30 Mayıs 2013 Perşembe

Metres Rezidans


Birbirinden farklı kadınların, birbirinden farklı hikayeleri.. Bu kitabı okurken bazı hikayelerde kendinizden izler bulabilirsiniz, ilginç öykülerin vazgeçilmezi ise; her çocuk ruhlu kadının bazı zamanlarda (hüzünlü ve mutsuz) istediği, yemeye doyamadığı 'elma şeker'leri..Hacer Yeni'nin ilk kez bir kitabını okudum, beğendiğim bir kitap olduğunu söyleyebilirim, sürekleyici öykülerinden belki de hodbin benim kimbilir :) 



Metres Rezidans'ta kitaptaki öykülerden, belki de çevremizde tanıdığımız bir kadındır kimbilir ki? En ilginç ve bir o kadar da etkileyici öykü ise bana göre 'Nergis Keki Tarifi' ve sonuncu öyküyle zaten kitabı tamamen anlıyorsunuz, sürpriz olsun, biraz gerilimli bir kitap aslında. Bir öyküde de dişi bir kedinin hayatı var, Güllaç kedinin öyküsünde belki Biricit öyküdedir, etkileyici bir kitaptı ve şu sözler asla aklımdan çıkmıyor : 'Sizi birilerine kavuşturmaz zaman,o kisi size kavuşmak istemezse..'



Biricit; bakalım beyaz atlı prensine ne zaman kavuşacak yoksa çocukluk hayallerine devam edip elma şekerini mi yemeli?:)

10 yorum:

  1. Güzel ve değişik bir kitaba benziyor, yaz kitaplarının arasına alınabilir. Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  2. kitap okumaya bayılırım hemen listeme ekliyorum..

    YanıtlaSil
  3. Hacer Yeni'nin yazılarını Elle'de yazdığı dönemden beri severim, Bir Dilek Tut adlı kitabını da çok beğenmiştim ben ;)

    YanıtlaSil
  4. Ben de bir an önce okumak istiyorum, daha fırsat olmadı :(

    YanıtlaSil
  5. Farklı kadınlara ilişkin değişik bir kitap gibi görünüyor ;)

    YanıtlaSil