2 Ocak 2013 Çarşamba

Kadın Kadının Düşmanı Mıdır?



Kadın,kadının dostu olmalı aslında.Ama hayatımızda,yasadığımız olaylarda bir de bakıyoruzki,en yakın düşmanımızda bizim gibi bir kadın.
Mesela ilişkiler açısından baktığımızda,bir erkek aldattığı zaman yine kadınla aldatıyor,aldatanda kadın,aldatılanda kadın bu açıdan bakarsak.
Ya da iş hayatımızda en yakın dostumuz olan kadın iş arkadasımız arkamızdan işler çevirebiliyor.Ya da dostumuz olduğunu sandığımız kadın meğerse en yakınımızda olan,hayatımızı,sırlarımızı bilen düşmanımız olabiliyorki ben 2012de en çok dostlarımdan çektim.Dostlarımı tanıdığım bir yıl oldu benim için.
Bloglar açısından baktığımda ise,kadınların çoğunun birbirine düşman olduklarını görüyorum.Yok neden çekilişler yapıyorsun,neden hediye çekilişlerine giriyorsun,neden bize firmalardan ürünler gelmiyor,yiyorlar birbirlerini.
Bir kere çekiliş yapıp yapmamak ; bu o blogun sahibine ait bir düşüncedir,buna kimse karışamaz.Ya da hediye çekilişlerine katılmak istiyorsada katılır,kimseyi yaptığı şeylerden dolayı yargılayamazsınız,böyle bir hakkınız yok çünkü.
Belki o hediyeyi kazanmayı çok istiyordur,şansını denemek istiyordur,ya da blog arkadasına destek olmak istiyordur,bunun nedenini tasasını düşünmek size kalmadı.Bence kadınların kıskançlıkları gündelik yaşamımızda nasılsa,blog dünyasındada aynı şekilde.Ayyy onda o var,bende niye yok.Ayyy ne güzel yazıyor ben öyle yazamıyorum,hadi şunla bir uğrasayım da görsün gününü.Sürekli laf sokayım,zaten bişey yapamayan insanlar sadece bunu yaparlar ve hatta aynı çekilişleri,etkinlikleri kendileri yaparlar ama millete yine laf sokarlar,asıl kendileri takipçileri,izleyicileri artsın isterler ama bunu gizli gizli yaparlar,sadece etrafa laf sokarlar.Yapmayın bence bu kadar ucuz insanlar olmayın,yani hepimiz kadınız,hepimizin hayat boyu belli yetenekleri gelişmiştir.İş hayatımızda,normal yaşantımızda,ailemizde,aşk hayatımızda hepimiz birşeyleri yaşamışızdır.Kadınlar kadınları anlamalı aslında,kıskanıp,yermek yerine,birbirlerine destek olmalılar bence bütün kadınlar.
Birbirimize çelme de takabiliriz,ama ben önce insan olduğumuzu düşünüyorum ve bu yılın ilk ve son atarlı,giderli yazısını (umuyorumki) kadınlar için yazıyorum:) 2013 Kadınların yılı olsun bence,birbirine köstek olan kadınların değil,birbirlerine destek olan gerçek kadınların!:) 

Biricit derki,kadın kadının düşmanı değil,dostudur!:)
Resim alıntıdır.

26 yorum:

  1. ahahahahahahahaha, yazıyı okuduktan sonra nedense sana "bacım" falan demek istedim, nasıl bir etki bıraktıysa artık yazı.....
    İyi niyet kavramını bence cinsiyet odağında eritmek çok doğru değil yahu, çünkü bahsettiklerin insanın niyetiyle alakalı mevzular bahisler.
    Ama seni sinirlendirmişler bacım -ajdkfkfkfkdkskakdjfkamh- hiç takma, yeni yılda biraz umursamaz ol, ne dersin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. saol bacım:)) cınsıyete de bağlı bence cunku erkeklerde pek bu kıskanclık olayları olmuo beyzacım,malesef kadınlarda oldukca fazla yasanan bı durum,ama tabııkı karakter meselesı ne kadınlar var onlar ıse bu yazımın dısındalar bız onlara gercek dost dıyoruz.umursamıyorum zaten sadece sasırıyorum ınsanların haline:)

      Sil
  2. cok dogru! sevgiler.

    kozmetikdenizi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. çok güzel bir yazı olmuş işin içine menfaat girince herşey değişiyor işte canım.ayrıca böle yazılarınıda özlemiştim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. menfaat araya gırdığı zaman butun roller değısır canım:) vaktım olsa ahh ahh devamı gelecek..:))

      Sil
  4. Canım diye severken içinden de canın çıksın diyen bir ekipte var. Her zamn sırtından vurandır bu kişi. bende çok çektim kadın dosttan kadın yöneticiden... Yaptığın herşey iyi de olsa kötüde olsa saçma ve yetersizdir.. Bu davranışların sebebi sadece kendine güvensizlik olabilir.

    Çok güzel bir yazı olmuş gerçekten umarım herkes bir şeyler alır kendine.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende bır kadınım ama bazı kadınlar gercekten cok tehlıkelıler,anladığın anda uzak duracaksın aslında,yonetıcınınde hayırlısı ıyısı canım:) tesekkur ederım beğendığıne sevındım,sevgıler gonca:)

      Sil
  5. ne güzel konuya değinmişsin canım, malesef kıskançlık ve haset duyguları kadınlarda fazlaca var ve genelde kendi başarısızlıklarından ötürü başkalarının başarılarını kıskanan tipler, hele de iş hayatında hemcinsin 1 numaralı düşmanındır :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iş hayatında dolular zaten canım,iş hayatımı onları bu hale getırıo yoksa ıclerındekı fesatlıktan mı bu hale gelmısler onuda bılemıosun ama ne kadar basarılı olursan etrafındada o kadar yılan oluyor,aman dıkkat:)

      Sil
  6. canım ya ne güzel bi konuya değinmişsin. Var ya bu ne kadınlık ne erkeklik meselesi.Bu konu tamamen insanlık meselesi.
    Anlamıyorum..
    Şu insanları anlamıyorum..
    Dünyada başka kimsenin vermeyeceği kadar cok değer verirsin, arkadaşım, canım ciğerim dersin; canını alır ciğerini söker..
    dostum der sırrını verirsin, oyle guzel kullanır seni ortada bırakır..
    yapar yani insanoğlu yapar..
    hele blog olayında..
    Yok güzelliğini, yok kılık kıyafetini, yok gezdiğin yeri, yok sana gelen hediyeleri, herşeyi ama herşeyi kıskanabilecek kapasitede insan var. Neyse ki benim blogumdan temizlendi o cadılar.kurtuldum.
    sen de takma kuzum, yapıyorlar.. meyve veren ağac taşlanır de geç.
    Haset ve fesat insanlar kendilerini yesin bitirsinler.
    bize dokunmasınlar.
    :)
    yeni yılda temiz dostluklar dileğim ile!
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım yazdıklarında o kadar haklısınkı,her kelımesıne katılıyorum.oyle ınsanlar uzak olsunlar,temız dostluklar olsun hep,sevgıler Serapcım:)

      Sil
  7. kadının kadına yaptığını hiç bir canlı yapmıyor.
    uzun yıllar en yakın arkadaşlarımı erkeklerden seçtim bu yüzden. 2012de kıskanç kadınları ya çıkardım hayatımdan ya da mesafe koydum arama. gerçekten dostluğun ne olduğunu bilen kadınlarla devam ediyorum artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. narcelencım erkeklerde kıskanclık duygusu yok o yuzdende gercekten ıyı dost yada arkadas olabılıyorlar.kadınlardada tabııkı gercek dost olanlar yok mu tabııkı var umarımkı ıyı ınsanlarla karsılasırız her zaman canım,bende dusmanlarımı hayatımdan cıkardım kafam rahatladı,sevgıler:)

      Sil
  8. Kesinlikle çok doğru Biricitim. Bunu neden yaparlar bilmem ama, kadın kadının kurdudur derim hep. Gerçi kadınlarla da, erkeklerle de iyi anlaşırım ama erkeklerin kıskançlığı, detaycılığı, çekiştirmeleri yoktur ve çok kolay anlaşırsın onlarla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet Aslıcım erkeklerle daha kolay ıletısım kuruluyor daha ıyı anlasılıo,ya ben hep yanlıs kadınlarla arkadaslık ettım sanırım sonradan ıcyuzlerını gordum,umarımkı gercek dostlarımız olur hep hayatımızda:)

      Sil
  9. Benim de başıma geliyor, herkesin başına geliyor ama yine de genelleme yapmayı ya da bu cümleyi kullanmayı sevmiyorum. Ben varsam, sen varsan, iyi niyetli insanlar olarak, demek ki daha bir sürü böyle insan var. Bir arkadaşım vardı, o hep böyle konularda olumsuz düşünürdü. Herkesin ona kazık attığını, atacağını v.s. Öyle de olurdu. Beni bilirsin, pozitifim, çok takılmam. Hani düşündüğümüz şeyi de bazen bela olarak çağırıyoruz başımıza. o yüzden en iyisi, ben iyi bir insansam bu dünya da mutlaka benim gibilerde vardır deyip daha olumlu düşünmek. Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin canım haklısın zaten bende pozıtıf dusunuyorum ve hala ıyı ınsanlar olduğuna ınanıyorum dünyada her ne kadar kötülük düşünenler varsada Allah büyüktür:)ıyı ınsanlar cıksın hep karsımıza:)kotuler uzak olsunlar:)

      Sil
  10. 4-5 yıldır blog dünyasındayım. Burada çok şeyler duydum, çok şeyler gördüm. En yakın arkadaşımı bu dünyanın içinde iken sırf bu sıkıntılar nedeni ile kaybettim. Maalesef nefs dünyası. Etkinlikler, workshoplar ve buluşmalar bile kıskanılıp gereksiz yorumlar yapanlar. O kadınla konuşma çünkü ben onu sevmiyorum diyenler. Benim istediğim gibi davran yoksa arkadaşlıktan çıkarılma tehditleri vs. Anlatsam roman olur. Bir kasa meyvede elbet çürükler olacak. Ayıklamak lazım. Insanların düşüncelerini değiştiremezsiniz. Bırakın istedikleri gibi davransınlar. Hayat işte yaşıyoruz deyip yoluma bakıyorum. Blogger olmayı etkinlik ya da eve gelecek hediye için açanların davranışları. Niyet ne ise öyle davranıyor insanoğlu. Herkese selamlar, sevgiler... ;-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet cok haklısın,malesef ıyı meyveler olduğu kadar çürük meyvelerde olacak,ıyı ayırdetmek lazım insanları:) en ıyı arkadasınızı kaybetmenız kotu olmus blog yuzunden,ama ınsanları tanımak oldukca güç,iyi olduğunu düşündüğümüz insanlar asla sunu yapmaz dedığımız ınsanlar asıl onlar yapıolar coğu seyı,sonradan goruyoruz.ben blogumu hedıye ıcın acmadım,sonradan blogta oğrendım cekılıslerı vs.. ama o sekılde davrananlarıda görüyoruz,niyet önemli dedığın gıbı,sevgıler Yağmur:)

      Sil
    2. Kendisi benden daha tanınmış biridir bu dünyada. Kendi çıkarları dışında yani istediğim gibi davranınca ciddi anlamda azar yedim ve tehdit edildim. Arkadaşlığı devam ettirmek manasızdı. Gitti olması gerektiği kadar uzağa. Hobi ve keyif amaçlı yapılan sanal bir dünyada bu tarz kavgalara gelemiyorum. Hiç tanınmamış bloggerları davet ediyor, onlarla vakit geçirmeyi seviyorum. Böylelikle hava atacak ortam bulamıyorlar. :-)

      Bu arada bloğunuzu bir süredir takip ediyorum. Çok hoş yazılarınız var. Devamını bekliyorum. Selamlar. :-)

      Sil
    3. haklısın sonucta kafamızı dağıtmak amacıyla hobı olması ıcın guzel seyler paylasmak ıcın acıyoruz bloglarımızı bosyere kavgalara hıc gerek yok.cok tesekkur ederım,bende yenı kesfettım blogunuzu takıbınızdeyım,sevgıler:)

      Sil
  11. Yanıtlar
    1. rıca ederım yağmurcum:)cok guzel yazılarınıda okumaktayım:)

      Sil
  12. bak bu doğru.Genelde erkekler güzel bayana bakıp geçerler ama kadınlar süzerler.Hem de rahatsız edici gözlerle.Hiç de mahcup olmazlar.Yolda yürürken en çok şahit olduğum şeyler erkeklerden çok kadınların dik dik bakmasıdır.Çünkü kadınlarda hırs vardır,elde etme,sahip olma,kıskançlık,küçük oyunlar,hele bazılarının oyunları mide bulandırır..
    Blog dünyasında ise hediye çekilişine katılabilir insan,kendisi de yapabilir,kendince nasıl yapmak istiyor ve mutlu hissediyorsa yapıyordur.Senin içtenliğine inanıyorum bu konuda.
    Blog hediye çekilişlerine yönelik bir zaman fikrimi beyan etmiştim bende kendimce.Ama genelde yazılarını beğenerek okuduğum için ,sadece çekilişlere yönelik bir blogun olmadığı için,içten bir insan olduğuna inandığım için senin yaptığında bir art niyet ve rekabet ve takipçim olsun mantığından uzak olduğunu düşünüyorum...
    Biricitcim,geçen bir yazımda bu konuya biraz değinmiştim ,bu yüzden açıklama yapma gereği duydum.Kırdımsa bağışla ama ben orda iyi olduğunu düşündüğüm örneklere değinmiştim.:))
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım cok haklısın,kadınlar gercektende acayıp bakabılıyorlar yolda bıle bazı kadınlar tabıı hepsı deılde.bende senın ıctenlığıne ınanıyorum,kesınlıkle kırılmadım yazını okudum bende sana hak verıyorum zaten o ınsan kendını bellı edıo,ıctenmı yoksa baska bı amacımı var bellı oluyor kesınlıkle sana katılıyorum.sevgıler şanselizecim,öptüm:)

      Sil