Blogumun değerli okuyucusu olan herkese mutlu ve keyifli pazarlar dilerim. Annem vişne reçeli yaptığımı görseydi eminim ki şok olurdu, şaşırırdı ve çok beğenirdi.. Bazı anlar vardır mesela yaptığınız bir şeyi görmesini istediğiniz kişilerin yanınızda olmadığını farkettiğiniz ama yine görüyordur belki de dediğiniz, hatta kesin görüyordur dediğiniz anlar. Sanırım yaptığım vişne reçelimi tadarken bugün o andaydım.
Yapması çok pratik bir tarifle sizlerleyim. Pratik vişne reçeli nasıl yapılır diye soracak olursanız; öncelikle vişne reçeli yapma gibi bir derdim yoktu. Pazardayken tesadüfen aldığım yarım kilo vişneyi yerim diye düşünmüştüm. Eve geldiğimde tattığımda o kadar ekşiydi ki dedim ki reçel yapayım en iyisi :)
Malzemeler: (ölçüleri kendi yapacağınız reçele göre, verdiğim ölçüleri fazlalaştırıp artırabilirsiniz)
-Yarım kilo vişne
-Bir kase toz şeker (yaklaşık 250gr kadar)
-Bir çay kaşığı civarı tereyağı
-Bir tatlı kaşığı limon suyu
Öncelikle vişnelerin çekirdeğini çay kaşığı yardımı ile ayırıp, yıkayıp çelik bir tencereye koyup, toz şekeri üstüne döküp, hafif bir şekilde karıştırıp, bir gece buzdolabında ağzı kapalı şekilde bekletiyoruz. Ertesi gün, üstüne yarım bardak su ilave edip, kendi suyuyla birlikte kaynatıyoruz. Kaynayınca en düşük ocağa alıp, en düşük sıcaklıkta bir saat civarı pişmeye bırakıyoruz, ara ara kaşıkla karıştırıyoruz. Üzeri köpüklenince tereyağını ilave edip karıştırıyoruz. Vişneler iyice pişince, limon suyu ilave ediyoruz. On dakika o şekilde pişirip, cam kavanoza sıcak halde iken döküp kavanozun kapağını sımsıkı kapatıyoruz. Kavanozu ters çevirip, 24 saat bekletiyoruz. 24 saat geçince ise yenmeye hazır.
Yapanlara şimdiden afiyet olsun, gerçekten çok lezzetli oldu bu arada, hiç bu kadar güzel olacağını tahmin etmemiştim :) Annem olsaydı eminim bayılırdı..
çok güzel elinize sağlık. Takibe aldım sizi bu arada
YanıtlaSilteşekkür ederim bende takipteyim
Sil