4 Mayıs 2022 Çarşamba

Sevmeseniz de olur..


Herkese çok güzel haberler aldığımız ve iyi insanlarla, bize değer veren insanlarla bir arada olduğumuz zamanlar diliyorum.. Başlığa aldanmayın aslında biraz sitemkar oldu ama en son yazımdan sonra bloguma çok bakamadım.. Sakin evde ki o kız yazım sonrası işe başladım :) Müjdeli haberimle geldim, müjdemi isterim. Bazen olmaz dediklerimiz olur, güzel şeyler de olur hayatta..




Yazının başlığına gelince artık sevmeseniz de olur.. Kimler beni sevmemeli mesela; menfaatçiler, zor günümde ortadan kaybolanlar, insanları maddi durumlarına, işlerine, güçlerine göre yaftalayanlar siz beni sevmeyin, ben bundan gurur duyarım..


Geçtiğimiz haftadan beri o kadar yoğunum ki eve gece 00.00 - 01.00 arasında geliyorum. Hatta gündüzleri de bayramda evden çalıştım, bugün excel de bir rapor hazırladım, 7&24 ofisin whatsapp gruplarındayım. Pek sakin bir modda değilim :) ve bundan gayet memnunum, çok mutluyum.. Başka nelerden mutluyum biliyor musunuz? Çevremde bana değer vermeyen insanların olmamasından dolayı çok mutluyum mesela. Eğer ben değer verseydim karşımdakiler bana değer vermeseydi çok mutsuz olurdum. Şükürler olsun ki çevrem hep iyi yürekli ve bana değer veren insanlarla dolu. 





Hayatımda her zaman iyi insanlar oldu.. Kötü yürekli kişileri hayatımdan çıkartıp, yaşanabilir bir hayat yaptım hep kendime.. İyi insan olmak ne demek diye düşünecek olursanız; bir insanın zor gününde de iyi gününde de yanında olan insan iyi insandır bence derim. Kötü zamanında destek olmak derken; ( burada maddiyattan çok bahsetmiyorum aslında maddi konular benim hayatımda her zaman çok alt seviyelerde olmuştur.) en azından hiç bir şey yapılamıyorsa bile bir tatlı söz, güzel jestlerle o insanın hayatında ona destek olabilirsiniz. Kalbimi kıranların hayatımda olmaması beni çok mutlu ediyor. Değer verip değer görmediğim kişileri hayatımdan çıkarırken bir kuş kadar hafifliyorum. Tabi ben de isterdim onlara verdiğim değerin onda biri kadar değerli olayım onlar açısından ama ne yapalım bazı insanlar değer görmeye alışık olmadıkları için yerlerini yadırgıyorlar, egolarından dolayı narsist olduklarından dolayı karşılarındaki insanlara değer vermiyorlar. Bu da çok normal tabi. Alışmamış değer görmeye ne yapsın sonuçta. Ama ben, kendim, bizzat, şahsen çok değerli bir insanım. Kimsenin egosunun oyuncağı değilim. Gel deyince gelmem, git deyince gitmem ben. Öyle bir dünya da yok. Evet evet dünya asıl benim etrafımda dönüyor.. 







Hata herkes yapabilir. Benimde çok hatalarım olmuş olabilir. Ben çevremdekilere yanlışım veya yanlış anlaşılmalarım oldu ise özür dilemeyi de bilmişimdir. Benim egomu sarsmaz özür dilemek, özür dilemenin de erdem olduğunu bilirim. Bir de şunu bilirim, bu dünyanın bir de öteki dünyası var. Burada alınacak ahların affedilmediğini de bilirim. O yüzden hatam olursa af da dilerim. Kimsenin kalbini kırmak istemem. Haksızlık yapmak istemedikçe hep haksızlığa uğramışımdır. Bazen kendimi kalimeroya da benzetmişimdir hani biz çocukken oynayan çizgi filmdeki..

Haksızlık etmek istemem gerçekten. O yüzden ben dünyayım, sizse o dünyanın zerresi olamayacak olan, yaşam belirtisi olmayan bir ot gibi yaşadığınızı sandığınız hayatlara sahip, manasız, anlamsız yaşamaya çalışan suyu, toprağı, havası bile olmayan tanımlanamayan cisimlersiniz..


Beni güzel kalpleriyle, ince düşünceleriyle çok mutlu eden; Sevinçcim ( sende incel blog), Gülercim canım dostum, Ümrancım (pembe dünyam blog) çok teşekkür ediyorum muhteşem jestleriniz için..:)






2 yorum:

  1. canım benim herşeyden önemlisi sensin şu hayatta bunu asla unutma.. Sen insanlara ne kadar destek verirsen o kadar köstek olurlar sana bilirim..O yüzden az ve öz.. İyilerle yolumuza devam seviliyorsun canım!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok haklısın canım çok doğru demişsin, öpüyorum kocaman :)

      Sil