26 Aralık 2012 Çarşamba

Çatı Katı ile Röportaj Yaptık!:)



Çatı Katı bir moda, dekorasyon, güzellik ve kendin yap blogu,yaratıcı projeler, pratik fikirlerin,yazıların olduğu çok sevdiğim Çatı Katı blogla keyifli bir röportaj yaptık:)İşte 2012'nin son ama en keyifli yaz köşesi röportajlarından birisi:)

Blog Dünyasına ne zaman gelmeyi düşündün, iyiki de gelmişsin ve seni tanımışız:)
Ya aslında bir anda oldu gibi. Californication izliyorduk eşimle. Dizisizlikten bulup başladığımız ve sonrasına bizi çok saran bir dizi oldu. Başroldeki karakteri tanırsınız X Files dizisinde ki ajan Mulder, bu dizide kariyerinde tıkanıklık yaşadığı bir dönemden geçen bir yazarı oynuyor, sonra blog yazmaya başlıyor vs vs.. Oradan da biraz etkilendim sanırım. Aynı zamanda takip ettiğim bazı bloglar vardı, hatta yıllar önce bir blog açmaya çabalayıp bir şey anlamayıp pes etmişliğimde var. :)



Blogunun ismi neden 'Çatı Katı'? 
Hiçbir nedeni yok aslında. :) İsim arıyorduk eşimin aklına bir anda geldi ÇATI KATI, benim de hoşuma gitti ve öyle kaldı.

Bumerang Ödüllerinde En İyi Bloglar arasında ilk 10'un arasındaydın, bu durum nasıl şeyler hissettirdi sana(ben olsam çığlık atmıştım:))
Şok olmuştum! Hiç beklemiyordum gerçekten o gün açıklanacağını bile unutmuşum. Sen haber vermiştin bana hatırlarsan ben farkında bile değildim olayın. Çok mutlu oldum, çok fazla gururlandım daha blogu açalı 6 ay bile olmamışken çok önemli bir yarışmada ilk 10 a kalmak benim için dehşet gurur verici bir olaydı.

Temmuz ayında açtığın blogunun,Bumerang gibi büyük bir organizasyon ve yaklasık 20000 blog arasında ilk 10da olmasını neye bağlıyorsun? 
Çabalıyorum, gözlemliyorum. Blog yazarlığıyla ilgili ne bulsam okuyorum. Okurun yerine koyuyorum kendimi, ne istediğimi düşünüyorum. Başka bloglarda görüpte “banane bundan” dedirten tarzda şeyleri kesinlikle paylaşmıyorum. Bazı bloglar cidden insanların arkadaşlarına göstermesi için açılmış gibi.


Blogundaki Kendin Yap-DIY projelerini gerçekten kendin mi yapıyorsun,yoksa başka sitelerden gördüklerini de paylaşıyor musun?
Kendi yaptıklarımı da paylaşıyorum, başka sitelerden gördüklerimi de tabii ki kaynak belirterek paylaşıyorum. Ben bana ilham veren şeyleri paylaşmayı seviyorum, zaten ÇATI KATI ilk günden beri bu yolda.

Çok araştırmacı bir blogger olduğunu biliyorum,bloguna çok vakit ayırıyorsun ve günlük olarakta paylaşımlarını yapıyorsun,blog yazmak sence zor mu? 
Zor tarafı günlük paylaşım işte.. :) Sende bilirsin günlük paylaşım önemlidir okurlarını kaybetmemek için. Bazen gerçekten zaman bulamıyorum ya da şehir dışına gitmem gerekiyor falan, o zamanlarda inanılmaz aklım kalıyor ve üzülüyorum “yaa bir şey paylaşamadım bugün” diye bir suçluluk duygusu çöküyor içime. Blog bir yerden sonra insanın çocuğu gibi oluyormuş onu fark ettim. :)


Moda,Dekorasyon,Kendin Yap-DIY,Güzellik Blogları arasında kendini nerede görüyorsun,ileride neler yapmayı planlıyorsun,blogla yada internetle ilgili özel bir eğitim aldın mı? 
Kendimi çok iyi yerlerde görüyorum! :p şaka şaka.. ÇATI KATI için tabii ki de en iyisini istiyorum şu an hayallerim yok değil. Normalde annemin dediği gibi maymun iştahlıyımdır, her şeyi ister sonrasında çok çabuk sıkılır atarım ama blog sanırım böyle olmadı. :) Her gelen yorum bile nasıl sevindiriyor insanı.. Özel bir eğitimim yok her şeyi kurcalaya kurcalaya öğreniyorum. Güzel fikirlerim var ama ileride çok değişik sürprizlerim olabilir. ;)

Yeni blog yazmaya başlayan blog yazarlarına ve blogumun izleyicilerine neler söylemek istersin?
Daha 1 yılını bile doldurmamış bir blog yazarı olarak çok büyük laflar edemem fakat şunu söyleyebilirim ki gerçekten insanlar sizi takip etsin, merakla beklesinler istiyorsanız biraz kendinizi okurun yerine koymanız gerekli. Ben onun yerinde olsam, bunu okusam ne düşünürdüm diye kendinizi sertçe eleştirebilmeniz çok önemli. Blog yazarlığıyla ilgili de ne bulursanız okuyun gerçekten hevesliyseniz. Ama sonuç olarak blog sizin blogunuz olacağından ne isterseniz onu paylaşmakta özgürsünüz. Son olarakta çok teşekkür ederim Biricitcim, çok keyifli bir röportaj oldu, sana misafir olmak büyük bir onur gerçekten. Seviyoruz seni! :*

Çatı Katı'na bu keyifli röportajı için asıl ben çok teşekkür ederim(seviyoruz seni:)),birbirinden harika yazılarına, bloguna buradan http://www.cati-kati.net/ ulaşabilirsiniz.
Biricit,yaz köşesi röportajlarına 2013 yılındada harika bloggerlarla devam edecek,bir yıl sonra görüşürüz:P :)
Görseller Çatı Katı bloguna aittir.

10 yorum:

  1. ayy ne güzel bir etkinlik bu biricitciğim yaa nasıl ayarlıyoruusn bu röportajları çok hoş olmuş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bıraz zor gıbı gorunsede eğlencelı oluyo canım her ay yapmaya calısıorum:))

      Sil
  2. Güzel bir röportajdı. Teşekkür ederiz..

    YanıtlaSil
  3. iki sevdiğim, beğenerek takip ettiğim bloger. sonuç keyifli bi röportaj. teşekkürler...

    YanıtlaSil
  4. Sorular güzelde gazeteci Biricit, şu yaz köşesi/kış köşesi karmaşası konusunda beni bir aydınlatmanı rica edeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))))) en güzel köşe yaz köşesidir canım benim:)

      Sil
  5. çok teşekkürler tatlım ben de çok keyif aldım gerçekten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) ben tesekkur ederım canım cok cok tesekkurler tatlım:)

      Sil