8 Ocak 2013 Salı

Bloggerlara Neden Kar Tatili Yok-4S Kuralının Bağlantısı


Blog yazarları yaz-kış demeden yazıyoruz,güncelliyoruz bloglarımızı ama bize niye kar tatili,senelik izin vs.. yok?:)) Yada 14 Şubatta aşıklar mesela tatil olsalar okulada işede gitmeseler,özel izinli sayılsalar,yada ben 18 Ocak'ta doğumgünümde hiçbişey yapmasam her istediğim olsa o gün mesela,sevdiğim insan yanımda olsa mesela yani...Yada hayattan bişey beklememeli belkide,çünkü neyi beklesek,neyi istesek,neyin hayalini kursak olmuyor bence.Sevmek bile yalan belkide.Sevilmeyi beklemek bile suç..Ya da biz yanlış yapıyoruz.

Hayatta ki en önemli kuralı unutuyoruz 4S kuralını.Yani bilmeyeniniz yoktur belkide bunu:Seversen S...sin,S..sen Sevilirsin..Boslukları doldurmuyorum yada şöyle diyim: Seversen Sevilmezsin,Sevmezsen Sevilirsin.Bu çok doğru aslında birine değer verip onu sevdiğinizde,onun yasamınızın en önemli şeyi yaptığınızda,sanırım o sizi onun sevdiğiniz kadar sevmiyor ya da hiç sevmiyor,bize yapmadığını bırakmıyor ama biz hala kendimizde suçu buluyoruz,acaba hatam neydide bana bunu yaptı dıyoruz.Aslında hatamız yoktu ,onu mutlu etmeye calıstık,değer verdık,ıstedığı herseyı yaptık,surprızler bıle yapmaya calıstık belkide o mutlu olsun diye.Ama severseniz o sizi sevmez,davranıslarınızı anlamaz bile.Size kötü davranır,insan yerine bile koymaz belkide,mutsuz edip durur.Ama sevmezseniz,ona değer vermezseniz,bu sefer bağlanılan taraf olursunuz.Çok enteresan ama durum bu şekildedir,ne kadar fazla severseniz,o kadar fazla sevilmezsiniz.Değişmeyen bir hayat kuralıdır bu : 4S kuralı..Ona kötü davrandıkça o sizi daha çok sevmeye,dahada mutlu etmeye çalışır.Ama siz bi gayretle onu sevmeye devam edersiniz,şunu bilinki eğer karsı tarafın sizi unutmamasını istiyorsanız,sizi hayatı boyunca unutmamasını,size delice bağlanmasını,o zaman ona kötü davranın,mutsuz edin onu.Bilinki o zaman unutulmayacaksınız,değer vermediğiniz sürece o size bağlanacak,değer verdiğinizde ise kaçacak buna emin olun.Tabiiki benim bu anlattıklarım yanlış ve ayrılıkla biten ilişkiler için geçerli,çünkü hatalı,yanlıs ılıskılerde iki taraf aynı anda sevmez,birisi sever,yada birisinin sevgisi daha ağır basar.

Gel gelelımkı,güzel ilişkiler,birbirlerini gerçekten seven çiftler yok mu?Tabiiki varlar,bence doğru insanı bulmayla ilgili hersey.Bilirsin yani,gördüğün anda bile anlarsın bence doğru insanı,seni kendine tanımlayamadığın bir çekimle çeker belkide..Ve sonrasında mutlu bir ilişkiniz olur,sanki birbiriniz için yaratılmıssınız gibi hissedersiniz,var tabiiki böyle ilişkiler,iki tarafında birbirini sevdiği,değer verdiği,karsılıklı aşkın olduğu ilişkiler.Aşkların en zoru karşılıksız olanıdır.Bu yine 4S kuralına giriyor,yani siz seversiniz,herseyi yapmak istersiniz onun için,ama o sizi anlamaz ya,seni seviyorum dediğiniz de tepki bile veremez belkide.Aslında sevgi,aşk bi anda olur ama bunu zamanla anlarız,çok uzun zamana gerekte yoktur aslında,sadece anladığınız anda anlarsınız sevdiğinizi ve onu bulduğunuzu anlarsınız.

Yazının baslığı aslında bloggerlara kar tatili neden yok,buydu esasında sımdı baktım ve baslığı değıstırdım,ama  İstanbul'a yağan kar,içimdeki özlemler birbirine karıstı ve bu tuhaf yazı ortaya cıktı sanırım.

Biricit,çorbasını içip kar topu oynayacak..
resım alıntıdır.

25 yorum:

  1. çok güzel bir yazı olmuş ve doğru tespitler hepside, bende o 4s kuralının noktalı olan ilk versiyonunu bir arkadaştan öğrenmiştim =)
    4S kuralı belirli süre sonra kendini çürütüyor, ne zaman dersen artık güvenip seni kimsenin sevmeyeceğini kabullenip kendini sevmeye başladığın noktada karşına gerçekten sevme yeteneği olan sevilebilen ve kendini de sevdiren biri çıkıyor.
    27 yıllık hayatın aşkla sevgiyle ve sadakatle ilgili bana öğrettiği şu,
    ***erkek sevmedikçe ve o sevmeyen erkeğin peşinde olan kadınlar yada olduğu sürece o 4S kuralından çıkmak imkansızlaşıyor. Bırakacaksın gidecek. Kadın zaten doğası gereği doğuştan sevme ve sevdirme yeteneğine sahiptir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben sanırım o noktadayım,kimsenin beni sevmeyeceğini anladım artık:)
      gercekten sevme yeteneği olan erkek var mıdır ki:)diye düşünüyorum ama haklısın kesınlıkle vardır ve bıgun her kadının karsısına cıkacak..
      cok haklısın bencede erkek sevmeyınce hersey ımkansız oluyor,kadınlar zaten sevmeyı de sevılmeyıde bılıyorlar..

      Sil
  2. tamamiyle katıldım sana:)

    YanıtlaSil
  3. Nihayet kar yağdı. Kar yağmaktan aşka getirince konuyu demek ki Biricit kartopu oynayabileceği birini istiyoya geldim bende. İç sıcacık çorbanı kar topu oyna sana arkadaş mı yok :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet:))))) kar topu oynayacağım bı arkadasım bıle yok:( haklısın elımı sallasam kar topu oynayacağım arkadas bulurum ben:D

      Sil
  4. Hüseyin R.Gürpınar'da romanlarında genelde bunu işler.Bir insan tarafından sevilmek istiyorsan hep kaçacaksın,işte o zaman sevilir ve kovalanırsın...Sanırım bu hayatımızdaki(arkadaş,karşı cins,aile vb) ilişkilerimiz için de geçerli.
    Biz arıyoruz hala bakalım,sevip de sevilecek kişi olmayı:))
    Biricit ile mutlu senelere...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. romanları demekkı cok gercekcıymıs:) cok doğru ama kactığın zaman sevılıyosun nedense boyle..sevenı tutmuyoruz sevebılır,sevmeyenıde tutmuyoruz gıdebılır:) sende oyle yap canım,mutlu yıllar:))

      Sil
  5. ahh ahh biricitciğim keşke olabilse dediklerin özel günlermizde stediğimiz gibi yaşayabilsek harika bir yazı olmuş sevgiler canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oyle ama özel günlerde tatil istiyoruz:)) sevgıler canım..

      Sil
  6. Aşık olana hergün tatil neyi takar ki aşktan başka :)

    YanıtlaSil
  7. Bu durumu şuan yaşıyorum ! Yazdıklarına tamamen katılıyorum.Bir sevgili durumu değil, best friend durumu.Bi yerde yanlış yapıyorum, herhalde çok sevdiğimden...
    Güzel bir yazı olmuş, emeğine sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kendınden cok ödün vermeyeceksin hiçbir ilişkinde,çünkü bu dünyada senden daha değerlisi yok bence,karsındaki ne kadar değer veriosa sende aynısını ona yapmalısın:)
      tesekkurler

      Sil
    2. Bunu daha önce de söyledi biri.Yapmaya çalışıyorum anca =)
      +_+

      Sil
  8. çok haklısın Biricit,tam da zamanın da yazılmış bir
    yazı olmuş :)annemim bir arkadaşı da erkeklere paspas
    gibi davranacaksın o zamn kıymet bilirler demişti:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. belkıde öyle davranamadığım için hep kaybediorum ben,annenin arkadası doğru demıs:))

      Sil
  9. Kesinlikle çok doğru Biricitim. Ya birine aşıksın ölüyorsun onun için, ama o napıyor lay lay lom :( aşık değilsin hiç takmıyorsun bu seferde deli oluyor peşinden ayrılmıyor. Nasıl iş bu?

    Bu arada bloggerlara tatil yok :) çünkü eğer bu işse çok seviyoruz bloglarımızı ondan olabilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bı çözebilsem..bende bilmiyorumki..
      çok seviyoruz evet kesınlıkle ondan bıze tatıl olmaz hıc:))

      Sil
  10. üniversitelere de kar tatili istiyorum.
    4Se gelince... başka bir açıdan şunu sormak lazım: bu insan beni sürekli mutsuz ediyorsa ben ne diye hala onun yanındayım? mutlaka bi getirisi vardır. yukarıdaki yorumuna istinaden, "beni kimsenin sevemeyeceğini anladım" diye düşünürsen bunu kanıtlamak üzere, seni sevmeyecek insanları bulur çekersin hayatına. hiç bir seçim tesadüf değildir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o kısı mutsuz ettığı halde onun yanında olan kısı,gayet acık bı sekılde onu cok sevıyordur,sevdığı ıcınde kotu seylerını gormezden gelıodur bence.cunku onsuz olduğunda belkıde daha fazla mutsuz hıssedıodur kendısını.bılmıyorum narcelen benı kımse sevmıyor gercek olan bu:)

      Sil
  11. ahhh yazının asıl kaynağı alttakiler kuzumm... 4s kuralına inananlardandım ta ki 11 sene önce sevgilimi tanıyana dek..hatta o ilk tanıdığım zaman da cok gonlum yoktu.yanı ilk görüşte aşık olmamıştım ama ilk görüşte hoşlanmıştım..
    çok şeker çocuk dedim..1 sene koştu peşimden ama sonra ben bi aşık oldum! Uff yani..
    Sanırım ben beni çok sevdiği, değer verdiği ve özel hissettirdiği için aşık olmuştum ona..Ve çok sevdim..Hikaye buraya kadar harika di mi?
    Ama sonrası var.
    Derler ya çok fırtınalı bi aşk diye..işte öyle bi aşk..
    saçma sapan konulardan bi tartışırdık dünyanın en kötü çifti haline gelir; sonra da sanki onları yaşayan biz değilmişçesine daha bir sıkı sarılır tutulurduk birbirimize.
    Ve 6 yıllık bir sevgili döneminden sonra evlendik.
    evlendikten sonra ilginç sorunlar çıktı karşımıza.aile aile aile..
    Kavgalar büyüdü, küslük süreleri uzadı..
    Barışma anları yine öyle mükemmeldi ama ben bi karar vermiştim...
    Sevdiğim adamla bu tartışmaların seyrini azaltıp; şiddetini hafifletecektim..
    Son iki yıldır bunu başardım :)
    Öğrendim ki, kadınlar erkeklere erkek olduklarını hissettirecek; yani bazen masum kuzucuk olacak, bazen evinin hanımı olacak, bazen dişi kuş olacak ama erkeğine hep erkek gibi hissettirecek..Oyle fazla ön plana, üste çıkmaya calısmayacak..
    erkekler de daha cok empati kuracak, daha ince ruhlu olacak. Elma ve armutları karıstırmayacak..Kıskanclıklarını ölçülü tutacak..
    işte boyle olunca, o an azıcık sessiz kalmayı ve yutkunmayı başarabilince, basit tartışmalar heyecanlıı güzel sevinç çığlıkları ile sonlanıyor..
    diğer türlü sesli ya da sessiz gözyaşları ile..

    ne dersin biricitim?
    cok mu konustum ki??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serapcım harıka yorumun ıcın tesekkur ederım,her zaman boyle cok konus bence:)
      dedıklerınde oyle haklısınkı davranıs sekıllerımıze cok bağlı ılıskılerımız.ve dedıklerınıde dıkkatlıce okudum,uzerındede dusunmeye devam edıyorum.ıkı taraftada denge olması lazım dedığın gıbı ıkı tarafta alttan almayı bılmelı bence.cok doğru demıssın.katılmamak elde değıl,sevgıler:)

      Sil
  12. 4S
    slogan bi söz olmuş ;)
    Bende bu aralar 4S lik durum içindeyim..
    Ama durumu yaşatan Yeni gelinimiz ;))))

    bloglara neden tatil yok hakkatten :D

    bu yazı tam blogum dergisinde yayınlanıcak cinsten olmuş..
    aklına fikrine sağlık yine döktürmüşsün ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ınsan ılıskılerındede tabıkı boyle durumlar olabılıyor:)
      bloglara tatıl yok 7/24 acığız:))
      tesekkur ederım cicileydicim,sevgiler

      Sil