27 Temmuz 2012 Cuma

Pasaklı Tanrıça


29 yaşında genç bir kadın olan Samantha avukattır.Avukat deyince aklıma hep Aly Mc Beal dizisi vardı o gelir,Cnbce de o diziyi seyrederdim eskiden hoş bi komediydi.Bu kitapta ilk başta bana onu anımsattı. Samantha ev işlerinden,temizlikten anlamayan,ütü nedir bilmeyen,bir düğmesi kopsa nasıl dikilir bilmeyen,yemek yapmayı hele hiç bilmeyen ama çok başarılı bir avukattır.Hatta başarıları sayesinde, çalıştığı firmaya tamda ortak olmak üzere olduğu sırada,başına yanlış anlamalar sonucu komik olaylar gelir.Sürekli,saatlerce hatta mesai üstüne mesaide çalışan,tüm hayatı iş olan genç bir kadın avukat,işinden vazgeçip gidip en saçma işi yapar mı?Kafasına saksı mı düştü?Okumayanlar vardır diye detaylı anlatamıyorum,fakat okunması gereken güzel kitaplardan.İşlediği komedi konusu dışında insanı düşünmeye sevk ediyor..

Hayatımız ne üzerine kurulu?Sürekli iş,bitmeyen mesailer,sürekli çalışmak..Tamam çalışmak gereklidir çokta güzeldirde acaba hayatımızı bu bitmeyen işler ve mesailer üzerine kurduğumuzda hayatımızda neleri kaçırıyoruz hiç düşündünüz mü?Masum bir bebeğin gülüşünü,bir yemekten çıkan lezzetli kokuyu,yada Aşk'ı..
Samantha aynı zamanda evdede kalmıs bi kız bunuda belirteyimde:)) Nedenide yoğun iş temposu..
Güzel bi hikaye güzel bi kitap,iş hayatından bunalmıs olanlar okumalı,konu öyle hızlı ilerlediki,hemen bitirdim kitabı ama ancak yazabildim:)

Biricit derki; hayat çok kısa,iş hayatı yaşamımızın tamamı olmamalı,yaşamımızın sahibi biziz,iş hayatı değil!

10 yorum:

  1. Çok severek okuduğum bir kitaptı,kendimle özdeşleştirdiğim çok yer oldu ve dili de basit daha doğrusu günlük konuşma gibi.Okumayanlara tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benımde kendıme benzettığım tarafları oldu canım guzel bı kıtaptı:)
      bende tavsıye ederım:)

      Sil
  2. bir ally mcbeal hayranı olarak tam bir komedi dizisi değildi aslında dram da vardı romantizm de. ah ah gençlik ne seyretmiştim. hatırlamış oldum sayenizde tşkler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok guzel bı dızıydı aslındada uzatmadılar daha devam edebılırdı:) rıca ederım sevgıler

      Sil
  3. biricitcim çok haklısın ama maalesef hepimiz işimizin kölesi gibiyiz ve sistem her geçen gün biraz daha bizi kendine benzetiyor... ama unutmamamız gerekiyor ki geçen günler geri gelmeyecek, herşeyden tat almak lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sistemin kölesi değil efendisi olmamız lazım aslındada o nası olacak bilemedim:))
      herseyde dengeyı bulmalı galıba narsenbecim sevgiler:)

      Sil
  4. bi de iş hayatından bunalıp minimuma indirmiş, ama tekrardan normal ritmi yakalamayı başaramayanların okuması gereken bi kitap olsa ya..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet cok haklısın ozellıklede tatıl sonrasında calısmak ıcın bı kıtap yapmalılar:)

      Sil
  5. Çok severek okuduğum, eğlendiğim, kahkalar attığım bir kitaptı :) Tam yazlık bir kitap canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok komıktı canım oyle yanlıs anlamalar oldukı yazarın anlatım dılıne hayran kaldım,surukleyıcı merak uyandırıcı yazmıs:)bende cok beğendım yaz kıtabı:)) yaz kadar neselı:)

      Sil