16 Şubat 2021 Salı

Yanlış Erkekler ve Karakter Analizleri




Herkese sağlıklı, mutlu, keyifli ve aşk dolu günler diliyorum. Biliyorsunuz 14 Şubat Sevgililer Günü'ydü. Benim için sevginin, sevgilinin günü yok. Yüreğinde aşk varsa her gün sevgililer günüdür. Karşılıklı sevgi ve saygı varsa her an kendini cennet bahçelerinde hissedersin. Ben özel günlerden yılbaşını ve doğum günümü seviyorum. Diğer özel günler bana saçma geliyor. Tabi bir gün evli olduğumda evlilik yıldönümümde özel bir gün olacak. Ama yok anneler günü, babalar günü, sevgililer günü, kabotaj bayramı falan benim ilgi alanıma kişisel olarak girmiyor. Anneniz varsa her gün anneler günüdür, babanız yanınızdaysa her gün babalar günüdür. Kısacası sevdiklerinizle olan her gün güzeldir ve özeldir. Sevgi günü diye bir gün yoktur o sizin her anınızdır. Yılbaşı için yazdığım yazımda da 2021 temamı sevgiye odaklamıştım. Hayatımda sevgiyi hak eden insanları tutacağımı, her şeyi severek yapacağımı yazmıştım. Beni aşağı çeken, negatif enerji veren insanları da hayatımda tutmayacağımı yazmıştım, siz de öyle yapın olur mu değerli okuyucularım! 

Sizi üzenleri hayatınızdan çıkartın. Sizi seven insanlar sizi üzmeye kıyamazlar. Üzüldüğünüzü, ağladığınızı görmek istemezler, sizin kırılmanızı ve incinmenizi istemezler, bunu unutmayın. Sizi kırıp, üzüp, ağlatıp sevinen ya da egolarını tatmin eden insanlar sizleri sevmiyordur. Bu yazımda yanlış erkek türlerinden  bahsedeceğim. Bilinçlenip bu erkekleri hayatınıza almamanız gerekiyor çünkü bu türler sizleri üzüyor, mutsuz ediyor, egolarını sizin üzerinizde tatmin ediyorlar, bilmelisiniz. Hayatlarınızda iseler de en kısa sürede Allah sizi bunlardan kurtarsın! Ya da kendiniz kendinizi kurtarın ve tüm ilişkinizi bu türdeki erkeklerle bitirin. 

Instagram hesabı Facebook hesabı Ruslar Alemine dönmüş erkek modeli: Recep Ivedik'in filminde dediği gibi tabi ki 'ruhlar alemi'nde de değiliz ama :) ruslar aleminde de yaşayamayız. Adam gitmiş tüm Rusya'yı eklemiş görsen kadınlarla dolu bir Rus İmparatorluğu kurmuş başına da geçmiş, adamın ne yaptığı belli değil. Bu tarzdaki erkekler aldatmaya meyilli, sizi diğer Rus kadınları ile kıyaslayıp, çirkin olduğunuzu bile size söyleyebilirler. Söylemeselerde siz farklı kelimelerden, sözlerden bunu anlarsınız. Siz zaten güzelsiniz, kimsenin lafıyla çirkin biri olmayacaksınız. Kendi fiziği ile yaşı ile sorunu olan bir erkek kendi ezikliğini sizin üzerinizden çıkarmak isteyecektir, buna müsaade etmeyin.




Sürekli ayrıldığı sevgilisi ve eski eşi hakkında konuşanlar: Eski eşini unutamayan, eski sevgilisini unutamayan, boşandığı, ayrıldığı halde eski ilişkilerini aklında tutan erkekler, sürekli eski ilişkilerinden bahseder dururlar. Bir kadın öyle yapınca bir erkek nasıl rahatsız oluyorsa bir kadında aynı şekilde bu durumdan rahatsız olur. Bu kıskanma falan değildir. Yeni bir ilişkiye başladıysanız yeni ilişkinizde olmalısınız, geçmişten bahsedip geçmişi yaşayamazsınız. Kimse sizin yara bandınız değildir, eskiyi unutmadan yeni bir ilişkiye de başlanmaz, başkasını unutmak için de başka birinin hayatına girilmez. Bu hem karşınızdaki insana hem de kendinize yaptığınız haksızlıktır. Burada eski ilişkilerin konusu geçtiğinde bahsedilmesinden bahsetmiyorum, konuşulan her konunun eski ilişkilere gelmesine hatta eski sevgililerin övülmesine ve yeni sevgili ile karşılaştırılmasından bahsediyorum. Bu durum hiç normal bir durum değildir. Hemen ilişkinizi gözden geçirip bitirmelisiniz yoksa burada psikolojiniz çok bozulabilir.


Sosyal medya hesaplarında sürekli farklı kadınları ekleyenler: Sevgiliniz sürekli farklı kadınları ekliyorsa kadınlarda onu ekliyorsa demek ki tanışma aşamasındalar ya da birbirlerini tanıyorlar demektir. Belki arkadaşlık sitelerinden tanışmış olabilirler. Eski sevgilileri ya da eskiden görüştüğü kadınlar olma ihtimali de var tabi ki. Sizi aldatma olasılıkları oldukça yüksek bir ihtimal. Gerçekten tanıdığı iş arkadaşı, akrabası, okul arkadaşı dışında eklediği kişilerden bahsediyorum burada. Zaten bunu siz algılarsınız, eklediği kadın iş çevresine mi ait, akrabası mı gerçekten, okul arkadaşı mı bunu algılamak erkek arkadaşınızı tanımanıza bağlı, yani size bağlı aslında. Adam gün aşırı farklı farklı kadınları ekliyorsa orada bir sorun var demektir..


Sizi arkadaşları, ailesi ile tanıştırmayan erkekler: İlişkiniz üzerinden 6 ayı geçmişse artık o erkek açısından sizinle ilgili olumlu ya da olumsuz duyguları oluşmuş demektir. Bu aşamadan sonra artık ilişkinizin belli seviyelere ulaşmış olması gerekir. Hemen evlenmekten burada bahsetmiyorum tabi ki ama ilişkinin tanışma sonrasından itibaren belirli aşamaları vardır. Bu aşamaların sıra ile olması gerekir ve 6 ayı geçtikten sonra da artık aile ile tanışma aşamasına geçilmesi gerekir. Sizi ailesini geçtim arkadaşları ile bile tanıştırmayan birisi sizinle sadece zaman geçiriyordur. Çünkü sizinle ciddi bir ilişki düşünmüyordur. Bunu aslında farklı bir yazımda daha detaylı anlatmalıyım. Ama en azından bilmeniz gereken şey sizinle evlenmeyi düşünen sizi ciddiye bir insan sizi arkadaş çevresi ile ve ailesi ile yavaş yavaş tanıştırmaya başlar. Bunu yapmıyorsa sizinle ciddi bir ilişki yaşamadığına emin olabilirsiniz.

Sizden maddi beklentileri olan erkekler, sizi parasal açıdan kullanmaya çalışan erkekler, cimri erkekler, tutumlu değil cimri erkekler: Bir daha yazayım:) Cimri erkekler.. Tutumlu erkekten burada bahsetmiyorum, tutumlu erkek geleceğinize yatırım yapar. Ama cimri erkek sizin için para harcamaktan çekinir, korkar. Burada bir nüanstan daha bahsedeceğim cimri erkeklerin bazı türleri kendilerini cimri olarak görmezler hatta cimri olmadıklarını üstüne basarak söylerler, burada yaptıkları harcamayı kendileri için mi yapıyorlar yoksa sizin için mi size özel mi yapıyorlar buna dikkat etmenizi öneriyorum. Mesela marketten alışveriş yaptığınızda size mi kasada ödeme yapmayı teklif ediyorlar, kendilerimi yapıyorlar ve marketten alınanlar sizin için mi alınıyor size özel sizin sevdiğiniz yiyecekler mi alınıyor yoksa genel evin ihtiyaçları mı alınıyor bunu sizin görüp algılamanız gerekir. Market örneğini kendinize göre yorabilirsiniz. Cimri erkekler sevgililerine asla hediye almazlar, alamazlar. Çünkü cimri oldukları için kendilerini düşünen bencil kişiler oldukları için kendilerinden başkasını düşünmedikleri için, değerli olmadığınız için size hediye almazlar ceplerinden para çıkacağı için. Siz ona durup dururken bile hediye alırsınız özel günlerde zaten alırsınız ama o hiç hediye almaz. Ben hediye alamıyorum bu konuda beceriksizim falan diye saçma bahaneler üretirler. Elleri ceplerine gitmiyordur. Bir de yemek yediğiniz restaurantlarda hesabı size kitleyen erkek modelleri de mevcut. Sizin yapacağınız şey o kişilerle bir daha görüşmemek. Çünkü kadınları manevi olarak kullanan erkekler olduğu kadar maddi açıdan da kullanmaya çalışanlar çok var. Sizden para isteyen erkeklerle de muhatap olmayın, kredi aldıran dahi var yani düşünün. Kimseye kendinizi kullandırtmayın, duygularınızı kullanmalarına izin vermeyin...

Kıskanç erkek türü, ottan bile kıskanan erkek: Sahiplenilme duygusu ilişkide güzel bir duygudur ama kıskanmakla sahiplenmek arasında çok büyük farklar vardır. Kıskançlık hisseden kişinin kendi dünyasında yaşadığı ezilme ve aşağılanma duygusu egosu ile çatışır ve karşısındaki kişiyi herkesten özellikle de hem cinslerinden kıskanmaya başlar. Bu duygu kadınlarda daha çok sanıldığı halde erkeklerde de yüksek miktarda vardır ama bazı erkekler kendi çevrelerinden, arkadaşlarından bile kıskanabilirler. Giydiğiniz kıyafetlere karışabilirler vs.. bununla ilgili sayfalarca yazabilirim ama en barizi karşı cinsten kıskanmaları bu da kendine güvenleri olmadığı, kendileri ile sorun yaşadıkları anlamına geliyor. Bu kıskanmalar ileriki zamanlar da şiddete bile gidebilir. Kıskanç olan ve agresif şekilde davranan erkeklerden mümkün oldukça uzak durun. Sahiplenme duygusu dediğim gibi farklı bir duygu. Sahiplenen erkekler kıskanmak yerine ait olunmaya, değer vermeye ve korumaya odaklıdır.

Bu saydığım erkek türlerinden erkek arkadaşınıza uygun olan maddeler varsa kesinlikle o kişiden ayrılın, bu maddelerin hepsi aynı kişide ise arkanıza bakmadan hemen olay yerini terkedin.

Malesef  Trt de yayınlanan 'Gönül Dağı' dizisinde yer alan gerçek ve saf aşkları 2000li yıllardan sonrasında yaşamamıyoruz. Tv de gördüğümüz o aşk dolu erkeklerde malesef hayatlarımızda değil.. Gerçek hayat tvde gördüğümüz ve kitaplarda okuduğumuz gibi değil. Acı ama gerçek.. İyi insanlar tabi ki var iyi erkeklerde var buna inanıyorum, yüreği gerçekten güzel erkekler de var. Umuyorum bir gün hepimiz böyle yürekli, içten, samimi, aldatmayan, gerçekten seven, bizi üzmeyecek, bize değer verecek (çünkü biz değerliyiz), karakterli insanlarla hayat yollarımızda karşılaşırız ve çok mutlu oluruz.

Ve son olarak kimse için değişmeyin, her zaman kendiniz olun karakteriniz olsun, karakterinizden ve duruşunuzdan taviz vermeyin. Varsın çok güzel olmayın, fiziğiniz mükemmel olmasın, doğal haliniz sevilsin.. Kişisel özellikleriniz, karakteriniz varsın bazılarının zoruna gitsin, siz kendinizi olduğunuz gibi kabullenin.. Varsın kusursuz olmayın, bu da size özel olsun. Sizi seven insanlar sizi her halinizle olduğunuz gibi seveceklerdir emin olun şimdi olmasa bile bir gün gerçekten sevileceksiniz, kusursuz olmadığınız için kendiniz olduğunuz için gerçekten sevileceksiniz, önemli olan da bu değil mi gerçek sevgiyi bulmak.. O gidenlerde, bitenlerde kendi seviyelerine ve karakterlerine uygun kişilerle olacaklar hiç merak etmeyin.. Siz bir tanesiniz! Ve eşsizsiniz unutmayın bunu..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder