3 Şubat 2021 Çarşamba

Facebook'un Telefonumuzu Takip Etmesini Durdurmak İçin Neler Yapmalıyız?


Herkese sağlıklı ve keyifli günler dilerim. Facebook hepimizin kullandığı bir sosyal ağ, hepimizin üye olduğu bir uygulama. Facebook da neler paylaşıyoruz konusuna girmeyeceğim. Ama bu yazımda sizlere Facebook gizlilik ayarlarımızdan bahsedeceğim. Facebook telefonumuzda yer alan uygulamaları da görüyor, girdiğimiz yerleri de. Facebook'un bu uygulamaları ve girdiğimiz yerleri görmemesi için ayarlar kısmından ufak bir gizlilik ayarı yapmamız gerekiyor. Böylelikle Facebook bizim ile ilgili bilgileri göremeyecek. Bizi takip edemeyecek.

Facebook gizlilik ayarlarımızı nasıl kapatacağız? Basit bir kaç adımla sizlere anlatacağım. Facebooka giriş yapıyoruz. Üç çizgi olan sağ kısma tıklıyoruz. Ayarlar ve Gizlilik kısmına tıklıyoruz. Ayarlar kısmına tıklıyoruz. Çıkan sayfada aşağı doğru inip Facebook Bilgilerin kısmından Facebook'un Dışındaki Hareketler kısmına tıklıyoruz. Bu kısımda girdiğiniz yerler ve uygulamaları görebilirsiniz. Önce Geçmişi Temizle diyoruz. Önceki girdiğimiz tüm yerleri siliyoruz. Facebook'un Dışındaki Hareketleri Yönet kısmından tikleme işaretini pasife alıyoruz. Facebook artık uygulamalarınızı ve girdiğiniz yerleri göremiyor. Gizlilik ayarınızı böylelikle değiştirmiş oldunuz. 





Bunu bir kaç gün önce bende yaptım, Herkese tavsiye ediyorum sonuçta kişisel gizliliğimizin önemli olduğunu düşünenlerdenim bende. Başka bir yazımda görüşmek üzere sağlıklı günler diliyorum.


2 yorum:

  1. Bu faydali yaziniz için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Guzel bilgi yaptım ben de hemen teşekkürler canim 🤗🤗

    YanıtlaSil