31 Temmuz 2016 Pazar

Hacı Abdullah Lokantası Saray Mutfağı Yemekleri Tadımı


Geçtiğimiz Cumartesi günü Şafağın Dünyası'nın daveti ile Osmanlı Saray Mutfağından lezzetlerini tattığımız Hacı Abdullah Lokantasındaydık. 1888 yılında kurulan ahilik geleneği ile devam eden Hacı Abdullah Lokantası; 2. Abdulhamit'in resmi müsaadesi ile açılmış, Osmanlı Saray Mutfağına ait yemekleri halen ilk günkü lezzeti ile aynı olan tarihi bir lokanta.



Birbirinden harika yemekleri tattığımız Hacı Abdullah Lokantası'nda karışık kompostolarına da bayıldığımı söyleyebilirim. 




Salataları da çok iyiydi. Kuru domatesli, cevizli yeşil salata,zeytinyağlı enginar, yoğurtlu semizotu salatası, humus ve zahter salatası, karışık komposto,lebeniye çorbası ile tadıma başladık. Lebeniye çorbası özellikle hoşuma gitti, mercimek çorbasının içine konulmuş nohutlarla yapılan bir çorba, kıvamı ve lezzeti gayet yerindeydi. Gittiğinizde mutlaka yiyin:)





Hacı Abdullah Lokantasının işletmecisi Özcan Bey bizleri Osmanlı Mutfağı lezzetleri hakkında bilgilendirirken.



Ana yemeklerde tattığımız lezzetler; Ispanak yatağında piliç Topkapı,

Kuşkonmazlı enginar dolması,

Yufka hamuruna sarılmış şehriyeli incik, 

Keşkek pilavı,

Kuzu tandır,

Hacı Abdullah Lokantası'nda yediğim Osmanlı Saray Mutfağı'na ait lezzetlerin hepsi harikaydı. Kesinlikle ailecek gidebileceğiniz ve çok güzel yemekler yiyebileceğiniz bir yer tavsiye ederim.



Zeytinyağlı enginar, humus ve ilk kez yediğim manda yoğurdu da oldukça lezzetliydi, kaymağına bayıldım:)



Yemek sonrasında tatlı olarak; ekmek kadayıfı, incir tatlısı, fıstıklı kadayıf ve meyve ikram edildi. 





Meyve ve tatlı ikramı sonrasında Hacı Abdullah Lokantasının sahibi Hacı Abdullah Bey bizleri bilgilendirirken.

Mekanın içini de sizler için fotoğrafladım bol fotoğraflı bir yazı sizleri bekliyor:)






Fesleğenli ayran ve karışık kompostoları yaz gününde harika ferahlık verdiler.



20 yıl Saray Mutfağında çalışmış olan şefleri ile de tanıştık.


Lokantalarının içinde yer alan turşuları da oldukça ilgi çekiciydi.





Osmanlı şerbetleri de çok lezzetli ve ferahlatıcıydı.






Lokantalarının içinde yer alan kubbeler tamamen el yapımı, el işçiliği ile yapılmış.






Sevdiklerinizle özel toplantılarınızda gelebileceğiniz özel odalarının tavanında yer alan kubbeleride el işçiliği ile tamamen el yapımı yapılmış, duvarlardaki fotoğraflarda Divriği Camii'nden alınan fotoğraflarmış.

Yemekler her zaman içme suyu ile ve bakır tencerelerde yapılıyormuş bu da yemeklerin lezzeti ile ilgili ayrıntılardan bazıları.















Gün sonunda bizleri harika lezzetlerle ağırlayan Hacı Abdullah Lokantası bizlere Türk Kahveleri ile de sürpriz yaptılar, annemle beraber keyifle içtik, bizleri ağırladıkları için ve lezzetleri ile tanıştırdıkları için çok teşekkür ediyorum:)





8 yorum:

  1. Çok güzel resimlerle anlatmissin canım, ayağına sağlık.
    Ayrica Kuyulu kahve, adi ve tadıyla ayrıca geçmişi ile çok söz ettirecek kendinden
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim canım ben teşekkür ederim çok güzel bir tadımdı :) kuyulu kahve de harikaydı:)

      Sil
  2. Uzun zaman sonra böyle güzel bir günde nefis lezzetler eşliğinde muhabbet etmek güzeldi tatlım.💟
    Güzel yazında bu güne dair tüm detaylar mevcut.
    Kalemine sağlık.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım güzel yorumun için :)
      lezzetlerde sohbette şahaneydi sevgiler Emelciğim :)

      Sil
  3. Yaseminciğim her şey pek lezzetliydi görüşmüş de olduk canım sevgiler :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İremciğim çok teşekkür ederim canım uzun zamandır görüşememiştik hem lezzetler hem sohbetler güzel oldu bencede :) öpüyorum sevgiler:)

      Sil
  4. Gayet güzel keyifli bir etkinlikti,harika lezzetleri ve sizleri yeniden gördüğüm için mutlu oldum.Son anda ayrıldığım için toplu resimlerinizde olamadım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok güzel bir tadımdı canım evet erken döndün vedalaşamadıkta Fatmacığım

      Sil