gorusmeye cağırıyor ve sonrasında ıse e-tıcaret sektorundeyım..
Ve su anda işimi değiştirdim yani iki gün oluyor çok mutluyum:)Başka bi yerdeyim ve bilmiyorum içimde güzel duygular var..
Anneeee ben sosyal medya uzmanı oldum......:)
NE OLMAK İSTERDİN?
Sanırım olmam gerekeni gercekten oldum öyle hissediyorum ve mutluyum.Ne olmak istemek değilde belki, hayatımı düşünüyorumda her işim benim için ayrı bir deneyim,farklı güzelliklerle karsılasmamı ve ınsanları cok cok iyi tanımamı sağladı.
Bazen çok istersiniz olmaz,bazen hayat sizi sürükler,şartlar buna neden olur ama ne olursan ol eğer insanlığını kaybetmediğin bir işe sahip olursan ve işini severek yaparsan mutluda olursun basarılıda olursun..
ASLA YAPAMAM, BENDEN OLMAZ DEDİĞİN MESLEKLER NELER?
Ben doktor veya hemsıre hayatta olamazdım.Çünkü kan göremiyorum korku filmi izlerim o film ama gercekte fena oluyorum..İğnenin adından bile rahatsız olan biriyim,okulda ve işyerlerimde cok kacmısımdır ama en sonunda bulup iğne mi yaptılar..Hatta yapımarkette tetanos aşısı olmustuk mudurum basımda durmustu o derece:)olamam yani doktor veya hemsıre..Bu yuzden ananem mesleğım konusunda bana pek ıyı davranmıyor,onun gıbı hemsıre olmamı beklıyordu.
Yıllar sonra serbest muhasebecı malı musavırlerın evlerınde değıl ısyerlerınde yattıklarını oğrendığımde ıyıkı secmemısım dıyorum cevremden gorduğum kadarıyla ama gercektende zengın olunuyormus..
ÇOCUK MU? KARİYER Mİ?
OOOOOO cok zor bi soru.O zaman soyle dıyım cocuk tabııkı kalbımde ama kariyerde beynımde yer alır.Çalışırdım cocuğuma ıse guvenılır bır bakıcı tutabılırdım.Isten kalan zamanlarımıda ve hatta dahada fazlasını cocuğuma ayırırdım.
EŞİNİN HANGİ MESLEĞİ YAPMASINI İSTERDİN?
Nefes alsın yeter!:)) 
Valla beni zamanında ne doktorlar,ne muhendısler istedide evlenmedim:P İnsan olmadıktan sonra adam gibi biri olmadıktan sonra,10 unıversıte bıtırse ne olacak kı?

Biricit bir mim yazısını bitirdi ve sizce ne yapıyor?evet doğru tahmin kahve dostluğuna devam ediyor tek dostu kahvesi
resim alıntıdır

46 yorum:

  1. Teşekkür ederim Biricit'ciğim en yakın zamanda yapıcam ;)

    YanıtlaSil
  2. Biricitim ben yapıyorum vallahi :)) Sen yolla bana, sen olmasan kim yollayacak ki başka ^.^

    YanıtlaSil
  3. vay çalışma hayatını ilgiyle okudum canım. daha küçük yaştan belli etmişsin iyi bir iş hayatın olacağını. en önemlisi de çalışmayı seviyorsun:D

    YanıtlaSil
  4. ben de senin gibi doktor, hemşire, en çok da cerrah olamazdım.o tür soğukkanlılıl gerektirecek meslekler de bana göre değil.mim için de tekrar teşkekkürler canım:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende kan goremem ayrıca amelıyata gırıp bır ınsanın amelıyatınıda yapamam soğukkanlılık bendede yok:)rıca ederım canım:)

      Sil
  5. teşekkürler biricit mim için. sonunda yapmak istediğin işe kavuşmuşsun, darısı başıma :)

    YanıtlaSil
  6. Akşam piknik dönüşü kahve içerken ilk yapılacaklar arasında :) Ahhh ah Mini bu övgülerden sonra dört köşe bir halde bana blog tavsiyeleri vermeye başladı :D hadi hayırlısı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))))) mini seni gececek soylıyımde:D beklerım canım yazılarınızı sevgıler miniyide öptüm:D

      Sil
  7. nefes alsın yeter :) ehehe. neden evlenmedin ki doktor ya da mühendisle sayısalcı damat mı istemıyor annen :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sayısalcı damat annem ıstemıyor değıl anneme nefes alan damat yeterlı:) anlasamadık o yuzden darko damat adaylarıyla anlasmazlık oldu:))

      Sil
  8. Canım yeni işinde başarılar dilerim , hayırlı olsun .
    Mutlu pazarlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkur ederım zeynepcım,mutlu pazarlar sevgıler canım:)

      Sil
  9. Canım teşekkür ederim.
    İnşallah cevaplıyacağım.
    Bir mimim daha var ikisinede yer vereceğim.
    Güzel cevaplar seni daha iui yanıdım.

    YanıtlaSil
  10. Ahh çok teşekkür ederim biricitim :)

    Mimlerim birikti daha da birikmeden yapıverim :)

    YanıtlaSil
  11. nefes alsın yeter:) bu zamanda adam olmak en zor meslekten daha zor senin karşına da adam gibi bi adam çıksın en kısa zamanda emi:)teşekkür ederim, yeni işinde başarılar canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet adam olmak cok zor malesef canım amin canım:)
      tesekkurler umaycım:D

      Sil
  12. Ben de sizi ödülledin, gelin alın sayın yazar :)

    YanıtlaSil
  13. Canım benim, beni mazur gör.. Biliyorsun durumu :) Cevaplayamadığım 1 mimin var, aklımda ama.. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok canım senın ıcın demedım:) senın yoğun olduğunu bılıyorum o yuzden yazmadım senı yoksa ılerleyen mımlerde yazıcam yıne olur mu askolsun:) sevgıler

      Sil
  14. Biricitim çok sevindim canım ya, hayırlı olsun yeni işin :) bugün böyle güzel haberler alıyorum, çok hoşuma gidiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederım tatlım cok saolasın :) cok guzel oldu benım ıcınde canım aslıcım sevgıler

      Sil
  15. teşekkürler canım, yeni iş yerin hayırlı olsun bu arada :):)

    YanıtlaSil
  16. Oooo maşallah ne çok farklı mesleklerle uğraşmıssın.. Tecrübe bir yana sende ne çok hikayelerde birikmiştir iş hayatıyla ilgili:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım ara ara bahsedıyorum o hıkayelerden zaten:D

      Sil
  17. seve seveyapıyorum vallahi post yazmıyorum mim yapıyorum anla artık =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) bende canım mımlerde genel bı artıs var :) opuyorum kocaman :)

      Sil
  18. teşekkürler biricitcim, en uygun zamanda yazacağım :))

    YanıtlaSil
  19. teşekkür ederim bricit :) en kısa zamanda cevaplıcam :)
    yeni işin hayırlı olsun, olmak istediğin yerde olmanada çok sevindim...

    YanıtlaSil
  20. kızzz beni de bir mali müşavir istediyde varmadıydım . açlıktan nefesim kokuyor ama aşkı tercih ettim .

    bir de cahilliğimi hoş gör sosyal medya uzmanı ne iş yapar ?

    yeni işinde hayırlı olsun .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evlenseydın su anda para değıl 'havyar' derdın canım:)
      ne iş olsa yapar canım bende cahılım merak etme:)
      tesekkurler:)

      Sil
  21. Canım yeni işin hayırlı olsun yaaa, süper , darısı başıma inşallah be nde değişirmek istiyorum da :(
    Mim için de teşekkürler, ben biliyorsun hemen yapamıyorum ama yapıyorum mutlaka :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederım en kısa zmnda beklerım mım yazını sevgıler tatlım:)

      Sil
  22. canım mimini cevapladım teşekkür ederim gel lale güzelliklerini gör...

    YanıtlaSil