24 Ağustos 2012 Cuma

Dabbe-Bir Cin Vakası



Yapım: 2012 - Türkiye, 
Tür: Gerilim,  Korku, 
Süre: 119 dakika
Yönetmen: Hasan Karacadağ, 
Oyuncular: Koray Kadirağa, Elif Erdal, İsmail Yıldız, Su Burcu Yazgı, Ceren Sertaç, Elçin Atamgüç, Nalan örgüt, Pervin Bağdat, Nihan Aypolat, Mete Şahinoğlu, 
Görüntü Yönetmeni: Murat Kılıç, 
Senaryo: Hasan Karacadağ, 
Yapımcı: Hasan Karacadağ




Gerçekten yaşanılmış bir olaydan yola çıkılarak yapılan filmde,Ceyda T. isimli kadının uykusuzluk ve uyku problemi,uykusunda uyur-gezerlik problemi vardır.Psikiyatride tedavi görür fakat bir sonuç alınamaz evinde tedavisine devam edilir.Evin her yerine kameralar koyan eşi,onu sürekli kayda almaktadır.Diğer odalarda her yerde kameralar var,bana biraz paranormal aktivity filmini anımsattı.Korkutucu bir film olmuş öyle aşırı derecede korkmuyorsunuz ama ürküyorsunuz.Çünkü bu olayın gerçekten yaşanıldığı ve kayıtların bazılarınında filmde kullanıldığı iddia ediliyor.Zaten filmin başında adli kayıtlar yer alıyor.Türk sineması korku alanında ilerleyecek bence,filmde hiç sıkılmadık,bitmeyen bir gerilim ve merakla,üç arkadaşımla beraber izledik filmi ve koltuklarımıza yapıştık,bence izlenilebilen bir film,çok çok abartılı bir korku filmi olmasada ürkütücü olduğu kesin.Biz o kadar korkmadık dediğim gibi ama arka koltuğumuzdaki iki genç çocuk çok fena korktular.Hatta bazı sahnelerde 'bismillahirrahmanirrahiym,hadi insallah' dediklerini bile duyduk:)
Filmin ikinci yarısında 'heh tamam,halloldu' dediğiniz anda,olaylar yine farklı bir boyuta geçiyor,sonu sürprizli bir film,tüylerinizi diken diken edecek sahneler var,fakat filmin fragmanından daha çok korkmuştum açıkcası:)

Biricit derki,Türk Korku Sinemasından umutluyum!:)

19 yorum:

  1. Nişanlımla gittik , bana konunun gerçek olmasının dışında kurgu gayet zekice geldi sonunu tahmin edemedik yani , sonuç ; Korkmasakta ürktük ! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kurguyu iyi uyarlamıslar bende beğendım ve cok ürktüm:)

      Sil
  2. Biricit,severek okuduğum ender insanlardansın valla,yanlış anlaşılmasın yağcılık falan sevmem öyle şeyler ama gerçekten yazılarını severek takip ediyorum.Bu yazına da bayıldım özellikle de arka koltukta oturanlar kısmını :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederım canım:)) bende severek takıpteyım senı:) arka tarafımızda oturan cocuklar fılm boyunca acayıp korktular,tabıı bızım kadar korku fılmı ızlemıyor olabılırler belkıde ondan:)

      Sil
  3. paranormal activity havası veriyor hakikaten, fırsatım olmadı henüz seyredemedim ama yorumlar olumlu.. en kısa zamanda bakacağım..
    dabbe ve dabbe 2 ye kaç puan verirsin peki.. ilk film iyiydi de ikincisi bence çok kötüydü..
    bu film onlardan çok farklı gibi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesınlıkle ızleyın,1. ve 2.bolumunden daha guzel,daha gercekcı ve urkutucu.ıkıncısının sonunu hıc bağlayamamıslardı fakat bır sahnenın gercek goruntu olduğunu soyledıklerınde cok tırstım acıkcası:)

      Sil
  4. Ben kilise yapımı korkularda birşey hissetmiyorum da, camili müslüman alemine yonelık olanlar beni korkutuyor ufaktan anacım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müslüman olduğumuz için,Kuran-ı Kerim'de gectığı ıcın daha cok etkılenıyoruz sanırım:)

      Sil
  5. o zaman ben bu aksam bi gidiyim de izliyim be :) ne zamandır aklımdaydı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesınlıkle gıdıp ızle ürkeceksin:)) beğenırsın umarım:)

      Sil
  6. He he tam bana göreymiş..:):) korkarım, tırsarım ben yaaa gidemem öyle şeylere :)ya da ben çarparım cini..kafamı bozmasınlar :):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) alemsin beyaz sayfacım:) bızde tırstık ama guzeldı:))

      Sil
  7. offf mutlaka izlicem bu filimi
    suan sinemadami nete yokmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutlaka ızle canım nette yoktur sanırım :) sınemada ızledık bız

      Sil
  8. Ciddisin? Türk korku filmi camiasında yeni gelişmeler var yani? Kendimi kahin sandığım filmlerden değil belki de bu? En azından, klişelerle doldurulmuş aşırmasyon, oyuncu kıtlığında bir film değildir? Belki birazcık gelişmiştir ama yahu, acımasız olmayayım.
    ahahahahahaaaaa "bismillahirrahmanirrahiym,hadi insallah" güldüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok klişe yoktu klasık korku fılmı klıselerı ama urkutucu kesınlıkle ızle beyzacığım:)
      gercek olmus bı olaymıs o yuzden daha korkutucu hıssettım,yenı gelısmeler var ılerıde belkı yurtdısını bıle gecebılırız kı ben Türk korku fılmlerını pek sevmeyen bırısıyım ama bu fılmı beğendım. arkada oturan cocuklar bızı de cok guldurdu:))

      Sil
  9. ızleıdm ızleıdm ıyyyyyyyyyyyyyyy:))

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar. Filmi seyretmedim fakat geçen gün gazetenin birinde filmin yapımcısı ile röportaj yapmışlar ilgimi çekmişti, okumuştum ve daha filmi izlemeden korktum. Ben korku filmlerinden korkmam aslında ama gerçek yaşanmış olaylar denilince ürküyorum.Açıkçası izlemeyi pek düşünmüyorum çünkü en son Dabbe'yi izlediğimde kötü anıları olmuştu bende. Sanırım filmi çok ciddiye almıştık ondan dolayı :D Siz ne güzel seyredip, üstüne bir de değerlendirme yapabiliyorsunuz :D Arkadaki çocuklara da çok güldüm doğrusu. Madem öyle naralar atacaksın hiç gelme filme.Ortamın havasını, akustiği bozmuşlar canım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba ,fragmanından daha cok korkmustum :),zaten sınemanın ıcınde gazete kupurlerı vardı duvarda,fılmın gercek olduğuna daır gırerkende bı urkerek korkarak gırdık cok korkunc bı fılm olmamasına rağmen yınede etkıleyıcı bı fılmdı,arkada oturanlar ıse epeyce korktular:)

      Sil