29 Temmuz 2013 Pazartesi

Gerçek Müslümanlara Selam Olsun!:)

Bu ne yazıyor blogunda ne saçmalayacak diyenlere, dini senden mi öğreneceğiz diyenlere evet belki dini benden öğrenmeyeceksiniz, benim ne haddime ben günahkar bir MÜSLÜMAN'ım, ama belki insanlığı öğrenirsiniz!:) Benim inandığım İSLAM'da açıkmış, kapalıymış, oruç tutuyormuş, oruç tutmuyormuş diye insanları dışlamak yok, ben kimseyi inancından dolayı dışlamam kenara itmem. Neye inanırsa inansın, insan mı buna bakarım.. Gerçek müslüman kimdir biliyor musunuz? İnsanların kılık kıyafetiyle uğraşmayan, insanlığına, kalbine bakan insandır. Blogumda Merci çikolata yazısı yazdım neredeyse dinden imandan çıkarıldım! Ne oluyoruz ya ne oluyoruz?? İnsanların paylaşımlarından dinini mi bulmaya çalışıyorsunuz, yok alkol varmış o çikolatada bilmem ne  Ramazan günü öyle saçma sapan yorumlar gelmiş ki yayınlamadım, sinir oldum mu derseniz; oruç tutmayan insanların işlerinden çıkarıldığı şeyler gördüğümüz,duyduğumuz bir zamanda sinir olmadım sadece çook güldüm, benim inancımı yargılamak size kalmadı ayrıca kimsenin inancını yargılamakta bana kalmadı. Bütün gerçek müslümanlara hayırlı Ramazanlar diliyorum, Allah'a gerçekten inanan bütün gerçek müslümanlara selam olsun!:)

Maher Zain'ini yeni keşfettim iki ay oldu sanırım, dinleyin belki beğenirsiniz:)



Biricit derki; müslüman olmak kalp işidir.

37 yorum:

  1. Malesef o yanılgı var insanlarda. Neredeyse her sene 'oruç tutmadığı için dövülen genci' duyuyoruz haberlerde. İnsanları dinleri yüzünden, ya da dinlerini ne kadar yaşadıkları yüzünden yargılamak hiçbirimize düşmüyor. Sen sıkma o güzel canını :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet aynı fikirdeyim oruc tutanada tutmayanada saygım sonsuz kimsenin inancını yargılamakta hesabını sormakta kimseye düşmedi, sevgiler adaş:)

      Sil
  2. Katılıyorum sana .Kimsenin dini,inancı kimseyi ilgilendirmez.Kapaı olanın kapalılığı açık olanın açıklığı sadece onu ilgilendiri ve kimse yargılayamaz.Önemli olan insan olmak :) maher zain'i beğenerek dinlerim :) SEVGİLER..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende aynı fikirdeyim canım önemli olan insan olması, acıkta kapalıda benim kardesimdir oruc tutanda tutmayanda. insanlığı var mı o önemli olan.Maher Zain'i bende severek dinleyenlerdenim:)

      Sil
  3. gırtlaklarını sıkıp zorla yedirdin sanki. görmemiş ve zeka yoksunu insanlar, yorumları yayınlayıp dalga geçseydin keşke :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) bir ara dusundum aslında yayınlamayı ama bos yere polemiğe girmeye değmez bence sahte hesaplarla akılları sıra laf sokmaya calısıyorlar embesiller:)

      Sil
  4. Çok iyi anlıyorum ne demek istediğini.Çok endişeliyim bu gidişle herkes birbirine düşman olacak, gidişat bunu gösteriyor. Herkesin inancı da, ibadeti de kendine. Senin ibadetin seni ilgilendirir benimki beni. Ama artık her ortamda herkes açık-kapalı, oruç-değil, namaz kılan-kılmayan diye ayrılmaya başladı. Yazık oluyor, çok yazık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işte bu dusunceli insanların amacıda insanlar arasında huzuru kacırmak birbirine dusman etmek. hepimiz insanız bence kimseyi yargılamamalı, önyargılarla, ayrımlarla birbirinden ayırmamalıyız. umarım bu kötü düşünceli insanlar kendi kötülüklerinde boğulurlar yazık bencede..

      Sil
  5. Bismillahirrahmanirrahim diye giriş yapmak istiyorum
    ne oluyor yahuu
    sanki herkes birilerine gösteriş olsun diye yapıyor ibadetini
    biz ne zaman bu kadar tahammülsüz olduk hiç anlamıyorumm :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) gösteriş icin ibadet edenlere yazıklar olsun onun hesabını nasıl verecekler acaba?
      ibadet insanın icinden gelerek yapılır ve Allah icin yapılır, dinde kimseyi zorlama da yoktur cunku din farklı bir kavram insanın isteyerek icinden gelerek yapması gerekir. birbirimize tahammul gostermeliyiz inanısı ne olursa olsun, Atalarımızı tarihimizi daha derinden incelemek gerekiyor bence.

      Sil
  6. Keşke yayınlasaydın güler eğlenirdik. Herkes kendi inandığı kadar müslümandır. Millet iyice yobazlaştı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) eğlenir miydik bilemiyorum ama bos yere polemik olacaktı ama yorum yapan kişi çikolata bile yazamamış çukulata yazmıs buna gülebilirsin bence:))

      Sil
    2. bana çukulata alırmısınız? yada bir sıcak çukulata :)) cahiller boşver

      Sil
  7. ne güzel ifade etmişsin.
    bütün tuhaf insanlar da seni mi takip ediyor nedir?
    yemediği çikolata yüzünden zarar gören oruçlar da mı varmış?
    kardeşim sen yeme, yiyene de karışma.
    ama işte....
    bunlara laf anlatmaya çalışmak sadece zaman kaybı.
    bazen en güzel tepki tepki vermemektir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok canım takipcim falan değil, sahte hesap acmıs kalkmıs abuk sabuk yorumlar yazan birisi.
      ya olay su aslında o cikolatanın icinde alkolde yok:) boylede bir durum var amac sadece sinirlendirmek amacıyla yapılan yorum(ve baska amaclı yapılan propaganda), bencede zaman kaybı kendi kotuluklerinde boğulsunlar:)

      Sil
  8. Benzer bir olayla ben de karşılaşmıştım bloğumda. İnsanın kendi alanına bile müdahale edilmesi noluyo ya dedirtiyor bazen, hak veriyorum sana. Kimse kimsenin inancından sorumlu değil. Kimsenin günahını da bir başkasına yazmıyorlar. Üzme kendini boşver. Merci de geç :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merci:)) uzulmedim sadece bu dusuncedeki insanların soluk alıp vermesi insan olarak yaratılması bile ilginc sadece onu dusunuyorum, Allah ıslah etsin:))

      Sil
  9. Din Allah ili kul arasındadır. Ama bazıları her yere maydanoz olmaktan geri durmak bilmez. bu yüzden canını sıkma sen :) Herkes kalbinden geçeni yaşasın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok doğru demissin, kalpleri kötüyse kötü seyleri yasasınlar, iyiyse iyi olsunlar, ne yasıyorsa yasasında baskalarının hayatlarına kimse mudahale etmesin. onun hesabını vermek Allah'a daha fenadır bence.

      Sil
  10. Önce İNSAN olucaksın, Doğru, Hak yemeyen, kimsenin arkasından kötü konuşmayan. İslam'da bunu emreder gerisi teferruat Biricitim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. insan olmaktan haberleri yok İslamı yasadıklarını sanıyorlar işte Aslıcım cok guzel yazmıssın, dedikodu, iftira, yalancılık bunlarda bir de dinden bahsediyorlar işte, sevgiler canım

      Sil
  11. Bu konuda yazmak istediğim o kadar çok şey var ki. Sadece kısaca şunu söyleyebilirim kim bilebilir ki Allah'tan başka kalbimizden ve aklımızdan geçenleri. İnancı sorgulamak ve yargılamak kimin haddine düşmüş??? Başkası ne diyecek diye değil ahiret gününde nasıl hesap vereceğim diye düşünmeli ve yaşamalı inancını insan. Zaten gerçekten inanan insanlar, başkalarının derdine düşmez, yargılamaz ve tamamen kendilerini Hak'a vakfederler. Güzel bir konu ele almışsın kuzum. Öperim çoook.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence blogunda yaz ve okuyalım kuzucum:)
      cok doğru seyler yazmıssın katılıyorum hepsine canım sevgiler bende opuyorum

      Sil
  12. İnsanların en hayırlısı, insanlara yardımı dokunandır. Eleştiriye açık olalım ama asla hakarete izin vermeyelim. İnsanın ahlak ve karekteri önemli; biz davranışlara bakalım. Kalp kırmayalım. Kalp kıran düş kırıklığı yaşar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok doğru demissiniz kalp kırmanın hem dus kırıklığı olur hem de ne bu dunyada ne de obur dunyada yuzu guler, karakter ahlak cok onemli bencede, insanlık cok onemli bir kavram, anlayabilene yasayabilene buna gore dinini yasayabilmek gercek insanlıktır.

      Sil
  13. ahh biricit ne kadar güzel söylemişsin canım yaaa
    insanların birbirlerinin inançları ile ne alıp veremedikleri var anlayamıyorum.
    yaaa bırakın herkes içinden geldiği gibi yaşasın inancını da hayatını da
    kimse kimsenin mezarına girmeyecekken bu neyin kavgası anlamıyorum..
    sırf kendilerini aklamak için sürekli başkalarını eleştirmeleri tamamen acizlik bence..
    inanç yürekte olan bir şeydir ve hiç kimse kimsenin yüreğinde gerçekten ne olduğunu bilemez!
    dün de bu konu üzerine saatlerce tanımadığım biriyle tartışmak zorunda kaldım.. malum şu hamile kadının dışarı çıkmaması gerekir olayı yüzünden..

    gerçekten insanlar Kraldan çok kralcı olmayı seviyorlar.. Allah insanları özgür bırakmışken insanlar neden birbirlerini kendi boyunduruğu altına almak onu kalıplara sokmak ister anlamıyorum.. inanç oruçla ya da kıyafetle değil yürekle olur..

    hee burdan ama benim kalbim temiz muhabbetleri yapanları desteklediğim düşünülmesin.. elbette eğer müslümansan yerine getirmen gereken zorunlulukların vardır ama herkes bu konuda aynı özveride bulunamayabilir hepsi o.. herkesin inanç ve yaşam tarzı kendine göredir. alacağı cezalar ve mükafatlar da o doğrultuda olacaktır hepsi bu..

    Maher Zain'i severim.. güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumun icin cok tesekkur ederim yazdıkların o kadar doğruki katılmamak mumkun değil. sevgiler canım bende cok sevdim Maher Zain'i:)

      Sil
    2. aynı fikirlerde olmak çok güzel :)
      kocaman sevgiler benden de :)

      Sil
  14. özlemişim blogunu vee yazılarını okumayı:))
    dediğin çikolatayı sponsorum bize taylan tatilinden getirmişti.Ben gire çıka yemiştim bihassa bitter olanını:))
    Şu insanları kategorize eden tipler var ya ,onlar benim tahammül sınırlarımı zorluyor.Herşeyi onlar doğru yapıyorlar sanki;diğer taraftan sende bende olan p paylaşımcı,o hoşgörü duygusu onlarda yok ;bu mu bizim müslümanlığımız demekten kendimi alıkoyamıyorum!
    Boşver sen güzelim,sen hep böyle kal,istemeyen başka sayfayı okusun !!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hosgoru ve sevgi icinde olmayan insan bence muslumanım diye dolasmasın etrafta hic samimi değil cunku!:) cok doğru demissin, sevgiler canım

      Sil
  15. Ayakta alkisliyorum bu yazini canim benim. Kimsenin dini kimseye kalmamis. Sen ilk önce otur düsün, ben insan olabiliyormuyum diye, karsimda ki insanin insanligini yargilama hakkina sahipmiyim diye. Hadiiyin ordan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende yorumunu ayakta alkıslıyorum Ahucum:))
      evet once bi kendi insanlığını sorgulamalı insan, sevgiler canım

      Sil
  16. Böyle insanlar keşke sadece kendinden soğutmakla kalsalar ama ne yazık ki öyle olmuyor. Belli şeyleri yaptıkları zaman kendini cennetlik melek zanneden ve karşısındaki (kendi adıma konusayım) mesela açık bayana da ''ahh yazıkk kaymış gitmiş günahkar cehennemin dibini boylayacak'' gözüyle bakan o kadar çok ki bu ülkede. Elbette din önce kalpte başlar ve yoğunlaştıkça hisler, Allah a sevgi arttıkça ibadetlerle kendini gösterir,artık insan sevdiğine tapar ve sözünden çıkmamaya çalışır. Gerçekten bu inanca sahip bir kalp bir başkasıyla uğraşamaz çünkü Allah ın affetmeyeceği tek günah kul hakkıdır, bu da en çok gıybet le yani başkası hakkında onun istemeyeceği şekilde konuşmakla olur. Allah görüntüde müslüman olan kalbi bozuk,niyeti bozuklardan uzak tutsun.

    sizi takibe alıyorum ve sayfama da bekliyorum,görüşmek dileğiyle
    nur-ela-m.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederim guzel yorumunuz icin, Allah kötü düşünenleri uzak tutsun.
      bende takibinizdeyim, sevgiler

      Sil