28 Eylül 2013 Cumartesi

Kim Kime Dum Duma İlişkiler


Kim kime dum duma,kimin elinin kimin cebinde olup olmadığının belli olmadığı ilişkilerde yani kim kiminle sevgili belli olmayan ya da belli olupta bunlar hangi ara sevgili oldular ve eski sevgililerine, eşlerine bunu nasıl yapabildiler diye düşündüğümüz ilişki türü. Tıbbi tanımlaması bu: kim kime dum duma ilişki, halk dili tabiri ise ohaa amma da geniş aile imişsiniz ilişkisi türü.
Daha önceden eski sevgililer hakkında, yanlış erkekler, yanlış ilişkiler hakkında oldukça çok yazı yazmıştım. Fakat bu konuya değinmemiştim çok yakından tanıdığım insanların başına geldiğini öğrenince ise bir durup ahh Biricit bunu yazman lazım dedim kendi kendime.

İki kardeş düşünün, abla ve erkek kardeş. Bunların birer tane uzun süreli ilişkisi olduğunu da düşünelim, kavga, gürültü, mutluluk derken 4-5 sene geçiyor aradan ve bu iki kardeş sevgililerinden ayrılıyorlar. Aynı iş çevresinde oldukları için (sevgilileri de aynı iş çevresinde) herkes birbirini tanıyor, facebooklarında ekliler.
Derken aradan kısa bir süre geçiyor, ablanın eski sevgilisi olan erkek, erkek kardeşin eski sevgilisi olan kadın ile nikah masasına oturuyor. Bütün iş çevreleri ve arkadaşları da bu durumu facebooktan öğreniyorlar, üstelik damadımız gelinin ismini koluna dövme yaptırmış! Fotoğraflarını da paylaşıyor, herkes çok şaşırıyor, haberi duyan abla ve erkek kardeş ise daha da fazla şaşırıyorlar bu duruma..


Bir evlilik düşünün, eşini sürekli döven bir erkek, dayaklardan bunalmış ve boşanma noktasına gelen bir kadın. Evlerine ağabey ağabey abiii diye girip çıkan bir kadın düşünün. Dayak atan kocanın, babasının yeni evlendiği eşinin kızı olduğunu düşünün bu kadının, sürekli abi diyor dayakçı kocaya bir nevi üvey kardeş oluyorlar sonucta kan bağları olmasada.
Sonra dayak yiyen kadın, dayak atan eşinden boşanmak istiyor. Adam yalvarıyor bosanmayalım, evimi senin üzerine yapayım,seni seviyorum diyor, kadının gözü para,aşk veya tapu görmüyor nasıl görsün ki ağzı burnu kanarken.. Kabul etmiyor ve bosanıyorlar.. Dayakçı adam vakit gecirmeden; babasının eşinin (üvey annesinin) kızı ile evleniyor.. Ona abiiii diye hitap eden kadın ile karı koca oluyorlar. Babası ile annesi, kızı ile de kendisi evlenmiş oluyor..

Anlattığım iki olayda gerçekten yaşanmış olaylardır ve şahsen benim midemi bulandırdı böyle insanları duymak.. Bir kere insan bu kadar samimi olduğu, ailelerin bir arada olduğu bir ortamda karşı cinse yan gözle nasıl bakabilir? Aşk mı yani bu yoksa inat mı, kıskandırmak mı? Tıp dilinde gerçekten ne denir bunlara (nasıl bir ruh hastalığıdır) bilmiyorum ama Biricitçe şöyle deniliyor; ne insanlar varmış dünyada,çok mu genişsiniz be, bizden uzak olun! 

Bu şarkıda tam uydu dinleyelim:)




Biricit derki; güvenememek diyorum ya, yanlış insanlara güvenmek daha kötü belki de..

9 yorum:

  1. artık insan şaşıramıyor bile böyle şeylere, sıradanlaştı çünkü bu olaylar, dünyanın çivisi çıktı diye boşuna denmiyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok doğru artık sasırmıyoruz insanlar cok değiştiler malesef eski insanlar kalmadı ne yazıkkı, dunyanın civisi cıktı:)

      Sil
  2. yuh diyorum sadece ama böyle hayatlar var . Sabahları kadın programlarına takılırsam iğrenç hayatlar ve ilişkiler yumağından içim kalkıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet neler duyuyoruz goruyoruz valla benimde midem kalktı aynen nasıl midesizlerse artık:)

      Sil
  3. Allah hepimize duzgun insanlar nasip etsin ins boylelerinden uzak tutsun bizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. insallah duzgun akıllı insanlarla karsılasırız bu insanlarda bizden uzakta olurlar

      Sil
  4. eskiden ağzım açık kalıyordu da alışmışım sanırım böyle şeyler duymaya.
    yazık yazık..

    YanıtlaSil
  5. Aynen bende alıştım bunları duymaya ve görmeye. O yüzden evli insanların karşı cinse karşı seviyeli olması lazım. Fazla samimiyet iyi değildir. Hadi bekar insanlar yapıyo yapıyo da evliler bari yapmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bencede fazla samimiyet iyi değil. bekarlar icinde öyle bence bekarlarda yapmasın evli insanlarda kimse yapmamalı benim görüşüm.

      Sil