29 Mayıs 2021 Cumartesi

Ev baklavası hazır yufkadan nasıl yapılır?


Ev baklavası nasıl yapılır? Hazır yufkadan pratik ev baklavası tarifimle geldim, herkese saglıklı ve mutlu günler dilerim. Bayramların vazgeçilmezi olan baklavanın ev yapımı olanı enfes oluyor. Ben ilk defa yaptım bu arada, hayatım da ilk kez baklava yaptım:) Hazır baklava yufkası kullandım. Pratik bir baklava tarifi oldu. Pratik diyorum ama sadece yufkaları acmadım yaparken yine de yarım saat bir saatlik bir vaktinizi alıyor tabiki. 





Malzemeler :

1 paket baklavalık hazır yufka, 1 paket 250 gram civarı tereyağı, 4 bardak civarı şeker, bir tencere su ( 5 bardak civarı), 3 damla limon suyu, ceviz içi yarım kiloya yakın.


Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Tenceremize su ve şekeri ekleyip kaynayınca limon suyunu ekleyip 15 dakika kaynattıktan sonra sogumasını bekliyoruz.


Tereyağını ocakta eritiyoruz sogumaya bırakıyoruz sonrasında fırın tepsimizi tereyağı ile yağlayıp baklavalık yufkalarımızı ikişer üçer tepsiye yayıyoruz aralarına tereyağımızı sürüyoruz. Ceviz içlerimizi de aralara serpiyoruz.  Ben ceviz içi kullandığım tariflerde rondodan geçirmediğim zamanlarda buz dolabı posetine alıp üstüne kavonozla hafif hafif vurarak küçültme işlemi yapıyorum. Baklava yufkalarının arasına da bu şekilde küçülttüğüm ceviz içlerini de ilave ettim her 2 3 katta bir. Eğer isterseniz bu şekilde isterseniz tam ortaya da cevizleri yerleştirebilirsiniz.






En son kata da gelip yufkaları dizdikten sonra yufkaları dilimliyoruz, üstüne tereyağını sürüp  önceden 180 derecede ısıtılmış fırına koyup pişene kadar pişiriyoruz yaklaşık 35 40 dakika civarı. Fırından tepsiyi çıkarınca o ilk sıcaklığını aldıktan sonra 10 dakika bekleyip üstüne şerbetimizi döküyoruz. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun benim ki çok lezzetli oldu her ne kadar görüntüsü börek gibi olsa da:) tadı efsane güzel oldu:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder