25 Aralık 2011 Pazar

Dost Kazığı (Dikkat Kazık İçerir)


Ahh ahh.. Tadına doyum olmaz dost kazığının.Hatta düşman kazığı olsa bi derece anlarsınız.Çünkü neticede düşmanınızdır,size herşekilde kazık atma yetkisi vardır.
Ama dost olan kişinin size kazık atması,sizi piç gibi ortada bırakması..
Ama böylesi bana iyi oldu.En azından dost sanıpta koynumda beslemeye devam etmedim.
En azından bu kadar saf salak olmaktan vazgeçtim.Artık insanına göre,bana ne yapıp ne yapmadığına göre herşey.
Üç dört yıl sürmüştü arkadaşlığımız.Saçma bir işyerinde tanışıp,ben bir hafta o 15 gün çalışmıştık,öyle dandik yerde hayatım boyunca görmedim.Çalıştığımız kısa süre boyunca,birbirimizi msnden facebooktan ekledik.Dahada samimi olduk.Ara ara buluşmaya başladık.O işten ayrıldıktan sonra ikimizde farklı işlere bakıyorduk,derken ben iş buldum o bulamadı.Biz iyice samimi olmaya başladık,hani kanka dediğimiz şey var ya,sen onu bilirsin o seni bilir,gelir gider evinize,kızla kanka olmuştum.Sırlarımızı paylaşıyorduk,herseyi,yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmiyordu.Erkek arkadaşı yoktu,ona tanıdığım evlenmeyi ciddi anlamda düşünen kaç tane arkadaşım varsa tanıştırdım,okul arkadaşlarım,kurstan arkadaşlarım(o ara ingilizce kursuna gidiyordum),iş arkadaşlarım.Ama o kadar çok sorunlu,agresif,negatif,herşeye kolay sinirlenebilen bir kızdıki hepsiyle tartısıp daha baslamadan bıtırdı.Anlaşamadığı çocukların hepside şu anda evliler.
Derken onun işi olmadığı için,bi yerlere gidince sinemaydı,yemekti hep ben ödüyordum hesabı.Sonuçta o çalışmıyordu,onun ödemesini istemedim.Hatta kuaföre giderdik onu bile ben verirdim,ısrar ederdim sonuçta en yakın arkadaşımdı.İşyerime onuda aldırmak istedim,iş görüşmesine geldi ama çok pasif bulunduğu için alınmadı,insan kaynaklarının bana dediği buydu,tabii ona demedim üzülmesin diye.Birbuçuk yıl boyunca çalıştığım işyerinde bazı sorunlardan(maasımı alamama yuzunden) ayrıldım artık dayanılır hal değildi.Derken işten ayrılınca zaten maaşlarımızıda düzgün alamadığımızdan birikimimde yoktu,idareli harcama yapmam gerekliydi.

Buluştuğumuzda ben ödemiyordum,herkes kendininkini ödüyordu.Ben yine iş aramaya devam ediyordum,ama onu tanıdığımdan beri işsizdi,hatta çalışmayı düşünmüyordu sanırım kendine bile itiraf edemedi bunu,çünkü ezik olmak, babasından çalışan kardeşlerinden para alıp asalak gibi yaşamak hoşuna gidiyordu.Bir ara tanıdıklarının bir tanıdığı ile nişanlandı,sonra tartışmalar kavgalar oldu onunla ayrıldı.Hep bir depresyon halindeydi her zaman,en kötü zamanlarında yanında oldum,hep destek oldum ona üzülmemesi,herseyın bırgun duzeleceğını anlatmaya calıstım ona.Ama içindeki negatiflik değişmedi.Herşeye alınıyor,kızıyor hep alttan olan kişi ben oluyordum.Son zamanlarda hareketleride değişmişti,eski samimiyeti yoktu.Buluşalım dediğimde hep bahaneler buluyordu,bana işim var gelemem derken bir bakıyordum arkadaşlarıyla geziyor,resimlerini faceden koyuyordu.

Ben iş aramaya devam ediyordum haberler geliyor görüşmelere gidiyordum.Birgün onların evine çok yakın bir yere görüşmeye gittim,patronla görüşürken istediğim maaşı veremeyeceklerini söyledi,şu kadar maaş veriyoruz dedi.Benimde aklıma arkadaşım geldi hemencecik evinede yakında.Görüştüğüm işyerinin sahibine arkadasımı anlattım evinin aynı semtte olduğunu,dedığınız maası ve ısı kabul edeceğını,fakat hıc bır ıs deneyımının olmadığını soyledım.Patronda zaten yetıstıreceklerını depo konusunda verı gırısı yapılacağını anlattı,dedim hemen soyluyorum telefonlarımızı arayıp yarına randevu alsın dedı adam.Eve geldım arkadasıma soyledım hemen arattırdım zorladım artık nasıl bır depresyondaysa zor ıkna ettım,gorusmeye gıttı ertesı gun ve ıse alındı.Hıc hayatımda bu kadar sevınmemıstım.Onun adına mutlu oldum.İşe gidince ilk gününün nasıl geçtiğini sordum,yine soğuk hareketleriyle cevaplar verdi.Facebookta bizim gittiğimiz bir yerdeki resimleri yeni yüklediğini  gördüm,daha doğrusu daha önce yüklemiş ama ben görmemişim,yani beni engellemiş resimlerde,sordum neden böyle yaptın diye,sana engellemedim herkese engellemiştim dedi,zaten hareketlerinin tuhaflaştığını söyledim,tartışmaya başladık o esnada ve beni facebooktan sildi.Hayatımda hiç bu kadar şaşırmamıştım en yakın arkadaşım,en değer verdiğim insanlardan birisi bana saçma sapan şeyler yazdı ve beni hayatından çıkardığını söyledi.

Okuyanlara; Bu olaylardan sonra hiç görüşmedik.Dostluğumuz ve arkadaşlığımız bitti.Siz siz olun güveneceğiniz insanlara dikkat edin.İyice emin olmadan kimseyle dost olmayın.Bundan sonrasını okumanıza gerek yok.

Sana; Bir gün bu bloğu bulduğunda,bu yazıyı gördüğünde sana yazdığımı anlayacaksın.
Seni Affedebilirdim,o zamanlar beni faceden sildikten sonra,hakkımda kısmına 'hayatımdaki pisliklerden teker teker kurtuluyorum :) ' yazmasaydın,
Seni Affedebilirdim,msninde 'bir pislikten kurtuldum ohhh beee ' 'para var huzur var'  yazmasaydın,
Seni Affedebilirdim,pişman olupta bu lafları yazmayıp benden özür dileseydin seni gerçekten affederdim buna inan.
Seni Affedebilirdim,ben sana yazıklar olsun,ben kendim çalışmam iş bulmam gerekirken,seni düşündüm,senin işe girmene vesile olduğumu söylerken,sen değil Allah bana iş buldu demeseydin.Allah rızkı verirde alırda.Ama aradaki vesile olan insanları unutmak en büyük hainliktir.
Keşke senin kadar hain bir dosta,kıskanç bir dosta sahip olmasaydım,ben sana iş bulmanda yardım etmeye çalışırken,insan olan bir teşekkür eder,sen ise arkadaşlığını beni hayatından çıkararak gösterdin.Senin gibi birinin zaten arkadaşlığına ihtiyacım yok,senin gibi birinden ben kurtulduğuma sevindim.
Sen çok dindar bir kızsın,kul hakkıda nedir bilir misin?Şimdi öğreneceksin..Ben hayatım boyunca,erkek arkadaşlarım ne kadar ahımıda alsala,kızsamda onlarla bile hakkımı helal ederek ayrıldım.Ama bu dünyada ilk defa birisine hakkımı haram ediyorum.Sana geçen tüm haklarım haram olsun.
Sakın bana herhangi bir şekilde ulaşmaya çalışma,yasal yollara başvururum.( bir pazar günüde beni bir arkadasına arattırıp iş görüşmesine çağırıyormuş gibi yaptığınıda biliyorum.)
Merakından çatlıyorsun,çok mutluyum şu anda.Beni seven dostlarımla,gerçektende hiç olmadığım kadar mutluyum.Ama sen asla mutlu olamayacaksın.Çünkü mutlu olmak senin içinde olmayacak bir duygu..

Biricit gerçek dostlarıyla beraber,çok mutlu bir şekilde kahvesini yudumluyor.
Resim alıntıdır

33 yorum:

  1. İnan biricit okudukça sinir bastı beni :( nasıl insanmış bu ya, sen onca zaman nasıl katlandın buna.

    Ya arkadaşlıgınızın bitmesi çok iyi olmuş inan. Allah böylelerinden uzak tutsun insanı..

    Boşver mutlu huzurlu kahveni iç..

    YanıtlaSil
  2. Sorma Aslı,dostum sanmısım,evet böylesi daha iyi oldu :)

    YanıtlaSil
  3. Bende de bundan baya vardı :D İyi ki kurtulmuşsun vallahi.

    YanıtlaSil
  4. sen gerçekten de çok iyi bir dostmuşsun.baksana onun için yaptıklarına..ama o bunlara değmeyecek bir insanmış.tam ezik bir zavallı.
    boşver,yol yakınken gerçek yüzünü göstermesi iyi olmuş.

    YanıtlaSil
  5. ne acı, en azından şimdi gördün bunu, daha fazla gecikmeden...
    asıl böyle olaylardan sonra geçmiş olsun denmeli. duygusal acıların fiziksel acılardan daha zor tedavisi...

    YanıtlaSil
  6. yaşam bu işte galiba, kazık yiye yiye yememeyi öğrenmek. hem onun gibi nehatif insanlardan uzak kalmak en iyisi. geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  7. Sezot her şerde bir hayır vardır,iyikide kurtuldum diyorum şu an :) bu insanlardan cok var dikkatli olmak lazım

    YanıtlaSil
  8. Poliganum ben gercekten onun iyi biri olmasını istemiştim,iyi bir dost muydum bilmiyorum ama benim dostluğumu haketmiyormuş.İyikide dostluğumuz dahada ilerlememiş diyorum,çünkü böyle biriyle evli olduğunda hiç görüşülmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evt ya bende cok uzuldum doat kaziginin acisi bi baska

      Sil
  9. okurken o kızın görüntüsü önüme geldi nefret ederim böyle tiplerden, sen bu kızdan kurtulup hayatının her devresinde olmadığına dua et bence.

    YanıtlaSil
  10. çalıkuşu evet acı ama gerçek :) tesekkurederım,gercekten gecmıs oldu,9 10 ay önce olmustu bu olay,unuttum ben onu çoktan,sadece hakaret dolu yazdıkları aklımda kaldı.ve banada cok ıyı bır ders oldu,insanları tanımamı sağladı,deneyım oldu bana.

    YanıtlaSil
  11. Müjgan negatif ınsanları, bır turlu mutlu olamayan ınsanları hıc sevmıyorum,benı ıtıyorlar.Mutluluk aslında ınsanın ıcındedır kımsenın bılmedığıde bu.Kazık yıye kazık yememeyı oğrendık evet bu cok doğru :) ınsanları tanıyorsun ıste kımler cıkıyor karsımıza.Umarım ıyı ınsanlarla karsılasırız.

    YanıtlaSil
  12. Dürr-i Yekta çok haklısın gercektende Allah'a şükürler olsun diyorum

    YanıtlaSil
  13. sonuna kadar okudum hic yabanci gelmedi bunlar :) sinirlendim suan cok kötü derecede... birgün zamanim oldugunda anlatirim bende.

    YanıtlaSil
  14. biricit seni cok iyi anlıyorum. ben de 10 yıllık dostum dediğim insandan kazık yemiştim.o da kıskanç biriydi.kendi ağzıyla ''Bazen seni çok kıskanıyorum.'' derdi bana da ben aldırmazdım.her şeyde gönlünü almaya çalışırdım,yalan söylerdi,arkamdan işler çevirirdi,hep göz yumardım.bir de üst katımızda oturuyor biliyor musun?ailelerimiz birbirini tanıyor falan..neyse ki kurtulduk biz..sana kazık atan şahıs hala o işyerinde mi acaba merak ettim.

    YanıtlaSil
  15. bence bu kızın yaptığı en iyi şey, en son sıraladığın, onu affetmeni engelleyen şeyler! iyi ki öyle basitleşmiş ki, sen duygusal-vefasal- iyi niyetli yaklaşıp affetmemişsin onu... çünkü gerçekten, kelimenin tek anlamıyla iyi ki artık hayatında değil! resmen senina dına sevindim... bu tip insanlar nasıl can yakar en iyi ben bilirim... Allah'a yakın sana uzak olsun!!

    YanıtlaSil
  16. otuzundansonra, cok var aslındada hangı bırını anlatalım :)

    YanıtlaSil
  17. Çirkin Hatun,herkesın basına gelmıstır,sınırlenmeye değmiyor boyle ınsanlar,beklıyorum senın basına gelenıde,bu arada cok tatlı bır hatunsun çirkinde değilsin :)

    YanıtlaSil
  18. ninicim hakaret etmeyip,gerçektende içinden gelerek özür dileseydi onu affederdim,ben kin tutan biriside değilimdir ama hiç ummadığın insan böyle yapınca malesefki bende böyle davranmak zorunda kaldım.Bu ınsanlardan dost falan olmaz,dedığın gıbı Allah'a yakın herkesten uzakta olsunlar.(bu arada geçen yazmayı unutmusum,bırgun bulusuruz Istanbul'dakı blogcu arkadaslarla beraber)

    YanıtlaSil
  19. Volante bence halen o işyerinde olacağını sanmıyorum,zaten bu ınsanların kıskanclıkları,yalanları cok meshurdur,sız aynı bınada nasıl yasıyorsunuz,hergun gormekte kotu bı durum.Neyse kurtulmussan ıyı,bende kurtuldum ve ıyıkıde kurtulmusum :)

    YanıtlaSil
  20. herşeyde bir hayır vardır dedikleri bu olsa gerek...böylelerine su bile vermeyeceksin!!!

    YanıtlaSil
  21. darkolivee haklısın bu sekıldekı ınsanlara,yağmurlu havada bıle su vermemek lazım.
    böyle dostluk olmaz,hersey menfaat olmus.

    YanıtlaSil
  22. Çok dost kazığı gördüm, çok dost kazığı yaşadım da böylesini ilk defa gördüm. Ne kadar anlamsız bi'harekettir bu! Yaptıklarının sebebi bile yok! Sen ki dost nasıl olunuru göstermişsin davranışlarınla onu bile anlayamamış. Sen ki herşeyi karşılıksız bi'şey beklemeden yapmışsın. Çok yazık gerçekten.. İyi ki gitmiş hayatından, iyiki!

    YanıtlaSil
  23. Kuul'umsu Kadın bende cok dost kazığı yasadım,bu sadece benı en cok uzmus olandı,canım dedığım canın cıksın dedı derler ya gercektende doğru bır soz,yaptığının sebebı psıkolojık bence duygusal tatmınsızlık,hayatındakı basarısızlığın baska ınsanlarında mutlu olmasını gorerek artan ruhani baskısının acısını en sevdiği insanlardan cıkarmak ve aynı zamanda kıskanclık ve ınsanları kullanmaya calısmasının sonucunda,bendekı parada bıtınce :) kullanamayınca ıc yuzunu gosterdı dıye dusunuyorum.Bıde ıkı sozunden bırı mutsuzum mutsuzumdu,negatıflığını kaybedemedı bende şebek gibi onun moralını duzeltmeye calısıyordum,sankı kızkardesım gıbı gormustum onu,ben uzulurdum bır derdı olduğu zaman ama değmezmiş,çok yazık..ıyıkıde kurtulmusum bu karakterde bır ınsanı nasıl dostum yapmısım dısardan baktığımda daha ıyı anlıyorum ve ıyıkıde hayatımdan gıttı dıyorum.

    YanıtlaSil
  24. iyi etmişsin. iyi olmuş bitmesi.

    yazılarının sonundaki minik yorumların ne güzel ve ne güzel bi buluş.
    :)

    YanıtlaSil
  25. deeptone: evet bencede iyi oldu bitmesi :)
    minik yorumlarım yazılarıma biraz espri katabilmek için :) hayat kısa gülmeliyiz hep.

    YanıtlaSil
  26. 4 yakın arkadaştık lisede. Ben ilk işe başladım hepsi öğrenci. Yiyiyoruz içiyoruz geziyoruz hep ben ödedim onlar öğrenci diye. Ama onlarda bir bir mezun oldu ve hiç bişey de ısmarlamadılar yani ben ödemeye devam ta ki ödeyecek gücüm kalamyana kadar:). Herkes kendini düşünüyor. Sen salaklığına yanıyorsun maalesef. Ama yaşayarak öğreniliyor değil mi?

    YanıtlaSil
  27. ınsan kendını enayi gıbı hıssedıyor resmen salakmısım birdelisevda :) hayır yemesınde ıcmesındede deılım aslındada ınsanları kullanmaya calısan, aptal yerıne koyan ınsanlara sınır oluyorum.yasayarak bakalım daha neler oğreneceğız :)

    YanıtlaSil
  28. Bundan tam 10 yil evvel tanistim onunla sacma sapan bi insanken giyinmeyi konusmayi oturup kalkmayi ogrettim.. olmayan kiz kardesim yerine koydum esime asildi.. uzerinde ki elbiseden ataginda ki coraba kadar ben aldim yani onu ben yarattim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayatımıza aldığımız insanlara gercekten dikkat etmemiz gerekiyor maalesef..

      Sil
  29. Yarattigimiz icanavarlar önce bizi hiyor

    YanıtlaSil