27 Kasım 2022 Pazar

Ev Yapımı Peynir Nasıl Yapılır?

 



Herkese keyifli hafta sonları dilerim. İlk defa denediğim bir peynir tarifi ile geldim. 1,5 litrelik simental süt ile siz de evinizde yaklaşık 300- 400 gramlık peynir yapabilirsiniz. Lor ve beyaz peynir ayarında oluyor. Süt kokulu, harika lezzetli oldu.







Sütü iyice kaynatıp, bir çay bardağından bir parmak az yoğurt ekliyoruz karıştırıp ardından yarım limon suyu sıkıp ekliyoruz ve iyice karıştırıp, sütün kesilmesi ile 5-10 dakika arası karıştırmaya devam ediyoruz, ocağın altını kapatıyoruz. Sonrasında biraz sıcaklığın geçmesini bekledikten sonra sütü süzüyoruz ama suyu için bir kabın içine süzelim. Spnrasında kesilen sütler lor kıvamında oluyor onları birbirine iyice sarıp tülbente koyuyoruz. Tülbente sarıp üzerine ağır tencere, ağırlık vs gibi ağır olacak şeyler koyup, 6 saat o şekilde bekletiyoruz. Sonrasında  peyniriniz hazır dilimleyip bir kavanoz içerisine suyu ile beraber arzu ettiğiniz kadar tuz ekleyip afiyetle tüketebilirsiniz. 






Ben üzerine çörek otu da serptim güzel oldu. İlerleyen zamanlarda yine peynir tariflerim olacak, başka pratik tariflerde görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder