16 Mayıs 2021 Pazar

Nasıl yalan söylenir?

 



Nasıl yalan söylenir?  Yalan söyleyen insanlara kızmıyorum ama çok gülüyorum. Çünkü yalan söyledikleri çok belli oluyor. Madem yalan söylüyorsunuz bunun inandırıcı olması gerekir. 



Yalan söylemeden önce vicdanınıza ve kalbinize şunu sormanızı öneririm "buna değecek mi?"  Cevabınız evet ise o zaman size nasıl yalan söylenir anlatayım. 

1- Yalan söylediğiniz zaman dilimlerinizde sosyal medya hesaplarınızı da yalana uygun hale getirin ki yalanınız bu mecralarda ortaya çıkmasın. 

2- Karşınızdaki insanları salak yerine koymayın. Sizin yalanlarınıza kimse inanmıyor aslında sadece 'mış' gibi yapıyorlar. Yalanınıza inanıyormuş gibi yapıyorlar tıpkı sizin gerçeği söylüyor 'muş' gibi yaptığınız gibi. 

3- Gerçeğe yakın olan yalanlarla bulunduğunuz durumu idare edebilirsiniz, abartı her zaman yalandır. 

4- Dürüstçe gerçeği söylediğiniz zaman kimseyi oyalamazsiniz hatta bu çok iyi bir şeydir, karşınızdaki insanların zamanı açısından. Ama bir yalan girdabı içine girdiginizde hem karsinizdakinin saygısını yitirsiniz hem de size artık güvenmez. 


Güvenilir bir insan olmamakta dünyadaki en kötü şeylerden biridir. Umarım karşımıza her zaman her yerde dürüst insanlar çıkar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder