26 Aralık 2011 Pazartesi

Kredi Kartının Zararları


Kredi kartları artık gündelik yaşamımızın vazgeçilmesi arasında yer alıyor,öyle ki artık para bile kullanmıyoruz,sadece kredi kartlarımızla alışveriş yapıyoruz.
Bu durum ilk başlarda çok rahat,çok kolay bir durum tabiiki.Bedavadan alışveriş yapıyormuşuz gibi hissediyoruz.Harcadıkça harcıyoruz,alsak alsak neyide alsak,yok puanlarda ekleniyor diye harcamalarımıza devam ediyoruz.Kredi kartının ödeme günü geldiğinde ise gelen ekstreye şaşırıyoruz,belli bir oranını ödüyoruz,sonra üstüne faizi yiyoruz.
Ben kredi kartı kullanmıyorum,bazen internet alışverişlerinde lazım oluyor arkadaslarımın kredi kartını kullanıp,onlara nakit ödüyorum.Kredi kartı kullanmadığım için boyum kısalmadı..Çevremde kredi kartı yüzünden insanların başlarına gelenleri gördükten sonra,yanımda birisi kredi kartıyla ödeme yapsa bile sinir oluyorum.Çünkü bence hiçte iyi birşey değil.Bazı tanıdıklarımız hacizlerle,icralarla bile uğraştılar.Bir arkadaşımın 3000 TLlık kredi kartı borcu,28000TLye cıktı.O bankadan alıp,diğer bankadakini ödemeye çalıştı arkadaşım,sonuçta şu anda bitirdi borcunu ama borcu bitene kadar neler çekti.Kredi kartı öyle göründüğü gibi birşey değil.Ben hayatım boyunca ihtiyaçta duymadım,kullanmadımda,pişmanda değilim.Sadece internet alışverişlerinde gerekli bana.
Bide sürekli telefonla arayan kredi kartı satışçılarına öyle kızıyorumki,tamam onlar orda çalışan zaten sözüm onlara değil kızmamda onlara değil ama yeter almıyorum,istemiyorum dedikçe arıyorlar ısrar ediyorlar.
Son olarak en iyi kredi kartı cebinizdeki sıcak paradır.

Yazının sonunda; kredi kartına gıcık olan gıcık Biricit kocasınında aynı derecede kredi kartlarına gıcık olup,hiç kredi kartı kullanmamasını,cebine attığı anda her yerden para çıkmasını diledi.
Resim alıntıdır

21 yorum:

  1. ya haklısın bazen abartabiliyoruz.hakim olamıyoruz kendimize ama çoğu zaman da gerekiyor be bricit :) yani ölçüyü bildikten sonra bi de kartın limitini düşük tuttukça faydalı bile oluyor.ama limit yüksekse hakim olamıyoruz kendimize.ben bazı aylar abartsam da sonra söz veriyorum kendime almayacaksın bir şey diye.öyle toparlıyorum :)
    ama alışveriş çılgınlarının uzak durması gerekiyor kesinlikle karttan :)

    YanıtlaSil
  2. ben kart kullansam batarım kesınlıkle,kart var dıye alır alır dururdum,o yuzden bana gore değıl :) ,kullanan arkadaslarında ölçülü kullanmaları lazım,hesaplı olmaları lazım.

    YanıtlaSil
  3. biricit ben de kullanmıyorum ve biz türümüzün son örneklerindeniz biliyorsun değil mi?

    hakikaten acil durumlar için önemli, iyi bir avantaj olsa da ; normal şartlar altında kullanmayı beceremiyoruz milletcene. bu sebeple bir anda keşke bütün borçlar sıfırlansa ve herkesin kredi kartı yansa bitse kül olsa... çocuklarımız için dinazorlar gibi geride kalmış bir şey olsa kredi kartı...

    YanıtlaSil
  4. nini cok doğru söyledin 'türümüzün son örneğiyiz' :) çünkü kullanmayan yok.
    çocuklarımızın zamanında bakalım ne cıkacak,uzay çağında artık uydudan kredi çekerler uzaydan gönderirler birbirlerine torunumuzun torunu falan :) telepatik para olurmus yada paraya gerek olmadan,hayal ettiğimiz hemen önümüze gelirmiş.

    YanıtlaSil
  5. Kullanmıyorum, karşıyım ve iyiki kullanmıyorum. Param varsa alırım yoksa yok :)

    Çok insanın canı yandı ve halada yanıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. helal olsun kafası çalışan birisin doğru söyledin tebrikler

      Sil
  6. :) eveet en iyi para sıcak para diy mi. nakit olanı. ya evet neler geliyo insanların başına.

    YanıtlaSil
  7. aynen Aslıcım cok zararlı aslında gızlı zararları var hıc kullanmamak en ıyısı ;)

    YanıtlaSil
  8. deeptone evet en ıyısı sıcak para en azından ne harcadığımızı bılıyoruz kredı kartıyla ben kesın batardım o yuzden almıyım ben :)

    YanıtlaSil
  9. Ahhhhh yazıyı görünce ahhhhh dedim. Gerçi benim durumum çok farklı ama ben de kullanmak zorunda kaldım:( Ve tüm borçlarım bittiğinde ömür boyu kredi kartı kullanmayacağım. Sonsuza dek... Forever:)

    YanıtlaSil
  10. :)) mesela kredıye karsı değılım bır ev alırsın onun kredısını odersın bu mantıklı,ama kredı kartı kullanmak akıllıca değıl hesabını bılemıyorsan zor ne dıyımkı ınsallah herkes vazgecer bu sevdadan :)

    YanıtlaSil
  11. ben de kredi kartı kullanmayanlardanım ve hiçbir eksikliğini de hissetmiyorum açıkçası..yaxına da sonuna kadar katılıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hıc ıyı bısey değıl kullanmak zaten aynen bende yokluğunu hıssetmıyorum :)) hosgeldınız bloguma:)

      Sil
  12. Faceblog Türkiye'deki paylaşımından ötürü bu güzel yazını okuma fırsatı buldum. Öncelikle karikatür bir süreliğine okuma eylemimi engelledi :D ama devam edebildim. Ben de kullanmam kredi, kartı kullananlara da Allah kolaylık versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) amin Allah yardımcıları olsun kullanmasalar daha ıyı olur bencede

      Sil
  13. Ben de kullanmıyorum ne olur ne olmaz risk almamak lazım diyerek:D

    YanıtlaSil
  14. her kelimesine katılıyorum. bende kart var ama benim değil, annemin, doğru kullanıldığında çok işe yarıyor, o orada can simidi gibi duruyor valla her alışverişte çıkarsam batarız. her ay taksitlere ayırabileceğim belli bir bütçem var, onu kesinlikle aşmıyorum, bazı şeyler var nakit alınmıyor be bricit, eve çıktık mesela tonla ihtiyaç var, sabırla her şeyimizi tamamladık. hiç kullanmamak en doğrusu ama bir de doğru kullanmayı bilmek var ki o da canım insanımızda pek yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bizde herseyı abartma huyu varda ondan canım malesef doğru kullanılmıyor.
      bana gore değıl zaten kredı kartım olsa kesın batardım herseyı alırdım:))
      sende cok dıkkatlı kullan benım arkadaslarımın cok basına olaylar geldı aman dıkkat!dıyım.
      sevgıler canım:)

      Sil
    2. biz de çok badireler atlattık canım ya, şimdi yaptığımız biraz yoğurdu üflemek gibi :)
      sevgiler..

      Sil
    3. hayatta ınsanların basına hersey gelebılır canım onemlı olan yoğurdu ufleyebılmek:) sevgıler

      Sil