5 Nisan 2021 Pazartesi

Elmalı ve Kahveli Çikotop


Herkese mutlu keyifli sağlıklı günler diliyorum. Pratik tariflere blogumda oldukça sık yer vermeye çalışıyorum.  Pratik herkesin yapabileceği, çok kolay yapılabilen tarifleri kendimde uyguladığım için bloğumda da yer verip herkesin uygulaması için paylaşıyorum zaman zaman.

Elmalı ve kahveli çikolata toplarına bayılacaksınız bence, hem yapımı çok kolay hem de o kadar lezzetli ki ben çok beğendim bu tarifleri. Bu iki tarifi Emel'in Mutfağı (Eymin'in mutfağından) blogunda okudum. Sevgili Emel'in çok güzel tarifleri var Ben severek uyguluyorum siz de bu harika tarifleri sizde blogundan keşfedebilirsiniz. 

Elmalı ve Kahveli Çikotop tarifini ayrı ayrı yazacağım.





Elmalı Çikotop

3 adet elma 

2 paket Burçak bisküvi ben 3 pakete yakın kullandım. Çünkü elmalar suyunu bıraktı. Bisküvinizi elma durumuna göre ayarlamalısınız.

1/2 çay bardağı Hindistan cevizi 

1 çay kaşığı tarçın 

1 çay bardağı ceviz üzeri için 

2 paket bitter çikolata 

200 gram krema bir kapta ısıtıp içine çikolata ilave edip karıştırırıyoruz. Krema hariç diğer malzemeleri karıştırıp top haline getirip çikolatalı krema sosuna batırıp yağlı kağıda koyup donmasını bekliyoruz.





Kahveli Çikotop

Evde yaptığım kalmış kek parçası, bir çay bardağı süt, 2 tatlı kaşığı Türk kahvesi, 1 paket krema, 100 gram bitter çikolata kekin durumuna göre ben 2 yemek kaşığı civarı hindistan cevizi döktüm. Keki bir kabın içerisinde ufalıyoruz blendara gerek yok zaten kendi kendine ufalanıyor. Kremayı kaynama derecesine gelene kadar Ocakta ısıtıyoruz ama tam kaynamış olmayacak, 100 gram bitter çikolatayı koyuyoruz erimesini sağlıyoruz, karıştırıyoruz. Ilık sütü Türk kahvesini Hindistan cevizini ben kuru kayısıda doğrayıp koydum keke ekliyoruz. Kremamızdan bir çay bardağı ayırdıktan kalanı karışıma ekleyip hepsini karıştırıyoruz. Çikolata toplarını yaptıktan sonra ayırdığımız çay bardağındaki çikolata sosuna batırıp  üzerine hindistan cevizi ve Türk kahvesi döküp, yağlı kağıda koyup donmasını bekliyoruz, buzdolabında bekletiyoruz iyice donduktan sonra keyfi bir şekilde yiyebiliriz.  Herkese mutlu keyifli sağlıklı günler diliyorum, afiyet olsun.

4 yorum:

  1. nasıl güzel görünüyorlar canım çektiii elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık tatlım çok güzel görünüyorlar 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tatlım yorumun için teşekkür ederim canım iyi ki varsın:) mutlaka denemelisin canım

      Sil