25 Kasım 2012 Pazar

Evim Sensin



Evim Sensin filmini çok merak edenlerden biriydim,fragmanı çünkü çok etkilemişti beni.En yakın arkadasımla izlemeye giderken(onun ikinci izleyişi ama benim için yine izledi saolsun çok sever beni:)),yanımıza iki kutu mendil aldık.Ama ben sadece bir adet selpağı tamamen gözyaslarımla doldurabildim.Yani çok ağlarım diye düşünmüştüm,ben mi duygusuzum acaba?

Film aslında iki bölümden oluşuyor.Yani film arasından önceki bölümü ve film arasından sonraki bölümü.Filmin ilk yarısı;İskender (Özcan Deniz)'in kasları ve vucut hatlarını izlemeyle geçiyor..Ve Leyla (Fahriye Evcen)'nın sevimli görünmek adına yaptığı çocuk taklidi konusmaları biraz canınızı sıkabilir.Ben bebek taklidi,çocuk taklidi konusması yapan böyle şirin görünmeye çalışan kadınları sevemiyorum çok itici duruyorlar bana göre..
Filmin ilk yarısı zaten,fragmanında izlediğiniz bütün olayların olduğu kısım.Ben aslında filmin senaryosunu oldukca farklı tahmin etmiştim,fragmana göre yani farklı hayal etmiştim.İlk yarısı biraz hayal kırıklığı oldu o yüzden,hiç ağlamadım taaki gelinlikli sahneye kadar..Gelin görünce dayanamıyorumki ben,çok fena oluyorum,bu zamana kadar kaç tane sevdiğim kız arkadasımı o gelinlikle gördüm hepsindede içim tuhaf oldu,melek görmüş gibi,öyle tuhaf duygularki,hepsindede gözlerim dolmustu..




Filmin ikinci bölümünde ise,asıl film o zaman baslıyor..Evet o kısımlarda gerçektende ağladım,öyle sahneler öyle diyaloglar varki filmde..Sadece aşk değil,aile üzerine mesela bir babanın kızına söyledikleri,seven bir kadının vedası insanı nasıl ağlatır,sevenler neden hiç kavusamazlar bu dünyada,peki sevdiğinizden her ne olursa olsun,basınıza ne gelirse gelsin asla vazgeçemez misiniz?Ölüm sizi ayırana dek hep yanında olmak..
Bu filmi hala aşka inananlar varsa eğer kesinlikle izlemelisiniz,ben hala inanıyorum gerçek aşk var.. Filmin sonunda kadınlar tuvaleti çok doluydu herkes ağlamıstı,sonu çok fena çoook.... Peki sizin eviniz kim?


Biricit derki,bigünde şu sevenler mutlu olsunlar,Allah'ım sevenleri hep kavustur..
resim alıntıdır.

49 yorum:

  1. bir ben kaldım şu filme gitmeyen yanıma yoldaşda bulamadım :) ben çok duygusalımdır eyvah gitmim ben bari :) dün akşam beni unutma die bişi vardı onda bile koptum bunda ne olurum :)


    senin evin diye gördüğün seni neyi olarak görüyor acaba önemli olanda bu ya :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence kesınlıkle ızle:) benı unutmayı ızlemedım yenı baslamıs sanırım o dizi.
      evin diye gördüğün kişide seni evi gibi görmeli,görmezse orada büyük bi sorun var demektir..

      Sil
    2. Yalnız değilsin tosbağa ben de daha gitmedim. İkimiz de Bursadayken beraber mi gitsek acep :D

      Sil
    3. tosbağa bak sana sınema arkadası cıktı:))
      yahu eşleriniz ve sevgılılerınızle nıye gıtmıosunuz sız bakıyım sorması ayıp:)

      Sil
    4. Bir de ben varım tosbağa, gidip gitmemek arasında kararsız kalmaktan ötürü hala gidemedm ben karar verene kadar da muhtemelen vizyondan kalkar:) Biritictim de şimdi böyle özetleyince benim pek gidesim kalmadı.

      Sil
    5. çünki benim sevgilim sıfır romantizimdir :) ayrıca kapalı yer fobisi var :) sinemadan çıkınca vampir gibi oluyor.. sanırım 2 yıldır hiç sinemaya gitmedik bide aşk filmi hahah :) hayatta gitmes özcan denize mahsuna antipati duyuyor.standart dışı bir adam zaten kendileri :)

      olur denizcim gidelim memnun olurum :)

      Sil
    6. PAPİŞ STYLEcim hep beraber ızleyın en ıyısı:))
      sen benım dedığıme ne bakıosun zevkler ve renkler farklıdır ben beğendım ama sen belkı daha cok beğenırsın:) bence ızlemelısın kesınlıkle:)

      Sil
    7. :))) tosbağacım senın ısın gercektende zormus Allah yardımcın olsun:)

      Sil
  2. Çok güzel yorumlsmışsın canım, film aynı anlattığın üzre seyrediyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumumu beğenmene sevındım,güzel bi filmdi ama genel olarak beğendim:)

      Sil
  3. Daha önce izlediğim koreli yada çinli bir film vardı fragmanın bütün sahneleri onu hatırlattı arkadaşım filmi anlatınca da kesin olarak karar verdim o filmin aynısı olmuş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kore ve çin filmlerini sevmiyorum hıc ızlemedım o yuzden bılemem belkıde oradan alındığını baska kısılerdende duydum ama bılemıorum Türk filmi olarakta güzeldi,bence izlemelisin:)

      Sil
    2. kore filmi a moment to remember'le aynı. ama ikisini de izlemek lazım. :)

      Sil
    3. hmmm bende ızleyeceğım bu kore fılmını bakayım aynısı mıymıs:) merak ettım sımdı:)

      Sil
    4. Biricit' im japon ve çin filmlerini bende sevmiyorum. Ama Güney kore gerçekten çok farklı. Kültürleriyle, yaşam tarzlarıyşa yani herşeyiyle çok farklı bu ülkelerden. Mesela eve ayakkabıyla girilmez asla! Ne kadar paran olursa olsun. Eve girdini terlikle giriyosun. Sonra hala da yerde yatmak var onlarda özellikle yaşlılar yerde kuru tahtada yatmayı seviyor ve genellikle yer sofralarında yemek yeniliyor. Müslüman olmamalarına rağmen sünnet ibadeti onlar da da gerçekleşiyor vs vs...
      (Amacım senide benim gibi yapmak hihihihi )
      Ya ne biliyim işte çok seviyorum koreyi. Kendi ülkem ile aynı. Biri laf söyleyince hemen bi savunma geliyo. Büyüledi beni kendine :D

      Sil
    5. hmmmmm guzelmıs kulturlerı bıze benzıo bıraz,sunnette olmaları ılgıncmıs..
      koreye gelın gıdersın umarım canım yada korelı damat belkı bulursun:))

      Sil
    6. Yok o kadar da değil :D

      Sil
  4. filmi ben de izlemedim ama kore versiyonunu izlemiştim (a moment to remember-hatırlanacak bir anı). onu çok beğenmiş ve izlerken ben de ağlamıştım. Özcan Deniz, o filmin aynısını çektiklerini söylemiş izleyen arkadaşlarım öyle dedi, hatta bir arkadaş Fahriye Evcen'in ordaki kızı aynen taklit etmeye çalıştığını söyledi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hmmm o fılmede bakmalı o zaman ızlemedım ben onu.belkıde aynısıdır ben beğendım ılk bolum bıraz garıbıme gıtsede ıkıncı bolumde konu tamamen oturdu.

      Sil
  5. Yorumlarımız tamamen aynı biricitcim. Benim evim G :)

    YanıtlaSil
  6. Akmış rımellerle şiş suratla dolaşmaktan hiç hoşlanmadığım için bu filme bilerek gitmedim. Şimdi senin yazını okuyunca iyki de gitmemişim dedim Evde izlemeyi tercih edicem..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ama onun zevkıde ayrı yani sırf ağlamak ıcın gırdık fılme:) evdede ızlerım yayınlanır bıkac ay sonraya:)

      Sil
  7. anacım ağla ağla içim çıktı, gözüm düştü o kadar! benim öküz kocam bile ağladı sonra da bana biz hala gerçek aşka sahibiz dedi beni böğürte böğürte yine ağlattı.. bende ilk yarısında çıkmayı falan düşünmüştüm ama tahmin ettim ikinci yarı koparıcak olayı diye.. gelinlikli kısma gelirsek eğer; kendi gelinliğimden oldukça müzdarip olduğumdan acayip kıskanarak baktım o sahnelere.. ama adam manitasına film yapmış yaaeee diyip göz yaşlarımı siliyor, seni kocaman öpüyorum! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya kanıra kanıra ağladım bazı yerlerde bende hatta arkadasımın ıkıncı ızleyısı ağlamam ben dıyerek gırdı ama salyamız sumuğumuz falan bırbırıne gırdı:)))))
      o gelinlik sahnesı hala burnumun dıreğını sızlatıo canım,ne guzelkı gercek askı bulmussun bosver onemlı olan gelınlık mı ask mı :Pp yaa ıste adamlar sevdığıne fılm yapıo böyle adamlarda var işte:))) bende optum kocaman:)

      Sil
  8. milyon lira verseler bu filme gitmem
    recep ivedikten farkı yok benim için :)
    http://zoomlabakalim.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  9. Senaryosu çalıntı olmasına rağmen film bayağı duygusaldı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kore fılmıymıs sanırım duyduğum kadarıyla ama duygusal bı fılmdı bencede:)

      Sil
    2. Film çalıntı değil.Telif hakkı alınarak,belgeli,izinli çekilmiş.Orjinal kore yapımı filmide izleyin ve ona göre değerlendirme yapın isterseniz.Ben izledim ve kesinlikle evim sensini daha etkili buldum tabii bunlar benim şahsi görüşlerim paylaşmak istedim.

      Sil
    3. ben hala kore yapımını ızlemedım:) ama evım sensın ıyıydı:)

      Sil
  10. Bende gitmedim hala! gitmememin nedeni ise kore versiyonunu izlemem. Bende kore fanıyım 2009' dan beri. Ama duyguları onlar gibi yaşatan daha da görmedim. Bu filme gitmeyi de çok istedim ama ailemden gidenler sakın gitme fazla konuyla alakalı değil kore yapımı daha iyi dediler. Bende biricit sana hemen linkini atıyorum. Hemen izlemelisin! Karşılaştır bakalım sence hangisi? http://yeppudaa.com/showthread.php?t=23427

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hmm bu gece ızlemeyı dusunuyorum bakayım ıkısını kıyaslıcam:))
      ama bence evim sensini de ızlemelısın gercekten ıyı bı fılm aslında tabıı Türkiyeye uyarlarken bazı sahneler pek olmamıs ama buda gercek.

      Sil
  11. Filmde İskender i çok şişirmişlerdi o ağır çekimler,o cool tavırlar gülünçtü :)Bricit bende ağlarım diye düşünmüştüm ama ı-ıh hiç ağlayamadım herhalde çevredekilerin aşırı beğenisi beklentimi yükseltti,beklenitimi karşılamasada bu havalarda izlenebilecek bir aşk filmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet o sahneler bıde ınsaatta calan o yabancı sarkıdakı tuhaf durusları falan bari oraya bı özcan deniz sarkısı koysalardı cok tuhaftı o sahnede,bıde bızdekı ınsaatta calısanların oyle kocaman cantaları var mı ben hıc bılmıorum yani:))))))
      ıkıncı bolumde ağladım ben en azından dedığın gıbı bu soğuk havalarda ızlenecek guzel bı ask fılmı:)

      Sil
  12. okuduğum sinema yazılarından mı etkilendim bilmiyorum ama bir türlü gitme hevesi uyandırmadı bende bu film.Git bak çok ağlıyormuşsun dedikleri zaman daha bir soğuyorum nedense.ama objektif değerlendirmeli bu sinema yazını dikkate alıyorum.Sinemaya gitmesem bile kardeşim filmini getirirse izlerim:))
    sevgiyle kal biricit:-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok asırı ağlamayacaksın emın ol,ama bı baslayacaksın ağlamaya artık bıde ağlamak ıstıosan o yuzden gıttıysen fılme ağlarsın:)) sevgıler canım benım

      Sil
  13. :) Gülerek başlıyorum... süpersin ne güzelde değerlendirmişsin :)
    ilk çıktığı günün akşamı annemle gittik amacımız film izlemekti evim sensin denk geldi. ilk günden yazı yazmak istemedim izlemek isteyenler için sonra unuttum gitti zaten:) hazır sen yamışsın bende buraya şeyttiriyim fikirlerimi müsadenle :)
    o kadar haklısın ki film iki bölümden ilk bölüm iskenderin kasları ve leylanın o altal tavırları ile geçiyor hiç sevmediğim kız tipidir benimde iğreti oluyorum
    ara veriliyor film başlıyor ve bişey oluyor hüngür şangır ağlıyorsun
    (benim ağlama nedenimde bana da aptal bi doktor aynı teşhisi koymuştu tabiki değilim çok şükür) çıkışta annem kızım ağlamak için para harcanırmı be yavrum hep aynı şeyi yapıyoruz dedi :) ama evet bende hala aşka inanıyorum ve bu anlamda içim çok rahat benim evim annem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmene sevındım canım.gecmıs olsun aynı teshıs mı uzuldum ama umarım ıyısındır.aynı hastalığı yasayan bı tanıdığımız var bızımde, benımde o geldı aklıma ama duzeldı o tedavısı var yanı ya da buna cok yakın bı rahatsızlık.anneme bende asığım benım evimde annem tabııkı o manada:) ama bıgun bırısı cıkar karsına,o senın hayatın olur ya neyse anlatamadım sımdı,anladın sen beni:))

      Sil
    2. :))) anladım anladım sıkıntı yok
      çok şükür öyle bişeyim yok salak doktorda bana beyin hücrelerin ölüyor demişti :D:D:D çok şükür hiç bişeyim yoookk yanlış teşhis bile değil yani

      Sil
    3. :)))))) ya dısarda beyin hücresi ölmüş veya ölmeye yakın o kadar ınsan varkı,baska doktorada gıtseydın bencede yanlıs teshıs olabılır:)

      Sil
  14. sinemaya gitmeye şu aralar vakit yok herhalde evde dvd den izlerim valla ağlak bir şeyse ben de ağlarım evet evet evde olmak daha iyi bence . Benim evimse canımdan bir parça olan oğlum Ergin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evdede ızlerım umarım tvde yayınlandığında,herkesın evi farklı demek ınsanın cocuğunun olması harıka bı duygu olmalı:)

      Sil
  15. Gittim izledim, hüzünlendim, ağladım. İyi filmdi Biricitim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ıyıydı Aslıcım oldukca hüzünlü ve duygusal sonu,bende beğendım:)

      Sil
  16. Ben filmi gösterime girdiği günün ertesinde çok sevdiğim bir dostumla izledim ve izlediğimede çok memnunum,ikinci kezde memnuniyetle izleyebilirm.Orjinal fiminden çok daha iyi buldum,ilk yarı ben ve arkadaşım hatta tüm izleyenler çok güldük çok eğlendik ikinci yarıdan korkuyordum, korktuğumda başıma geldi zaten ağladım çok salya sümük olmasamda etkilendim benim favori filmim .

    YanıtlaSil
  17. Gösterime girdiğinin ertesi günü çok sevdiğim bir dostumla izledik.Filmin ilk yarısında biz ve tüm izleyenler büyük bir keyif alıp güldük,eğlenceli kareler olduğunu düşünüyorum,Özcan Denizi özellikle ağır çekimlerde,kassal durumlarınıda güldürmek adına,tiye alarak yaptıklarını düşünüyorum.İkinci yarıdan korkuyordum ve korktuğumda başıma geldi.Duygusallaık hat safadaydı,elbette ağladım ama salya sümük olmadım tekrar memnuniyetle izleyebileceğim güzel bir film iyiki gitmişim ve izlemişim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ıkıncı yarısı cıddende guzeldı bende cok beğendım:)

      Sil