4 Mart 2015 Çarşamba

Gloria Jean's Coffees'te Kahve Keyfi :)


Geçtiğimiz cumartesi günü Gloria Jean's Coffees'in Küçükçekmece'deki şubelerinde çok hoş ve kahve dolu bir etkinlikteydim. Kahvesever birisi olarak en bayıldığım etkinliklerden birisi oldu:) Bizlere çok güzel ikramlar yapıldı.





Blogger arkadaşlarımla eğlenceli fotoğraflar çekilmeyi de ihmal etmedik:)



Gloria Jean's Coffees'in içini de sizler için fotoğrafladım. 






Kitap okumak için kitaplıkları bile mevcuttu, kahvenizi içerken yanında kitabınızı da okuyabiliyorsunuz:)


Benim kahvem; süt ilave ettiğim filtreli kahvelerindendi, içimi, tadı çok güzeldi. 




Gloria Jean's Coffees'in ikram ve tadımları sonrasında bizlere kahve eğitimi de verildi, kahve hakkında ve Gloria Jean's hakkında detaylıca bilgilendik. Ar-Ge Sorumlusu Ali Bey bizlerle; kahvenin dalından toplanmasından yapım aşamasına kadar olan tüm bilgilerini paylaştı. Gloria Jean's Coffees'te değişim ve iade hakkınız var, diyelim ki beğenmediniz üründe sorun olduğunu söylediniz, hemen değişim veya iadesini yapabiliyorsunuz. Gloria Jean's Coffees 1979 yılında Gloria Jean's isimli bir kadın tarafından, evinin ön kısmı cafe haline getirilip kurulmuş. Birkaç yıl içinde 11 subesi acılmıs. Sonrasında 1986 yılında Franchise verilmeye baslanılmıs. 1993 yılında Gloria Jean's Coffees'i satmış. 2005 te Gloria Jean's Coffees'i Avustralyalı sahipleri Nabi&Angela Saleh ve Peter&Sue Irunie satın almıslar.İsmi hiç değiştirilmemiş her zaman Gloria Jean's Coffees olarak kalmış.


Türkiye'de ise; 1999 yılında Reysaş Gıda tarafından ilk olarak satın alınmış. Mydonose Showland'ta ilk subeleri acılmıs. 2012 de ise GNC Gıda tarafından satın alınmıs, genelde self servis hizmet vermesinin dısında yoğunlukları yoksa garsonları da müşterilerine hizmet veriyorlar. Şu an 40 ülkede 1200 tane şubesi bulunuyor. Kahve hakkındaki öğrendiğim bilgileri ise sizlerle paylasmam gerekirse; kahve ekvatoru icerisine alan tropikal iklime sahip deniz seviyesi 7000 feet yükseklikte yetisen ağaçlardan elde edilen kirazımsı bir meyve. Dünyada 2 çeşit kahve çekirdeği bulunuyor, Arabica ve Robusta. Gloria Jean's Coffees teki kahveler Arabica kahve çekirdeği. Kahve ceşitleri ise; Blend(harman), Origin(yöresel),  Decaf (kafeinsiz), Flavor (aromalı).

Gloria Jean's Coffees Rainforest Alliance Sertifikasına sahip. ( çevreye zarar vermeden üretim yapan çiftliklere verilen sertifika) Gloria Jean's Coffees'te aynı zamanda Vegan ve Lakto Vejeteryan ürünler bulunuyor. Bu arada kahvenin uzun süreli taze kalması bozulmaması için kavanozda, güneş ışığını görmeyecek şekilde, kapalı saklanması gerekiyor, asla buzdolabına konulmamalı. 


Bu fotografta ise; 4 farklı kahve cesidini görüyorsunuz, hepsi birbirinden farklı. 

Gloria Jean's Coffees bizleri cok guzel ağırladılar ve etkinlik sonrasında çok hoş hediyelerde sundular, cok tesekkur ederim:)







4 yorum:

  1. Çok güzel bir etkinlik olmuş, bilsem ben de katılırdım ama kaçırmışım yazık oldu :(
    Nasıl haberdar olmalı böyle etkinliklerden paylaşırsanız sevinirim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet cok guzeldi:) firmalar davet ediyorlar o sekilde katılıyoruz.

      Sil
  2. Etkinlikler çok güzel gerçekten bende katılmak isterim ama blogger da çok yeniyim nasıl olur bu işler pek bilgim yok. Bu arada blogumu takip ederseniz sevinirim.
    http://arzubaskan.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. firmaların veya bloggerların davetleri ile katılınıyor. Blogunuza daha özgün icerikler girerseniz size daha faydalı olacağını dusunuyorum, takibe aldım, sevgiler..

      Sil